#SuperSM2017-Vad händer nu?

Hej kära medlemmar/följare!

En vecka har redan svept förbi från Super SM i Västerås och det vart en riktig lång helg där för mig och Anna, vi åkte redan upp torsdagen den 28 september och checkade in på ett av tävlingshotellen som SKKF hade på sin hemsida. Jag hade lagt om min plan från tävlingen ( Tyngre Classic 6 ) och tanken var att börja fylla upp mig mycket tidigare denna gång på SM. Nu hade jag den exakta vikten som jag får väga mig in på, och den var nu sparad från förra tävlingen. När det gäller Classic bodybuilding ( CBB ) då är det både längd och vikt som räknas och jag tävlar i den längsta klassen +180 cm. Tömningsveckan kändes bra, jag låg på den vikt jag skulle hela tiden och bollade inte allt för mycket med saltet, men drack på som vanligt med allt vatten. Jag låg på mycket kosttillskott av kalium, mct-olja, magnesium, CLA, ALA och en produkt som heter waterloss (watercut) bra innan invägning eller inför en tävling, tycker jag. För på slutet vill man torka ut riktigt ordentligt, och jag vart riktigt torr kan jag lova, munnen kändes som öken och läpparna klibba ihop sig, suget efter lite vatten går inte beskriva här. Jag klarade min invägning med knappt 0,7 kg tillgodo och hade redan börjat fylla på med massa matlådor dagen innan och kunde nu fortsätta ösa på med mer mat.

På fredag var det ju invägning och idag tävlade mina teammedlemmar Jerker ”JJ” Johansson och Madeleine Wallberg (båda skulle tävla på söndag också, så dom tävlade 2 gånger under denna helg). Jag försökte hinna att se så mycket jag kunde men hade fullt upp med mig själv så var svårt, även denna dag bytte jag och Anna hotell eftersom vi inte kom överens med personalen på hotellet. Dagen innan var det helt okej att ha mina matlådor nere i deras kyl (hade rätt mycket) och dom skulle hjälpa mig fixa mer mat dagen efter men dom som hade lovat jobbade tydligen inte nästa dag utan det var nya personal och jag fick då inte den hjälp som jag hade blivit lovad. När man dietar och ska tävla så vill man att allt ska vara perfekt och bara flyt på! Vi orkade inte ta denna diskussion så vi valde att byta hotell. Det nya hotellet som inte var klassat som tävlingshotell hjälpte till med allt och det var inga konstigheter, kanon bra verkligen. Så det var skönt att det löste sig där. Jag fortsatte att ladda på med mer mat och höll inte igen som jag gjorde lite på Tyngre Classic 6, utan vågade ösa på lite mer. Strax innan läggdags så testa jag för första gången i min tävlingskarriär att svepa ett stort glas vin. Det var gott för var redan ganska uttorkad så ett kallt glas vin gick ner väldigt lätt. Detta ska även hjälpa till att torka ut mer innan en tävlingsdag (alkoholen). Vet ej om det gjorde nån större skillnad men sov lite skönare i min svarta sovsäck tyckte jag haha. Den här gången körde jag och Anna färgen helt själva, så vi slapp att stressa ner fram och tillbaka från hotellet och Arenan.

IMG_1396.jpg

Det hotell vi bodde på resten av vistelsen under SM. Elite stadshotell Västerås 5/5 stjärnor.

Lördag och ”gameday”, den stora dagen var äntligen här och jag var uppe skapligt och skulle börja ladda på mer med hotellfrukost. Det var bara det att jag hade missat att frukosten som serverandes halv åtta och inte halv sju som jag trodde. Så det var bara att vänta. Jag passa på att posera mycket och kolla formen hela tiden det kändes bra, allt satt som det skulle och jag vart mer fyllig och torr.
Vi la sista lagret av färg och börja sen åka mot Arenan. Väl där så får jag reda på att det blir lite försenat och vi kommer att kliva upp på scenen strax efter 15:00. Alla vi som skulle tävla mot varandra låg där backstage med benen i högläge och väntade, vi börja snacka mycket med varandra och kändes man fick bra kontakt med dessa snubbar. Shawn ”Flexatron” Rhoden gled runt backstage och skulle strax upp och gästposera på SM, riktigt kul att SKKF lyckades få hit honom.
Man känner på nåt sett att man har en förbindelse med dessa människor som man tävlar emot. -Vi brinner för samma sak, vi alla har kämpat på sitt sätt hela vägen hit till SM, och på nåt sätt så känns de som alla är vinnare i mina ögon redan här, men det skulle snart avgöras och bedömas av domare. Jag fick bra kontakt med dom killarna jag förlorat tidigare emot och suget att ta revansch emot dom var stor. Jag hoppades på att jag skulle ta dom idag. En till som jag snackade mycket med var veteranen Fredrik ström ”Siggebuster” som hade vunnit sin CBB-klass (veteran) kvällen innan. Även han körde på 2 tävlingar denna helg och skulle köra sin andra mot oss nu. Tävlingen rullade på och vi var ett riktigt starkt startfält, jag tror det var den bästa CBB klassen på många år, alla var riktigt vassa (riktigt jämt). Men det är bara 6st som går vidare till finalen. Jag gick vidare och det kändes grymt bra. Jag och Roman snackade ihop oss på backstage och planera lite roliga saker inför pose down (som vi även gjorde på Tyngre Classic 6) -vi ville ge publiken något lite extra såklart. När jag kliv ut på scenen så hörde jag mitt namn och folk hejade galet på mig, jag hade utan tvekan den bästa hejaklacken i publiken! Det kände som hela gymmet och Motala var på plats haha. Hade domare satt poäng här hade jag lätt fått en mycket bättre placering. Men publiks-poäng är tyvärr inget som dom sätter poäng för haha. I rond 2 var jag riktigt torr och kände mig nästan lite borta i skallen. Man pumpar upp sig backstage innan man kliver upp på scenen och tror jag hade pumpat på lite för mycket, jag ville bara dricka en iskall Nocco (äpple). Jag klara mig ifrån krampen men det är för att jag käka mycket magnesium dagarna innan tävling. Rond 3 känns mycket bättre och tycker att jag sätter mitt fri-program bra. Bättre än vad jag gjorde på tyngre!

HELALINEUPSMLITEN.jpg

Hela lineup CBB +180 senior klassen ( jag är i mitten ) foto by @awfotocenter
LINEUPTOP6prisMINDRE.jpg

Hela lineup top 6 CBB +180 senior klassen som går vidare till finalen ( jag är näst längst till höger ) foto by @awfotocenter
TOP3SMMINDRE.jpg

Top 3 CBB +180 senior klassen, alla går vidare till Nordiska mästerskapet foto by @awfotocenter

Men jag slutar tyvärr på en 5:e plats hela lineupen var som sagt riktigt vass och jag kan tänka mig att det var riktigt svårt att bedöma denna gång, sen hade man väl önskat att man hade placerat sig något bättre. Detta är min sämsta placering i min karriär så det var tråkigt att hamna just där, drömmen att vinna SM och få tävla på Nordiska mästerskapet känns nu väldigt långt borta. Men jag får vara nöjd ändå, detta var mitt första SM och nu får jag helt enkelt låsa in mig på gymmet och bygga upp mig igen.
På kvällen efter tävlingen vart det såklart burgare, vi hade hört talas om ett ställe i Västerås ”Bra Hak” och det var riktigt bra kan jag säga.

sideposeSMlitttennnn.jpg

Nu skulle denna kropp äntligen få i sig lite burgare! foto by @awfotocenter
SEXYBACKsmLITENNNN.jpg

Jag tror det är rygg tatueringen längst ner som kan vara så att jag förlorar poäng ( den döljer lite av julgranen men ej säker ) foto by @awfotocenter

Men ska göra en liten snabb-lista på mina favorit ställen just nu (Burgarställen):

1. Burgers & Bangers (Norrköping)
2. Bada Bing Burger (Jönköping)
3. Bra Hak Burgers (Västerås)
4. Svenska Hamburger köket (Stockholm)
5. Stångebro Gatukök (Linköping)
6. Lasse på Heden (Göteborg)
7. Max Hamburgare (Linköping & Mjölby)
8. McDonalds (överallt)
9. Enellys Burger Bar (Örebro)

2E5DC2B6-A19B-41BA-836C-C473F7EEBAEC.JPG

Top 4 burgarställen 🙂

Läste en bra artikel även från Tyngres hemsida där dom berättar lite mer om tävlingen från Tyngre Classic 6. Se länk:

http://tyngre.se/artiklar/tyngre-classic-vi-dag-2/

Där får jag reda på att jag kan ha blivit ner bedömd pga. min tatuering och jag hoppas att det inte var så nu på SM också. Jag var tydligen klart hårdast på scen på Tyngre och på SM. Men det räckte tydligen inte till. Men jag är nöjd att jag var hårdast iallafall. Nästa tävling får jag testa ”cover up” min tatuering, det går att spraytana över dom, vet et ej hur bra det blir dock. Men värt att testa isånnafall.

Söndag och sista dagen på så kallade #superSM2017, det har vart sjukt många som deltog detta år och det kändes att detta är verkligen en stor tävling. Ett SM är ju ett SM. Man försöker smälta in allt från tävlingsdagen men det tar som sagt några dagar att göra det. Idag satt man i publiken och heja fram sina team medlemmar och det kändes grymt skönt, riktigt kul och avslappnat. Jag visste ju hur hårt både Madde och Jerker hade kämpat sig hit till SM och det är grymt kul att följa deras resa till scenen! Två riktiga förebilder och inspirationer för mig som tävlade 2 gånger under ett SM, så himla bra.

Vad händer nu?
Efter en sån här tävling satsning kan tankarna snurra lite. Det kan även kännas konstig nu när man inte har nåt direkt mål eller nån tävling att köra. Det kan nästan kännas lite tomt en saknad, det är så känner jag i alla fall. Men det ska bli skönt att vila kroppen och ta igen all tid man missat med flickvän, familj och vänner även kunna äta lite mer normalt. Lägga mer tid på mina klienter och på gymmet. Jag håller faktiskt på planera inför för vårt stora 3-års jubileum som jag vill ska bli riktigt grymt såklart (har ni några bra idéer och så kom gärna med det) även matlådorna håller på att uppgraderas och vi har fått in dom nya Barebells produkterna, salty peanuts och vanilj milkshake. Jag har tryckt upp massa gratis engångskort, en gratis prova på vecka, massa klistermärken så säg till i receptionen om ni är intresserade.

1D191919-A2DE-4A6F-BF59-9054FC9C8467.jpg

Kommer äta ihjäl mig på dessa 🙂 #barebells

-Men jag kommer snart köra igång på min ”clean-bulk” kostschema. Kommer även lägga om mitt egna träningsprogram och bygga mer styrka och massa på överkroppen (har kört på Y3T upplägget länge nu). Det ska bli riktigt kul att bolla om lite. Brukar kalla detta för ”uppbyggnadsfasen” och den är minst lika viktigt som en diet om man ska tävla vidare eller bygga på sig mer massa och volym. Sen får vi se när och var jag kliver upp igen, men kommer inte spika nåt just nu. Det är mycket som händer inom IFBB med pro card osv. så ska kolla upp mer vad som gäller här i framtiden.

Nu krigar vi vidare, mot nya mål!

Mvh Viktor på MFC