Så jävla underbart!!!

Framme i paradiset! En intensiv å härlig dag. Vi landade ring 09 på morgonen, blev hämtade av nico och åkte till lägenheten för att vila upp oss efter dålig sömn under 2 dygn.
Tränat armar tillsammans med steffe och gick sedan ut och käkade tillsammans med nico (en av gym ägarna) av elitegym på koh samui 🙂 följ resan med träning, klipp och erbjudanden på @stayfit.se

bild 1.JPG

bild 2.JPG

bild 3.JPG

bild 4.JPG

bild 5.JPG

Skickat från min iPhone

Mot friheten

Nu börjar vi vårt äventyr! Följ vår resa i Thailand i 6 månader med träning, lycka och avkoppling!

Resan började med stress… Som vanligt. Vi var försenade till gaten som precis hade stängt men som tur var fick vi gå före pass kön å hann ändå. Vilken jävla tur. Kunde gått illa annars. Sist in på planet med hjärtat i halsen. Vi tog oss iväg och nu ligger vi och väntar på planer till koh samui som går om 1h. Vi landar där kl 09,00 (thai tid) så vi har hela dagen på oss att fixa. Ska ju fixa moppe å få lägenheten å så. Spännande då jag inte har nån aning om hur den ser ut. Men blir säkert jätte bra! ✌️

bild 1.JPG

bild 2.JPG

Skickat från min iPhone

Långt uppe i norr

I natt körde jag Sundsvall-Arvidsjaur efter att flyttat från lägenhet å salongen. Dags för nya äventyr! Ska som sagt spendera tiden innan Thailand här upp hos min sunkan. Känns skönt att få komma iväg.. Å att få tillbringa mina dagar med min bästa vän samt älskling. 5 nov bär det av till Thailand och fram till dess är det lite jobb som väntar. Stefan har fixar så jag kan göra fransar och naglar på gymmet. Det är stor efterfrågan och inte nån som håller på med de ännu här uppe. Ska bli skoj, kul att få lära känna lite nytt folk. 🙂 spännande vecka å mysig helg! <3

bild.JPG

Skickat från min iPhone

15 dagar

Nu är flytten nära…bara 4 dagar kvar tills jag åker upp till Arvidsjaur och 15 dagar kvar tills vi åker till Thailand. Snart är drömmen sann. Sol, bad, träning och massage! De är livet!

Därför är det fullt upp här med flytt och allt annat som ska fixas…

Precis kört cardio och NU ska jag börja mitt offseason upplägg.. Kommer lägga mig på runt 16000 kcal 🙂 hålla en schyst form och samtidigt kunna träna hårt 🙂

bild.PNG

Skickat från min iPhone

Sjukling..

Sämst på att blogga i know.. Har lite för mycket å tänka på just nu innan det bär av.

Hade lovat min pt kund å köra ben idag men eftersom jag blev sjuk igår ville jag ta det lugnt.. De slutade efter 2 skoper Pwo blev jag speedad som fan. Jag till och med pratade i speedad fart! Så de blev ett benpass iaf… 100 reps på bensparken. Ökade till och med vikten till 80kg och efter de blev de front böj på 40kg och rumpa bakvänt i gynmaskinen 🙂 riktigt härligt pass faktiskt.
Eftersom jag var så speedad så lyckades jag städa, laga mat och packa ner nästan allt i flyttlådorna! 1-0 till vevve!

God natt

bild.PNG

Skickat från min iPhone

Lite för mycket av de goda

Har varit dålig på att blogga… Ber om ursäkt. Beror mest på att jag fokuserat å lägga den mesta tiden till att jobba och umgås med Stefan innan han skulle fara hem till Norrland. Igår for han och allt känns så tomt :/ 2v utan varandra.. Och om 3v drar vi till Thailand. 🙂

Tycker dock det känns sjukt svårt att veta vad och hur mycket man ska packa. Vill ju inte stå där nere å känna att jag glömde en jätte viktig sak som jag inte kommer klara mig utan i ett halvår.. Nä Gud.

Under helgen har det blivit en hel del gotta. Godis, mat, naturgodis mm. Oj så gott. Men det värsta är att hur mätt å hur ont man än har i magen går det inte att sluta! Man blir som en missbrukare. Så hemskt!
Men nu är det måndag och nya tag. Jag menar inte att jag ska börja deffa utan mer verkligen tänka på vad jag stoppar i kakhålet.

bild 1.JPG

bild 2.JPG

Skickat från min iPhone

10 saker lyckliga par gör varje dag!

Läste en artikel i dag när jag stod på trappmaskinen. Väldigt bra skriver och får en att tänka lite 🙂

Ibland träffar man på äldre par som har varit ihop hur länge som helst och man förundras över deras prestation, och över det faktum att de faktiskt fortfarande verkar lyckliga tillsammans.
Det kan verka som ett framgångsrikt förhållande är ett omöjligt företag men tittar man noga är även den längsta, mest lyckliga relation bara en kombination av en serie små saker.

Varje relation har en "reservoar" av goda känslor,och paret som aktivt håller den tanken välfylld kommer att vara motståndskraftigt i kristider.
Här är några saker du kan göra idag för att stärkaditt och din partners band, skriverMindBodyGreen.

1. Ge den andra personen din fulla uppmärksamhet
Visa din partner respekt genom inte vara distraherad på telefonen när ni är tillsammans, eller genom att nicka på huvudet och muttra "mm" när du egentligen befinner dig långt borta och tänker på något annat. För att ha ett fungerande förhållande måste du vara närvarande i det.

2. Gör regelbunden, kärleksfull beröring en prioritering
Folk har olika uppfattning över vilken roll sexlivet spelar i ett förhållande men det finns inte mycket osäkerhet kring huruvida regelbunden, kärleksfull beröring spelar roll eller ej. Det gör den. Krama din partner, håll hans/hennes hand eller gnugga hans/hennes fötter. Vad exakt du gör spelar egentligen ingen roll, huvudsaken är ATT du gör det. När du knyter an till din partner fysiskt bekräftar du ert speciella band på ett kraftfullt, primalt sätt.

3. Fortsätt med ditt generösa sätt
När väl själva dejtingen är över är det många par som glömmer bort den där "normala" artigheten och helt enkelt tror att de inte längre behöver göra det "där lilla extra" för sin partner. Men fortsätt med tjänster och favörer, de fyller upp kärlekstanken lite. Gör te, köp en liten spontan gåva eller hjälp till med en syssla du vet att din partner avskyr.

4. Uttryck regelbunden tacksamhet för din partner
Du kanske har yttrat de mest rörande löften pådin bröllopsdag, men under de senaste sex månaderna har du kanske helt glömt bort att berätta för din partner att ja, du är fortfarande glad och tacksam över att ha honom/henne i ditt liv. Välj att vara med din partner varje dag och låt din partner känna att han/hon är din prioritering. Glöm inte bort ordet "tack".

5. Stäm av med varandra – bara för att…
Upptagna par kan hamna i en fälla att kommunicera först när barnen behöver gå till doktorn, när räkningarna ska betalas eller när någon måste handla och förbereda middag. Lyckliga par ringer eller sms:ar bara för att. Låt din partner veta att du bryr dig tillräckligt för att bara checka in då och då.

6. Flirta
Oavsett hur länge ni har varit tillsammans kommer din partner älska att bli påmind om varför du fann honom eller henne så attraktiv i första hand. Lyckliga par slutar inte uppvaktavarandra bara för att de blivit sambos, förlovade eller gifta. Lägg märke till nya frisyrer, ge komplimanger för klädval eller bara passa på att le så där lite mysigt flirtigt åt din partner ibland. Kom ihåg att ett leende är SÅ effektivt – och förmedlar en sund känsla av generositet och välvilja.

7. Arbeta på något tillsammans
Ett framgångsrikt par vet hur man arbetar som ett team. Oavsett om det är att laga en måltid tillsammans eller dela en knäpp hobby – ett lyckligt par förstår att uppgifter/projekt de arbetar på tillsammans bara kan stärkaderas band.

8. Ha roligt
Var fåniga tillsammans. Spela varandra små spratt, uppfinn ert eget dumma språk. Livet är hårt och att hålla en relation stark och frisk tar både tid och kraft – men ta inte allt för allvarligt.De mest motståndskraftiga människorna – och paren – är de som kan rycka på axlarna och skratta åt livet i allmänhet.

9. Var förlåtande
Små förbittringar har en förmåga att växa upp och bli stora, otympliga förbittringar. Bara släpp det. Smarta par väljer sina strider, och oftare än inte, skriver de av små överträdelser om dessa hotar den större bilden. Men glöm inte bort att säga ordet förlåt ibland. Ett ord som ibland tar emot men som får oss att växa som människor om vi bara vågar utnyttja det. Vittnar om generositet, välvälja och ansvarskänsla.

10. Stöd din partners förhoppningar och drömmar
En partner som inte bryr sig om dina drömmar och mål gör dig – och sig – en otjänst. Lyckliga par bryr sig om sina partners drömmar, förhoppningar och planer. De frågarfrågor och lyssnar, de uppmuntrar varandra och ärdär för den andra när tiderna är tuffa.

Lyckligt förhållande inte bara en slump
En bra relation är inte bara något man ramlar in i. Även om ni har bra kemi och era avsikter är de bästa så är det starkaste förhållandet det där båda parter tar sig tid att vårda varandra varje dag. Kärlek är något man ägnar sig åt medvetetoch kontinuerligt.

Av Isabelle Hedander

Prestation före form

Hej på er 🙂

Sitter här med magen full av proteinplättar och myser till pumpen som fortfarande sitter kvar sedan vårt sena kvällspass. Träningen går verkligen bra nu och jag fokuserar på att flytta fram mina gränser. Jag har varit alldeles för bekväm alldeles för länge. För att bli bättre än jag någonsin varit så måste jag göra saker jag aldrig förut gjort. Jag ska nå toppen och jag är villig att skratta, gråta och spy på vägen.

Min kropp mår bra av det ökade kcal intaget och hur platt min mage är känns faktiskt väldigt sekundärt just nu, it´s all about them gainz 😉 Jag skulle ljuga om jag sa att den totala balansen i kropp och psyke har infunnit sig, det har bara gått 10 dagar så jag tar det med ro. Jag vet i mitt hjärta att jag har tagit ett beslut som är bra för mig, så jag kan hantera den ångest som mellan varven smyger sig på.

Förutom träning så jobbar jag och Stefan hårt med en projekt som vi kommer att lansera inom de närmaste 2 månaderna. Det känns riktigt intressant och jag hoppas att jag snart kan berätta mer om det. Förutom det så är det mycket planering och fix inför Thailand. Kan knappt tro att det är sant, detta år byter jag snö och slask mot sol, bad och träning i underbara Thailand. Jag hoppas också hinna med en heldel dykning, något jag provade på för första gången under en semester tidigare i år. Vilken underbart orörd värld som existerar under ytan! Så otroligt vackert!

Det är lätt att få tunnelseende när man satsar hårt på något. Att glömma bort att se människor och att vara tacksam för hur otroligt lyckligt lottad man är i livet. Frisk och kry med underbar familj som alltid finns där. Det finns också en mängd människor som man stöter på varje dag som ger det lilla extra till en. Som alltid ser en och alltid hejar och säger några positiva ord. Jag vill ge en stor eloge till all personal på Ironworks gym i Sundsvall som alltid pushar och alltid möter upp sina gäster med ett leende. Tänk så otroligt många människor dessa herrar inspirerat genom åren. Jag hoppas att jag på samma sätt kan inspirera någon att ta nästa kliv i sin utveckling eller till att göra hälsosammare val i livet! Imorgon kommer jag att prata mer om hur jag tränar just nu och varför jag väljer att träna på det viset!

Tills vi hörs igen!

Stay stay fit 😉

kramar.

bild.PNG

Att finna lycka!

Först och främst vill jag tacka alla som läst mitt senaste inlägg där jag beskrev och motiverade till varför jag valt att avstå att tävla på SM i år. Ett stort tack för alla fina ord och kommentarer jag fått på min instagram, blogg och facebook. Jag trodde verkligen inte att jag skulle få den responsen som jag fick. Bara alla de fina orden gjorde att jag kände mig "viktig" och inspirerande. En riktig wow känsla fick jag i kroppen som gjorde att hela jag blev fylld av glädje och ni fick mig att blicka framåt och lättare ta mig igenom detta tuffa beslut. Bara det att jag verkligen får känna mig som en inspiration för många får mig att vilja satsa på att fortsätta motivera och inspirera.

Efter en tävlingssatsning tar det oftast ganska lång tid att hitta tillbaka till sin "vardag" sina andra rutiner och till lyckan i livet. Men jag känner mig redan som en lyckligare person. När ångesten släpper och hjärnan börjar fungera känner jag mig verkligen hög på livet och hög på kärlek. Den kärleken som jag så mycket längtat efter att visa och ge men inte haft den energi eller ork till att göra det. Nu orkar jag verkligen och jag vill inget hellre än att visa den, visa att jag bryr mig om andra och inte bara mig själv och min form!

Det som jag tycker känns lite skrämmande är att det känns som luktsinnet kommit tillbaka när jag är ute och promenerar på morgonen. Jag njuter, jag njuter verkligen även om det är kallt eller regnar ute att känna doften av naturen. Jag uppskattar det som finns runt om mig och jag kan känna hur jag arbetar med tankar i mitt huvud på ett annat sätt. Jag tycker det är roligt att tänka, planera och analysera saker under en morgon promenad. På dieten sista månaderna har jag bara velat plugga in musik i öronen. Mest bara för att slippa tänka och att bara fokusera på musiken oavsett om det var en dålig låt eller om jag lyssnat sönder låtarna så brydde jag mig inte. Det var bara så skönt att inte behöva tänka. Vilken sjuk känsla….

Jag är ändå förvånad att jag tagit mig tillbaka på så kort tid. Jag känner glöden i mig och jag känner att träningen både ger mig energi och glädje. Ingenting känns längre omöjligt. Det har säkert att göra med min fantastiska andra hälft Stefan. Han peppar mig till max. Vi kör tungt på gymmet genom att psyka varandra men även skrattar gott mellan våra set. Det känns skönt att vara på banan igen!

Vem är Veronica Kapica?

Mina vänner, nära och kära känner mig som en varm och omtänksam person. En känslig person med ett stort hjärta. En person som gör allt för dem hon tycker om!

De flesta av mina bloggläsare och instagram följare känner mig endast som bikini tjejen Veronica Kapica, jag har själv valt att inte visa vem som helst vem jag egentligen är, för min rädsla har varit om jag gör det så visar jag också mina svagheter, om folk använder dem mot mig så gör det mig ledsen. Jag hatar att vara ledsen, så jag spelar hellre kall och stänger av.

Jag har kommit till en punkt i mitt liv nu när jag står stadigt med båda fötterna i vuxenlivet, med jobb, karriär, familj, kärlek och vänner. Alla dessa saker är viktiga för mig och någonstans får man i allt detta också komma ihåg att den viktigaste personen av dem alla är jag själv.
Det är omöjligt att göra alla nöjda hela tiden och tro mig jag har försökt!

Var vill jag då komma med detta inlägg? Jag vill för första gången visa mina konkurrenter och följare vem jag verkligen är och vad det är för tankar som snurrar under mina blonda slingor.

Jag har tävlat väldigt flitigt de senaste åren. Många personer har försökt säga till mig att jag borde vila mer mellan tävlingarna, låta kroppen återhämta sig och komma tillbaka ännu bättre. Men jag tycker det är så roligt att stå på scenen så jag har ignorerat dessa varningar och stampat pedalen i golvet från tävling till tävling.

Förra året var en succé från börjar till slut. Svensk mästarinna och sedan också nordisk mästarinna! Klart det gav mersmak. På samma gång gav det också en viss press. Jag vill tävla på alla tävlingar, jag ville synas och jag ville inte bli bortglömd.

Jag har tyvärr hamnat i en bubbla där jag har intalat mig själv att alla blir så besvikna om jag väljer att inte tävla samt att det förväntas av mig att hela tiden vara den bästa.

Det är först nu på sista tiden som jag har insett att det faktiskt inte är hela världen att ibland ta ett steg tillbaka, att dem som verkligen är värda att finnas i mitt och värda att bry sig om förstår och inte ser det som en stor sak utan som en naturlig sak att lyssna till sin egen kropp och sin egen känsla.

Denna sista satsning har inte alls gått som jag har velat. Jag var så otroligt sliten efter Olympia att jag prioriterade resor och god mat och socialt umgänge under en period framför att tävla och att träna seriöst.

Min förhoppning var att suget skulle komma tillbaka, tyvärr så gjorde det inte det vilket resulterade i att jag väntade alldeles för länge med att komma igång med dieten, stressade igång och kroppen sa stop direkt. Vikten stod helt still och energin till att träna var som bortblåst. Jag ville helt enkelt göra andra saker… jag behövde göra andra saker!

Dom som fanns i min närhet sa direkt att det är bättre att vila från höstens tävlingar och istället komma tillbaka nästa år och vara i ditt livs form. Jag lyssnade inte, jag ville till varje pris behålla min titel som svensk mästarinna.

Jag körde stenhårt men tyvärr helt utan glädje. Jag har dock inte gett mig och min form är i skrivande stund helt ok. Jag är en aning förbättrad muskulärt men jag är inte alls i den form jag önskar vara. För att vara ärlig så skulle jag få stryk på scenen detta år.

Jag vägrar att låta någon ta min titel ifrån mig när jag inte är mitt 100% bästa jag. Jag kliver av denna satsning med endast en vecka kvar till scenen, jag vill inte utsätta min kropp för det som stundar under sista veckan, jag vill inte utsätta mina nära som utstått nog med mitt dåliga humör och min ångest för mer.

Att stå på scenen skall vara roligt, just nu så känner jag bara ångest inför det. Jag kommer därför att ta minst ett år ifrån alla tävlingar, äta bra men mycket, fokusera på mig själv, mina nära och kära och mina företag. Jag vägrar bli den människan som når en milstolpe för att sedan bara stå och snurra runt den hela tiden utan att utvecklas. Jag vägrar att fastna.

Jag ska jobba hårt på min fysik och hårt med mig själv. Jag skall ta ett par kliv ur min "fitness bubbla" och hämta andan, utveckla min fysik och mig själv. När jag känner mig hel, utvilad och sugen så kommer jag tillbaka bättre än någonsin. Jag kommer tillbaka för att vinna. Jag kommer tillbaka för att stråla och för att inspirera.

JAG KOMMER TILLBAKA FÖR ATT VINNA DET PROFFSKORT JAG DRÖMT OM SÅ LÄNGE!

Jag kommer att låta er följa mig på min resa under "offseason", jag kommer också att öppna mina dörrar mer och låta er lära känna mig på riktigt. Vem jag är, vad jag tänker och vad som betyder mest för mig!

Mitt namn är Veronica Kapica, jag är mycket mer än bara fitness!

bild.JPG