- This topic is empty.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Kost och Näringslära › Ägg fråga
Kolla in denna tråd.
Finns det någon sanning i detta, att ägg bara förbränns?
Tycker det låter märkligt.
[https://www.flashback.info/archive/index.php/t-851829.html]
Det framgår ju inte vad som åsyftas tycker jag. En person återberättar slarvigt vad han fått berättat av Stephan Rössner. Så vad Rössner egentligen sagt kan man ju inte veta.
Att ägg bara skulle förbrännas utan att bidra med energi är ju såklart helt fel men det tror såklatr inte Rössner att det gör. Finns en gammal myt om att nedbrytningen av ett kokt ägg ”kostar” mer energi än ägget ger men det är också fullständigt fel vilket givetvis Rössner också är fullt medveten om.
Det Rössner menar är att när man väl fått i sig tillräckligt med proteiner för att täcka kroppens behov för proteinsyntes kommer ett eventuellt överskott bara att användas som energi, förbrännas. Det finns alltså ingen anledning att vräka i sig extra proteiner om man får i sig tillräckligt via maten.
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY