SM 2012 i Athletic Fitness

I lördags var det dags för SM igen och många har frågat varför jag ska köra SM när jag redan är klar för VM, någon som kan svara på det?

I år så åkte vi ner, jag Anna-Lotta och Erik Sandin från klubben redan på torsdagen vilket var grymt skönt! När vi kom fram till hotellet så gick vi direkt till relaxen och sen tog vi det bara lungt resten av kvällen.

På fredag morgon tog jag och Anna-Lotta en promenad innan frukosten och sen en runda på stan som avslutades med lunch vid vattnet, det här kommer jag att göra varje år jag gör comeback!

Vid 16.30 så var det dags för att få lite brunfärg av Proffset Fredrik Carlsson(som såg ut att vara i bra form trots sin skada, skulle plåtas i Vegas om 8 veckor tror jag).

Fysikronden:
Har tränat posering mer än någonsin detta år och alla poseringar utom framifrån kändes bra, enligt Seven så märktes det och poseringen framifrån var inte helt fel. Måste tacka Katarina som masserat mig var tredje dag trots 14 timmars jobb både innan och ibland efter sitt sommarjobb, du är grym!

Både Daniel och Robban är ju ca 12-15kg tyngre så dem är det svårt att rå på och Kristoffer som tävlade första gången har riktigt bra fysik och poserar bra så en 4 plats är helt enligt regelboken 😛

Chins:
Gick ut som nummer 2 men det räckte för att se hur jag skulle göra för att få så många godkända som möjligt. Upp till 27 innan vilan och lyckades göra 10 reps till och 37reps är jag riktigt nöjde med.

Dips:
Här var målet 50reps och fick 48 godkända, var riktigt hård bedömning här och med lite tur så lyckades jag vinna även denna gren med samma reps som klubb kompisen Kristoffer på 48reps(hade han gjort en till så hade silvret varit hans, så tajt var det och den var inte långt borta heller).

Grenseger här och kommer faktiskt inte ihåg när jag förlorade styrkeronden sist om man får vara dryg, var på 90-talet tror jag 😛

Rodd:
Tanken var att ro i mitt snygga Beach20XX linne men glömde det på hotellet, sorry BEACH20XX
Så mycket rodd som jag har kört i år behövdes verkligen här, Robban skulle ju vinna denna rond lätt, men att det skulle vara så många som presterade så bra trodde jag inte. Kom 5a här på 3.16.0 och en tiondel från brons och 2 tiondelar från en 4:de plats…små marginaler och bara 7.5 sekunder från guldet!!! (någon som kan göra en jämförelse med en annan idrott, typ 100m? Om vi säger att Robban sprang på 10 sekunder så sprang jag in på 10.5, eller?

Blev Silver för mig i år och är grymt nöjd med detta SM! Jag kan säga att detta är min bästa tävling på 17 år!

Avslutar med att gratulera alla SM vinnare, Jenny Wärn i korta damer, Elin Widgren i långa, Robban i korta och Per Nedman i långa. Grattis även till Therese som tar sin andra seger i år i BodyFitness, ska bli grymt intressant att se vad hon kan göra på SM!

Lika bra att säga grattis till alla er andra som tävlade på SM i Karlstad i helgen, funktionärer, domare, coacher, utställare och självklart publiken utan rangordning!

Riktigt bra jobbat av alla i klubben, Anna-Lotta som tog silver, Jessica Fjellström som tog silver, Kristoffer som tog ett brons och Sandra Runesson som tyvärr inte fick med sig en medalj men presterade riktigt bra i styrkeronden och såg hårdare och större ut än förra året!

Kan någon kolla hur många sär skrivningar jag har sen, skulle vara grymt bussigt!

Resultat 2012.jpg

Resultatet från korta klassen
rookie chins kopia.jpg

Många domare som ska bedöma chinsen och Alex sket i att fota och skulle även han räkna och leka domare…