LA Bootcamp, LPG och ljuset

Hej kära medlemmar/följare!

Ännu en vecka som bara swishar förbi, snart måndag och ny vecka börjar igen! -Underbart kan jag tycka räknar verkligen ner dagarna nu. Knappt 2 veckor kvar till min första tävling för i år och det blir Tyngre Classic 6 som gäller. Det kommer bli 2 tuffa veckor eller 4 veckor (SM också) med hårt slit men nu är det verkligen nära. Men denna helg var det Sandefjord Open som jag tyvärr missade -ville verkligen köra denna tävling också men var lite sen med min sanktionsansökan till SKKF och fick tyvärr inte tävla där för dom. Jag hade slarvat och läst på innan att man var tvungen att anmäla sig minst 2 månader i förväg. Men det gör inget -utan vi hade massa andra svenskar som var där på plats och visade norrmännen hur det går till. Kanske åker dit nästa år istället vi får se. Vi satsar allt istället på Tyngre och Super SM. Allt händer ju för en anledning!

På gymmet börjar det bli riktigt ordning och reda men går alltid göra det ännu bättre och det märks att vi alla jobbar för det både medlemmar och personal. Det är grymt kul att se, folk hjälper till och hjälper varandra. Så det ska vara helt enkelt.

Riktigt nöjd är jag nu när vi har fått till det med bra ljus i vårt så kallade ”poseringhörna” detta underlättar massor för både tävlande och om man bara vill kolla sin dagsform. Ljuset är viktigt och framhäver detaljerna på kroppen som man kanske inte ser i vanligt ljus. Poseringträningen har också blivit mycket roligare och bättre nu när man ser detaljerna osv. -Nu på slutet är det mycket posering som gäller, så helt perfekt att vi fick upp ljuset där.

LJUSETBLOGGEN.jpg

Var tvungen kolla ljuset direkt såklart! 🙂
lampanljus.jpg

Ljuset vid "poseringshörnet"

Min första LPG behandlig någonsin!

LPG Endermologie eller Lipomassage som behandlingen också kallas är en teknik som används för att utföra s.k. mekanisk bindvävsmassage. Tekniken uppfanns av en fransman vid namn Luois Paul Guitay, därav namnet LPG. Detta har jag aldrig testat på tidigare så såg verkligen fram mot detta och ska bli riktigt spännade och se hur resultat kommer att visa sig på tävlingen. Jag satsar allt nu för bli så hård som bara den på både Tyngre Classic och Super SM.
LPG Endermologie är mest känd som en verkningsfull behandling mot celluliter men används också för andra estetiska ändamål, som att reducera lokala fettdepåer och strama åt hud. (-Precis vad jag vill nu inför slutet när jag närmar mig tävlingarna) LPG används även för terapeutiska och medicinska ändamål.
Djup bindvävsmassage (effekten av LPG) har en väl dokumenterad förmåga att stimulera cellaktiviteten i och under huden. LPG-tekniken tar vara på dessa mekanismer och erbjuder effektiva behandlingar med dokumenterade resultat.
Stimulerar kroppens egna förnyelsemekanismer
Syftet med en LPG behandling är att stimulera kroppens celler och på så sätt få dem att reagera. Denna reaktion kan exempelvis aktivera produktionen av hudens byggstenar – Collagen och Elastin – eller den s.k. lipolysen vilken bryter ned kroppsfett och det är exakt vad jag vill haha!
En stor del av de positiva effekter Endermologi har kan tillskrivas dess två grundläggande funktioner – ökad blod- och lymfcirkulation – vilka ser till att slaggprodukter, toxiner och överflödig vätska lättare kan föras ut ur kroppen.
Behandlingsinformation för LPG Endermologie
En LPG behandling var enkel, tog ca 1 timme att genomföra, innebär inga risker och gör inte ont (inte på mig iallafall, det kittlades mest på vissa ställen). Det är dock ingen engångsbehandling. För att åstadkomma bra resultat behövs oftast en serie om 10-15 behandlingar fördelade över 2 ggr/vecka och därefter underhållsbehandlingar månadsvis. Så jag kommer försöka köra några gånger nu innan Tyngre Classic och SM.
Vilka resultat kan jag förvänta mig av LPG Endermologi?
LPG Endermologi används för olika ändamål. I estetiska sammanhang rör det sig i första hand om något av följande användningsområden:
• Släta ut områden med celluliter genom LGP Lipomassage
• Fettreduktion av lokalt belägna fettdepåer med LPG Lipomassage
• Strama upp och föryngra huden med LPG Endermolift
• Förbättra förutsättningarna för läkning inför eller efter en kirurgisk fettsugning

Som nämnts tidigare så har djup bindvävsmassage väl dokumenterade effekter. LPG Endemologi-tekniken är en väl beprövad metod för att på mekanisk väg leverera denna massage. Följaktligen kan ovanstående resultat uppnås.
I första hand kan man räkna med bra resultat i fråga om behandling av celluliter. Endermologie har också en mycket positiv effekt i läkningsprocessen efter en kirurgisk fettsugning där den minskar risken för ojämnheter.
Resultatet av en LPG behandling beror till stor del på patientens förutsättningar samt antalet behandlingar som utförs. LPG kan dock aldrig ersätta en fettsugning i fråga om fettreducering eller ex. en ansiktslyftning för huduppstraming.
Patienter utan övervikt, med en hälsosam livsstil och som är beredd att genomgå en serie behandlingar kan förvänta sig de bästa resultaten av Endermologie.
Så går en behandling med Lipomassage till:

-LPG utförs på både skönhetssalonger och medicinska kliniker. Dock har vi ingen här i Motala som jag känner till som kör denna behandling så jag fick tips om en jätte duktig tjej i Linköping som heter Mary som driver Marys Shape & Fitness. Jag tyckte hon var jätte duktig och har kört på flera som tävlar inom fitness-världen, så hon vet ju lite vad vi är ute efter! Själva LPG-behandlingen går till på så sätt att behandlaren kör ett sorts munstycke fram och tillbaka över det område som skall behandlas. Munstycket skapar ett vakuum som suger in huden mellan två vibrerande metallrullar.
Under behandlingen, som tar ca 1 timme, befinner man sig på en brits i sittande eller liggande ställning. På kroppen bär man en tätsittande tunn kroppsstrumpa. Se bilden haha. Den var riktigt tight, tog en stund att få på sig och ta av sig.

Priset för en enstaka behandlingssession med Endermologie är ca 700-500 kr, som sagt man väljer ju själv vad man vill invenstera i och jag tycker hälsan och kroppen är bland det viktigaste att lägga sin vikt på. Jag har lagt ner Marys visitkort nere på gymmet om man är intresserad av hennes behandlingar. Det var super enkelt att bara kontakta och boka in en tid, och att jag fick en tid på en söndag det är inte dåligt. Tusen tack för det. Blir även mer behandligar i veckan.

Nu till en annan stor grej som jag tycker är så himla häftigt! -Som sagt denna blogg kommer även handla om många av mina medlemmar på gymmet som jag tycker är så extremt kul att följa och se deras framgångar och deras mål med livet. Som sagt alla människor har sin resa och story att berätta och hur kul är det inte att få dela med sig av det. Jag älskar det iallafall, dock vet jag att många just i Sverige har svårt att glädjas av andras lycka och se det fina i allt utan lätt blir avundsjuka och snackar skit istället. Vänd på det istället och försök att glädjs av det och själv uppnå och kämpa dig framåt -har dom lyckas så kan även du lyckas, jag lovar dig det går!

LÄNK till Marys Shape & Fitness insta.

http://www.instagram.com/marys_shape.fitness/

LPG-DRÄKT.jpg

Dräkten satt tight kan jag lova 😛


NU TILL LA BOOTCAMP 2017!!!!

Här är Liza Hultberg ” Dagens gäst bloggare ” och hennes story om en grym resa till USA #labootcamp2017 och åter tusen tack för du ville dela med dig av detta. Så spännade, en dröm som jag har haft länge är att åka till just detta paradis som Liza har gjort.

Namn: Liza Hultberg Instagram-> @gruvprinsessan
Ålder: 38
Yrke: Jobbar som Utsättare/Gruvmätare på Zinkgruvanmining AB, utanför Askersund
Familj: 3 barn 14, 12, 7 och 2 katter
Född i Göteborg, uppvuxen utanför Borås och bor sen 10 år tillbaka i finaste Motala
Hade jag inte bytt gym till MFC den där dagen den 14 januari i år så hade mitt liv nog inte innehållit träning nått mera.
Det var något med människorna, bemötandet, atmosfären och det brinnande intresset för kroppsfysik som tilltalade mig och fick mig att må så bra där.
Jag behövde inte ens betänketid utan signade mig direkt på ett årskort fastän jag hade bundit mig 12 månader på ett annat gym strax innan jul.
Det tog inte många gymtimmar på mitt MFC tills jag träffade på otroligt kunniga killar som delade med sig av sin kunskap om inte bara själva lyfta delen utan allt. Vikten av vinklar, belastning, tempo etc. Jag fick mersmak och kände att en helt ny värld öppnat sig. Det handlade inte längre om att svassa runt i gymmet med senaste outfiten ifrån dom grymmaste klädjättarna utan det är faktiskt HUR och var DU lägger vikten och VAD du vill träna?! Ganska självklart egentligen.
Jag har ju hört detta förut då jag under en period i mitt liv tränade Crossfit och där fokuserades det väldigt mycket på rätt teknik vid lyft osv, men jag tog nog aldrig fasta på det och förde över det till gymträningen då jag inte riktigt såg sambandet då. Varför jag slutade med crossfit (som jag absolut ÄLSKADE) är en helt annan historia.
Jag hakade på dessa snälla killar när som jag kunde få till pass med dom och dom ville ha med mig och en dag insåg jag att jag ville ha mer. Jag behövde en egen coach, jag ville satsa på det här. Inte för att tävla, absolut inte! Utan för att må bra, äta bra och träna för att må bra och samtidigt hitta det som för mig kommer att bli min livsstil och funka på heltid. Jag anlitade Caroline Aspenskog. Tjejen jag 2 år tidigare suttit och dreglat över på Instagram och sett vinna SM i Bikini Fitness. En otrolig inspiration, en tjej som verkade vara så otroligt jordnära och ärlig. Jag mailade henne och fick svar på stört och det bara sa klick. Jag kände direkt att det här kommer bli hur bra som helst!
Den 1 April inledde vi ett samarbete och vi satte som delmål till slutet av Augusti. Då skulle jag ha format om kroppen utan någon direkt viktnedgång för att sedan gå vidare utifrån resultatet det gav.
Det har varit dom bästa 16 veckorna jag kan minnas. Jag har tränat, ätit, sovit och njutit av min nya livsstil. Det har inte varit jobbigt någon gång även om det var under semester, sommar och att jag har 3 barn. Jag har ätit BRA mat och den som säger att man inte kan äta gott och nyttigt vet inte vad den talar om. Det finns så mycket nyttiga alternativ till allt nuförtiden och man behöver verkligen inte ”offra” nått. Caroline är en livsnjutare av rang så med henne kostschema var inget svårt.
Jag gjorde stora förändringar vecka för vecka och hade jättebra resultat vid varje mätning.
Även om man ibland tyckte det inte hänt nått så när man såg bilder och jämförde så syntes det tydligt! Så kul! Så otrolig fascinerande att med små enkla förändringar forma om och stärka upp en kropp som genom gått så mycket i livet.
När Carro och hennes vapendragare Anna Ståålnacke drog ihop en träningsresa till L.A #labootcamp2017 var jag inte sen att fråga Carro om jag var förgammal för att hänga på? -Såklart inte skrek hon, Såklart DU ska med!!
Jag tackade skatteverket för återbäringen och bad om ursäkt till mina kids att mamman drar på träningsresa, SJÄLV. Den 16 Augusti var det dags. vad jag längtade och vilket delmål jag hade med träningen nu! Alltså ännu roligare.
Det skapades en Facebook grupp för alla 30 st deltagarna på resan och Vi kom strax fram till att alla åkte själva, utan att känna någon annan, att Vi brann för träning och att Vi alla var en salig blandning av människor av olika kön, och från Sveriges alla hörn. GUD VAD Spännande!
Vi möttes upp på Arlanda kl. 7 och planet skulle ta oss över där kl. 10. Vi gick hela gruppen å checkade in tillsammans och sen hängde Vi ihop hela vägen. Så himla kul att träffa dessa människor som man följt på FB och instagram i ett par månader.
Flygresan gick hur bra som helst. Vi landade på LAX ca kl. 14 och var igenom alla säkerhetskontroller 2 timmar senare och upphämtade av Carro och Anna och deras otroligt goa killar i minibussar som tog oss till vårt lägenhetshotell på Aqua Marina som låg endast 10 minuter i från Venice beach och The Mekka of bodybuilding : Gold´s Gym. Det som skulle vara vårt bas gym under en hel vecka.
Vi delade in oss i grupper och flyttade in i våra lägenheter. Snabbt gjorde Vi oss iordning och drog sedan till Gold´s för att hämta våra veckopass och bekanta oss lite. VILKET GYM! Helt magiskt. Så stort, så vänligt, så fullt av vackra människor, och så fullt av kändisar! Jag som blir starstuck på Gymmet STHLM haha, här då?? Helt episkt. Går inte att förklara, MÅSTE upplevas om man har ett brinnande intresse för fitness världen. Jag gjorde ett försök att instagrama allt men det gick bara inte. Det såg så pluttigt ut.
Vi vandrade omkring på Gold´s i nån timme innan Vi tog oss hem igen. Alex och Freddan hade grillat åt oss och vi hade en jättemysig hemma häng kväll med lite presentationer om oss. Vi var allt från fitnesstävlande , både erfarna och nysatsande, crossfitare, och vanliga motionärer med lite mer intresse och såna som precis hade börjat i stort sett. Blandade åldrar, där den yngsta var 17 år och jag näst äldst på 38 =)
Carro och Anna gick genom schemat för veckan och mornarna startade oftast med någon form av cardio el plyo innan frukost och sedan gym på fm. och utflykt/gym på em/kvällen. Allt däremellan fanns det tid till att sola, bada, shoppa, äta, softa och bara njuta av livet i fitnessparadiset.
Plyo på stranden var det som startade upp träningsveckan. Plyo för er som kanske inte vet är en högintensiv träningsform i form av mycket upphopp och pulshöjande träning. Otroligt jobbigt men ack så härligt. Att gör detta tillsammans med ett härligt gäng på en strand i soluppgång till glada hejarop av dessa duracellkaniner är magi!
Efter morgonpassen serverades det en riktig fitnessfrulle.
Gröt, Keso, kasein, whey, ägg, frukt, bär, kvarg, stekta kaneläpplen, jordnötssmör, hårt bröd, kalkon, gurka, äggröra, kycklingsallad, bars mm mm
Vi var ju grymt sponsrade på denna resan:
Tyngre och Betterbodies försåg oss med kläder, shorts, toppar, kepsar (dock har jag den fetaste MFC-kepsen av alla) , shakes, flaskor
Sportkost.se stod för Gymkortet och även kläder, protein, bcaa och bars från North Nutrition (även deras pannkaksmix)
Dropset.se med dragremmar och handledsskydd
Barebell, Njie och Nocco
Mätta och kittade drog vi iväg till Gold´s gym för vår första gymträning efter frukost.
Vi fick fritt att köra vad vi ville, och för mig och Sofie (@lillalalla87) som jag hängde ihop med vart det lite av allt och checka runt vart allt fanns osv. Det fanns verkligen ALLT! (ok -ingen gluteator dock) ALLT i massa olika utföranden. Vi hittade en rygg maskin av märket Hoist som vi testade och som vi föll pladask för! Den var helt outstanding. Vilket sug i latsen och vilken träningsvärk sen!! Galet. Givetvis skickade jag en bild/film till Viktor på gymmet i Motala att sätta upp på önskelistan. (Tror min lista vart rätt lång den veckan)
Vi var på Gold´s ca 2 timmar, sen möttes Vi upp och gick ihop till en mexikansk restaurang för lunch. Carro och Anna hade för tipsat om fisken med kokosris och mangosallad så det var ett enkelt val när Vi kom dit. Så gott!
Anna och Carro hade valt ut restauranger där dom serverade hälsosam mat, men som även andra alternativ för dom som ville ”unna ”sig lite mindre hälsosamt. Det finns gott om ”Bodybuilder/fitness” restauranger i L.A. Menyerna har kcal förteckning vilket är helt suveränt! Inte svårt att hålla ett kostschema där inte, men Carro ”lät” mig äta mer fritt under veckan där eftersom vi tränade så otroligt mycket.
Dagarna såg ut sådant att Vi körde plyo eller trappintervaller (santa monica stairs) på morgonen innan frulle å sen efter frukost drog Vi till Gold´s. Vissa dagar gjorde Vi undantag. Vi hyrde bla cyklar nere på Venice beach och cyklade bort till Santa Monica pier eller musclebeach. Underbart med ett ute gym precis på stranden.
Caroline och Anna coachade oss på hela tiden, även på gymmet. Den som ville köra Annas ben pass gjorde det och den som ville köra Carros gjorde det. Likadant med de övriga muskelgrupperna. Som att köra men Pt en hel vecka. Fantastiskt vilken möjlighet. Man har lärt sig massor!
Det fanns även tid att ligga på stranden och sola och bada om dagarna. Även shopping hans med såklart. Vi grottade ner oss i Acaibowls och pokebowls under veckan och maten i affärerna är ju helt otroliga. Vilka fruktmarknader! Vilka glassar! Vi provade på massa bra alternativ på glass såsom vi har börjat få här. Underbart goda fast med bra näringsinnehåll och lågt kcal. Helt perfekt.
Vilket land! Vilka människor! Vilket GYM! Varje dag tränade Vi jämte stora namn, förutom Arnold Schwarzenegger så träffade Vi, Dexter ”the blade” Jackson, Karina Elle, Calum von Moger, Ricky Whittle, Mike ”the titan” och många många fler. Hallå Starstrucked!?!
Svårt att smälta en sån här upplevelse och jag måste säga att jag redan börjat spara inför nästa års Reunion av LABOOTCAMP2018 så himla fantastiskt var det. Om ni har möjligheten att åka till detta Mecca så tveka inte en sekund! Jag garanterar er eufori.
Jag skulle kunna skriva miltals om denna vistelse men om ni vill höra mer eller undrar över nått så tveka inte att fråga mig nere på Motala fitness center.
Ge aldrig upp er dröm! Slösa heller inte mer ert liv! Det är kort så ta vara på varenda sekund!
LEV I NUET!
Puss å Kram Liza

image6.JPG

Liza med sin förebild och idol såklart Aspenskog! 🙂
image8.JPG

Liza representerar MFC i USA såklart!!
image16.JPG

Dessa 2 grymma tjejer höll i det mesta där borta i LA
image13.JPG

Hela gänget 🙂

Hoppas det var en intressant söndags läsning och som sagt vill du se vad som händer mer så kolla min hemsida eller instagram för mer updates under veckan och inför mina tävlingar.

http://www.motalafitness.center

https://www.instagram.com/viktor_mfc/

Trevlig kväll glöm inte matlådorna inför veckan.

//viktor_mfc