Nybörjare

Home Forums Bodybuilding Nybörjare

 • This topic is empty.
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • Author
  Posts
 • #51365
  #124178

  Vette fasiken om jag postar rätt nu, ha överseende då detta är min första tråd och om det redan finns en liknande.
  Är då en tös på 17 år som aldrig tidigare har befunnit mig på ett gym, vill bygga muskler och allt vad det innebär att bli bodybuilder. Har alltid haft en aktiv vardag och parkour är min livssti, men nu har gymmet slagit sig fast innanför pannbenet. Jag har några frågor som jag skulle vilja ha raka och enkla svar på, är helt snurrig i huvudet av olika förklaringar och dittat och dattan:|

  Frågorna då:
  1. Ska jag först gå ner i vikt för att sedan klättra uppåt igen i muskelmassa, eller är det bäst att först bygga muskler och gå ner efter det?
  2. Hur mycket kaloriöverskott krävs för att bygga muskler, 500 per dag?
  3. Antal kalorier per dag? Har försökt räkna lite själv och fått det till cirka 2800
  4. Hade tänkt gymma tre gånger i veckan med olika muskelgrupper varje gång, samt ha konditionspass varje dag (springtur/crosstraining), sounds good?
  5. Kosttillskott som rekommenderas? Hade tänkt mig Protein: Whey 80, Kolhydrater: Pure carbs, Protein/kolhydrater: Gainer, Fettförbrännare: Red stack Eller ska man strunta i ex kosttillskott kolhydraterna och käka bananer, pressa i sig keso istället för whey? Finns det andra alternativ som fungerar lika bra som kosttillskott?
  6. Hur mycket får man räkna med att man går upp i vikt under ett år?

  Tack på förhand och jag ber om ursäkt om detta redan ligger uppe :p

  #124179

  1. Bygg först och ta tag i deffen när du har en ansenlig mängd muskelmassa. Förhoppningsvis har du hunnit lära dig ett och annat om vad som ingår i den resan tills dess.
  2. Ett överskott är ett överskott. Ju mer överskott, ju snabbare viktökning och troligen desto mindre procentuellt mängd muskelmassa.
  3. Du kan prova räkna ut det enligt de ekvationer som finns tillhands, men det är troligt att detta inte stämmer särskilt nämnvärt. Dock kan du lägga det som grund för att sedan öka eller minska (i kalorimängd) och hitta din balans.
  4. Tre gånger i veckan skulle du likväl kunna köra helkroppspass med basövningar i fokus. Vill du splitta det är det upp till dig. Angående konditionen kan du köra mer eller mindre beroende på hur mycket du prioriterar muskelmassan. Hade dock personligen hållit den väl avlägsen från styrketräningsdagarna om min prioriteringar var att bygga mig större.
  5. Mat i förstahand – det både mättar bättre och smakar godare. Omega 3, multivitamin, EAA och möjligen något vassleprotein – mer komplicerat än så hade jag inte gjort det (om ens det) i början.
  6. Omöjligt att svara på. Beror helt på hur du kommer att sköta din kost och träning.

  Och framförallt, ta det lugnt och jobba dig sakta men säkert uppåt. Du behöver inte kunna allt på en gång.

  #124180

  Tack för svar :)

  #124181

  Har en fråga till på tråden:
  När ska man äta dessa överkosttskalorier; före träning, efter träning,jämnt utspritt under dagen eller spelar det ingen roll bara man ligger på plus innan man ska sova?

  #124182

  i slutändan är det ju hur mkt du ligger plus i slutet , alltså när du ska sova då , men du kan ju alltid fläska med lite mer mat kanske efter träning , då kroppen verkligen behöver käk då!, :)

  #124183

  Tänkte att det var något sådant, men man vet aldrig ;)
  Tackartackar :D

  #124184

  Jajamänsan, nu puffar jag på tråden igen.
  Måste jag bulka något till en början att bygga muskler direkt när jag sätter foten innanför gymmet, eller kan det vänta en månad eller blir det endast bortkastad tid inne i gymmet under den första månaden då jag äter ”normalt”?
  Hade tänkt bulka med ungefär +300 kcal i två månaders tid en månad efter att jag börjat styrketräna. (Börjar gymma 1 februari, så tänkte börja med bulk den 1:a mars) Efter dessa två månader med bulk undrar jag om man ska gå direkt på deff eller om man ska ligga på normalt intag under kanske en månad innan man börjar dra ner på maten, finns det något som fungerar bättre än det andra? Förvirrad som vanligt:p

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.