Summering SGP

31120712_2042907732390199_8548807462642253824_n.jpg

Dagen efter Showday sitter jag här och reflekterar hur gårdagen har varit. Kort summering vann min debuterande Men’s Physique atlet Leonardo Israel Tshibangu sin klass +182 cm Senior. Sedan vidare till Overallen där alla vinnarna från de olika klasserna stod inför proffskortet där endast vinnaren får. Tyvärr blev det ingen vinst där, dock fick Aurelien Daudi proffskortet som var väldigt välförtjänt, oerhört snygg fysik, stort grattis!

Hur det kändes? Givetvis var han mållös och så otroligt lycklig. Har alltid trott på honom sen dag 1 att han kommer vinna oavsett motstånd men som debutant är man väldigt osäker på sig själv, så detta gav hans självförtroende inför kommande tävlingar en boost.
Även jag vann! Som coach när ens atlet vinner slår 10 gånger om när man själv vinner en tävling. Inte nog med det skulle jag egentligen tävla på SGP men hann vinna mitt proffskort innan dess. Så detta betydde extra mycket att jag fick äran att ha en atlet på scenen istället.

Taktiskt val: Då Leonardo enbart är 21 år gammal så kunde han ställt upp i Junior klassen men han är en stor kille på hela 90 kg. Så vi var tvungna att tänka om och beslutet togs att ställa honom mot seniorerna vilket resulterade i ett bra beslut.

Framtida planer för Leonardo? Han steg in direkt på en improvementseason redan idag där bröst är i fokus just nu då det är hans svaghet. Vi har Junior SM och Senior SM i sikte just nu sedan får vi se därifrån, men en ljus framtid väntas för denna ödmjuka atlet.

Coaching resan fortsätter mot BOS med nästa atlet som är Zargon Sadiqi som ska tävla i Junior klassen. Varit en tuff diet då den kom som en schock. Planen var att köra enbart Junior SM till höst men infördes en ny regel att även juniorer måste kvala in med en tävlingen innan dess. En hastig diet lades igång men nu är vi nästan redo och klara om 6 dagar inför showen i Borås :)!

Vill tacka arrangörerna för SGP till en väldigt bra tävling!

Vi ses i Borås!

31171474_2042907395723566_5204415222084796416_n.jpg

SGP Coaching

30707521_2032571213423851_8964539857145692160_n.jpg

Endast 7 dagar ut till SGP!
Ni som har följt min resa så var Sweden Grand Prix en av mina tävlingar jag skulle delta i men då jag blev IFBB Elite Pro har jag inte tillåtelse att delta i Amatörtävlingar längre. Väldigt synd då jag såg fram emot tävlingen och även en möjlighet till att bli uttagen till EM.
MEN min resa till SGP är inte över och drömmen till uttagning till EM är inte över. Jag har fått äran att coacha en debutant med namnet Leonardo Israel Tshibangu. Han kommer att delta i klassen Men’s Physique Senior i den längsta klassen. Ska bli väldigt kul och en ära att vara en del utav hans resa. Vi har smått startat med Peak Week och nu är det all in som gäller sista veckan!
Då jag numera är Proffs kommer jag att ägna ett helt år till hård träning för att förbättra mina svagheter vilket ger mig mer tid för coachning till att hjälpa andra atleter att tävla och komma in i fitnesslivet.
Ifall ni skulle vilja följa sista veckan på denna grymma atlet så heter han @israelization på Instagram :)!

30716130_2032571200090519_3506785100048105472_n.jpg

Proffskort!

Nu har vi äntligen sadlat ner oss lite från vistelsen i Grekland där jag tävlade på President Santonja Cup.
Lyckades kamma hem Guldet i amatörklassen och är Overall Guld och därmed blev jag proffs. Drömmen som var enligt mig orealistisk blev äntligen sann.
Inte nog med det körde vi även Elite Pro tävlingen dagen efter där vi kammade hem ett Silver, helt otroligt!
Det har varit en otrolig kul men givetvis krävande resa men värt varenda minut!
Nu är vi i Malta för att tävla på Diamon Cup som kommer att vara på Söndag där vi förmodligen kommer att avsluta våran resa!

Dag 5 i Grekland!

God dagens!

Nu är vi inne på 5e dagen här i Nafplio,Grekland och kan inte säga mer än att vilken härlig stad vi befinner oss i. Vi är väl bekant med staden nu och hittar till de mesta och vädret ska vi inte prata om, 20+ grader med sol, nästa så att vi kan säga en svensk sommardag!!

Tänkte berätta lite om hur dagarna har sett ut, vad för ändringar vi gjort i träningen och kosten samt hur kommande dagar kommer att se ut och givetvis hur detta har påverkat mig på olika sätt och vis.

Första dagen så blev det ingen träning för våran del då vi kom fram väldigt sent men kosten hölls till pricka. Från dag 2 börjades hårda träningen som fortsätter fram till idag. Från imorgon ändrar coachen till en annan typ av träning som passar mer en tömning/laddning.
Sjävla kosten har sett ut på så vis att vi har minskat Kolhydrater dag för dag och samtidigt höjt fettintaget för att hålla energin uppe. Energimässigt är den på bra nivå fram mot 18 tiden då jag blir väldigt trött då vi har fokuserat på att kolhydrater främst ska vara på dagen inför gympassen.
Sömnen! Jag sover väldigt mycket pga den låga energiintaget nu fram till tävlingen. Blir ca. 10-12 timmars sömn på morgonen sedan en powernap innan träningspasset. Man blir även väldigt tung i kroppen på grund av vattenintaget som ligger på 7 liter vatten om dagen.

Nu blir vårt fokus på att vila mycket, träna sista dagarna och bara glida in i mål. Njuta av det sista som är kvar av resans gång :)!
Här kommer ett litet klipp från gårdagens armpass. Ni kan även följa våran resan på coachens instagram som vloggar till och från : @Josef.Balevasi

Ett inlägg delat av @shahin.nejad

Touchdown Grekland!

Nu är jag och coachen Josef Balevasi äntligen framme i Nafplio, Grekland! Varit en oerhört lång resa där vi först tog taxi till Arlanda 02,00 för att checka in vårt bagage 03,00 och därefter tog vi första flyget till Kiev, Ukraina. Lite ovänat välkommande då vi ursprungligen är från mellanöstern men allt gick bra och 2h senare tog vi flyget till Aten, Grekland.
Ca. 13.30 anlände vi till flygplatsen för att hämta vårt bagage. Josefs bagage hittade vi direkt men just mitt fick jag inte syn på! Efter 30 minuters väntan var det bara ett par bagage kvar på bandet där ett utav dem var plastat, de hade plastat runt mitt bagage, orsaken till varför jag inte såg det var mitt. Men tanken som räknas, vi fick vårat bagage till slut.
Ca. 14.30 tog vi bussen mot Atens stora busshållplats där vi återigen hade otur med trafiken, tog oss hela 2 timmar! När vi väl kom fram hade vi missat vår buss och vi hade verkligen inte tålamodet för att vänta 1h till nästa så blev det vi egentligen skulle göra i förstahand, ta taxi! Slutade med att vi kom fram runt 19.00 tiden, hela 15 timmars resande!
Vi slängde in grejerna i hotellrummet för att gå runt lite i staden i jakt på ett gym,supermarket och bli bekant i området.
Nu är vi någorlunda utvilade och redo att ge det sista inför tävlingen, 8 dagar ut!!
Skriv gärna i kommentaren/DM på instagram om det är något ni undrar över eller vill se i staden :)!

Ett inlägg delat av @shahin.nejad

Största rädslan på scenen!

Heeej!

Många som undrat, Vad är din största rädsla på scenen, vad är det värsta som kan hända?

Det många tror är att man inte prickar sin top form när det väl är scendags. Dock inte det jag är rädd för, för jag vet jag har min coach vid min sida som har koll på min form sen dag 1 till sekunden innan scen.
Min största fruktan är Poseringen!

Gott folk, öva posering.Kan aldrig bli för mycket poseringsträning!
Sitter inte poseringen är du inte 100% komplett fast du har den finaste skulpturen.

Min morgon börjar med poseringsträning framför spegeln 5-10 minuter och min kväll slutar med poseringsträning 5-10 minuter.
Tips är att börja med att kolla i spegeln hela tiden när du poserar. När du börjar känna dig bekväm, kolla neråt/stäng ögonen, sätt poseringen sen kolla i spegeln ifall det ser bra ut. För kom ihåg väl på scenen finns ingen spegeln utan ett gäng människor som kollar på just dig!

Vad man bör tänka på i Men’s Physique
Första steget du intar scenen är minst lika viktig som när du är vänd mot domarna. Inta scenen med att direkt spänna magen och obliquerna, domarna är på jakt direkt! Dock ska det se naturligt ut och inte överdrivet. Var glad och lägg ett leende samt hälsa på domarna vid först steget.
Frontpose ska du tänka på att spänna magen, ut med latsen, brösta upp dig och breda ut dig med axlarna. Allt detta utan att det ska gå över till CBB pose, det ska flyta och se naturligt ut.
Sidopose handlar mycket om att du ska få en smal midja samtidigt som du bredar upp överkroppen ( axlarna ). Tänka på att spänna obliquerna, twista överkroppen samt breda ut axlarna samtidigt som du spänner åt bröstet lite lätt.
Backpose Här handlar det mest om att du ska breda ut latsen så du blir så smal nedertill som möjligt. Kom ihåg, det ska inte bli en lat spread, nerdömning förekommer! Allt ska se naturligt och avslappnat ut. Här föredras det är att man lutar sig en aning bak då domarna sitter nedanför dig.

Därför är det väldigt viktigt att ni övar, övar, övar och övar! Ifall du står jämnsidigt med en liknande fysik som dig på scen så vinner givetvis den med bäst posering.

God kväll och fortsätt öva, I will :)!!

Ett inlägg delat av @shahin.nejad

Nybörjare kring tävlandet?

God dag!

Har du tänkt börja tävla eller har tankarna kring det i framtiden?
Med detta blogginlägg beskriver jag några faktorer man bör tänka på och vad som förväntas komma hända under resans gång.

Först och främst rekommenderas att du tar i kontakt med en person som är insatt i tävlingsvärlden samt har väldigt bra koll på kost och träning. Personen i detta fall lär bli din coach och ska vara 110% ärlig med dig. Många därute som enbart är ute efter pengarna de får utav coachning och lurar in sina klienter för tidigt att tävla fast fysiken inte har utvecklats tillräckligt för att slåss om pallen ( ifall ditt mål är att vinna ).

Måste fråga dig själv, finns tiden för det?
I vanliga fall behövs det ca. 8-15 veckors diet och hård träning beroende på hur din nuvarande form ser ut. Normalt sätt påbörjas en diet långsamt med fortfarande rätt så högt kaloriintag med enbart styrketräning 1 gång om dagen vilket gör att din energi är relativt högt. Desto längre tid du kommer in i dieten och närmar dig tävlingen blir energin lägre, mindre fokus och allmänt långsam i vardagen ( Nu talar jag generellt, finns personer som är på topp dieten ut ). Detta på grund av att energiintaget minskas och möjligtvis ett extra cardiopass slängs in i träningen för att komma ner i de få fett procenten som krävs för att stå på scenen.
Med detta menas att mycket av det sociala livet sätts på spel, även jobb/skolmässigt. Tar mig själv som exempel där jag la skolan på paus för att finns inte tillräckligt med fokus. Jobbat under dietens gång istället men har inte kunnat jobba heltid och även tagit ledigt mina sista veckor för att jag inte kan bidra med det jag ska på jobbet och även en hel del glömska förekommer!

Finns ekonomin för det?
Då detta är tillämpad till nybörjare så är det för tävlingar i Sverige. Kostnader som uppstår i samband med träning är följande:
Coachning : Coacher tar allt ifrån 1000 – 5000 kr / månad
Kost : Kostnader för kosten kommer möjligtvis inte öka än vad en normal personal äter. Beroende på hur kostupplägget är upplagt kan det öka och givetvis tillkommer det kostnader för kosttillskott.
Licens och team : För att kunna delta på en tävling krävs det att du betalar licens som kostar 800 kr och behöver även ett team att representera där de flesta tar 1000 kr.
Anmälningsavgift för tävling : Brukar ligga på ca. 500-600 kr
Spraytan : Kostnad på 1200 kr
Resan till och från tävlingen samt hotell : Ifall du inte bor i staden bör man åka till platsen dagen innan för registrering vilket krävs att du bor i hotell över natten till tävlingen.
Kläder till scenen: Detta är väldigt varierande, men en uppskattning för ett startkit för herrar är ca 1000 sek och för damer 3000 sek (som dock kan bli betydligt dyrare)
Posering : Ifall din coach inte kunnig inom posering krävs det att du anlitar en person som lär dig vilket är väldigt väldigt viktigt.

Viktigaste av allt är ditt välmående Många många mår väldigt dåligt under sista biten på dieten. Även efter dieten då de fastnar i en ”bubbla” de inte kan ta sig ut. Det är absolut inte hälsosamt att ligga på så lågt fettprocent man gör på scenen. Vissa vill förbli i den formen vilket är farlig för din hälsa. Vissa har längtat så mycket på att äta att de äter upp sig och förlorar allt som har med träning och hälsa att göra.

Så ha det i åtanken att innan en tävlingssatsning att du kommer tillbaks till den balanserade livsstilen efteråt

28928372_1984685084879131_1061931899_o.jpg

Varje set, varje rep räknas….

Vad snabbt tiden går! Imorgon är det 3 veckor till min första tävling i Grekland, 5 veckor till Malta och 7 veckor till tävlingen som jag längtar till mest, Sweden Grand Prix!

Hur trött är man egentligen 3 veckor ut? Då jag har dietat mer än 10 veckor nu och tränat hårdare än någonsin är energinivån väldigt väldigt låg. Nästan så pass att tankarna kring lägga ner satsning har uppkommit och vissa dagar vill man bara stanna hemma och skippa träningen men i slutändan är det inget alternativ 😉

Hur orkar jag med att träna mina dubbla styrkepass var dag? Hålla fokuset uppe och inte sänka ribban?

Ett inlägg delat av @shahin.nejad

Vad videon försöker visa är hur jag laddar upp inför varje Set jag ska köra. Energin jag försöker samla mig går kring att tankarna säger Varje Set, Varje Rep är ett steg närmare målet . Ger 110% varje set för att i slutet av varje pass ska jag veta att jag har gett allt jag har och att det inte finns något jag ska kunna göra bättre. Fast jag inte vinner tävlingen och kommer 2a, 3a eller till och med sist så vet jag att jag har gjort allt jag kan göra.
När jag väl kör Settet går tankarna kring att köra slut på muskelgruppen och veta att ingen annan kan ha gjort det bättre än mig själv.

YOU CAN’T CHEAT THE GRIND, THE GRIND KNOWS HOW MUCH YOU INVESTED!

Resan mot SGP!

Hej!

Mitt namn är Shahin och har fått äran att dela med mig utav min resa mot scenen på Sweden Grand Prix. Kommer att tävla i Men’s Physique och för er som inte vet avstår vi att stå med speedos och har på oss badshorts. Absolut så skippar vi inte våra benpass bara för det 😉

Liten kort beskrivning om vem jag är:

Namn: Shahin Daneshgari Nejad
Ålder: 25 år
Sysselsättning: Studerar Ekonomi och jobbar på Actic
Ort: Skövde
Team: Proteinexperten
Coach: Josef Balevasi

Tidigare tävlingar och placeringar:
– Tyngre II 2015 Junior: 2a plats
– Decembercupen 2015 Junior: 2a plats
– Luciapokalen 2015 Junior: 2a plats
– BOS 2016 Senior: 5e plats
– SGP 2016 Senior: 6e plats
– Tyngre III 2016 Senior: 3e plats
– NGP 2016 Senior: 1a plats
– SM 2016 Senior: 1a plats
– NM 2016 Senior: 3e plats

Kost och träning
På mina kommande inlägg kommer jag att dela med mig tips och tricks med träning och kosten. Hur jag själv tränar, delar upp träningspassen, vad jag äter och hur jag delar upp måltiderna. Även hur en vanlig dagsrutin kan se ut från när jag vaknar och till sängs.

Tävlar i Grekland innan SGP
Min första tävling kommer inte att vara SGP utan har redan vart på diet i circa 10 veckor inför min första tävling som kommer att vara i Grekland som även är ett kval för att bli proffs. Men givetvis är mitt slutmål SGP för att även kunna bli uttagen till EM.

Instagram: Shahin.nejad

28460786_1973222442692062_1894221714_o.jpg

.