Makrlyft med ”nyp”?

Home Forums Allmänt om gymträning Makrlyft med ”nyp”?

 • This topic is empty.
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • Author
  Posts
 • #50855
  #122003

  Då har man läst färdigt senaste (tror jag) BODY Magazine. Intressant läsning var ryggdelen, med alla härliga övningar.

  Dock var jag konfunderad över övningen ”Marklyft med nyp”; jag förstår helt enkelt inte hur den ska utföras, trots beskrivningen. Jag har försökt hitta en bra video på övningen, men hittar inget.

  Någon som har en video på övningen att länka till / lägga upp?

  Aningen orelaterat: artikeln angav att man ska köra två ryggpass i veckan; innebär det inte att man förbiser andra muskelgrupper då?

  #122004

  Hej Hime,
  Det var jag som skrev rygg tränings artikeln.

  Marklyften som beskrivs är helt vanliga marklyft med lite extra ”nyp” teknik. Detta med nyp menas att när du når topp läget i lyftet drar du ihop skuldrorna och kramar ihop dessa med hjälp av framförallt trapetzius musklerna.

  Två ryggpass i veckan med den träningsvolym jag beskrivit tycker jag kan vara lagom mängd och behöver knappast innebära att du prioriterar bort någon annan muskelgrupp.

  Mvh P-A

  #122005

  Hej P.A.!

  Jo, det stod samma sak i artikeln. Problemet är dock att jag känner mig osäker på hur det ska göras i praktiken, och undrar ifall övningen råkar finnas i videoformat :)

  #122006

  Gissar på att ”nypet” är shrugs?
  [http://www.youtube.com/watch?v=NxjNvepsae4]

  #122007

  Kan inte tala för PA men det verkar som i hans beskrivning att det inte är ”shrugs” där man höjer axlarna mot örona för kontraktion i trapsen och nyper till. I PA:s beskriving verkar det mera som jag utför mina marklyft. Dvs går upp i rak kroppställning och drar bak axlarna rakt bak så skulderbladen drar ihop sig. Nästan att man föreställer sig att man vill knipa ihop en penna med skulderbladen. Sedan släpper man ut dem och gör om övningen (marklyften).

  #122008

  Halloj, Biffens beskrivning är precis vad jag menar:)…kanske inte finns någon video? men som sagt Biffens ”penn nyp” förklaring kanske funkar?

  Mvh P-A

  #122009

  Ah, får testa med det då; vill helst inte testa nya övningar utan att vara säker på tekniken.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.