RF: Motsägelsefulla budskap om ungdomars dopingvanor

Home Forums BODY.se: Nyheter om kroppskultur RF: Motsägelsefulla budskap om ungdomars dopingvanor

  • This topic is empty.
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #96789
    #1061961

    [http://www.rf.se/t2.aspx?p=13288&x=1&a=187377 RF: Motsägelsefulla budskap om ungdomars dopingvanor]
    ”I gårdagens Rapportsändning i SVT sändes ett längre inslag om doping med budskapet att många unga är beredd att dopa sig. [http://www.drugnews.nu/article.asp?id=2944 Inslaget baserades på en undersökning] som gjorts av [http://www.renidrott.se/ stiftelsen Ren Idrott]. Riksidrottsförbundet välkomnar Ren Idrotts undersökning, men ser också anledning att nyansera budskapen som förmedlades i inslaget.

    Bland annat uppgavs det att var femte idrottsutövare i åldern 15-25 år sa sig var beredda att dopa sig för att bli världsbäst men med bieffekten att de skulle dö om 30 år.

    – En märklig och spekulativ frågeställning eftersom det inte finns några piller som gör dig till världsmästare. En sådana frågeställning bidrar mer till mytbildning än till klargörande om dopingens utbredning inom idrotten, säger RF:s ordförande Karin Mattsson.

    Ett av de största dopingproblemen inom svensk idrott idag är den utbredda uppfattningen om att doping är vanligt förekommande inom elitidrotten. Av den aktuella undersökningen framgick t ex att 86,3 procent tror att doping är vanligt eller t o m mycket vanligt inom svensk elitidrott.

    – Om den här uppfattningen får fäste i samhället riskerar vi att det blir en självuppfyllande profetia och därmed ett väsentligt större dopingproblem i framtiden än idag, säger Karin Mattsson.”

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.