Åsikter om Mats-Eric Nilssons böcker?

Home Forums Kost och Näringslära Åsikter om Mats-Eric Nilssons böcker?

  • This topic is empty.
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #64093
    #435393

    Har ej läst böckerna ännu men finns ett utdrag ur matskribenten och journalistens hemsida här: [http://www.aktavara.org/pages.aspx?r_id=32202]

    Någon som läst och har åsikter? Ganska tankeväckande läsning.

    #435394

    Oerhört intressanta, måste läsas.

    Rekommenderar även Gary Taubes bok ”Good Calories, Bad Calories”.

    #435395

    Jag har båda men har bara hunnit läsa den första. Den är bra och läsvärd tycker jag.:)

    Är man bara medveten om hur vinklad den är och att han ofta överdriver så är det en bra hyllning till god och naturlig mat och en intressant historiebeskrivning om hur färdigmat och tillsatser mer och mer ökat genom åren. Det började som rena ”jämlikhetsretoriken” där kvinnan nu både kunde ordna middag och göra karriär eftersom all mat nu kunde köpas färdig och sedan har det bara gått längre och längre till att ha blivit de med ”status” som snarare tar sig tid att faktiskt laga mat, baka bröd etc.

    Men de skall självfallet inte läsas i syfte att få korrekta kunskaper om livsmedelstillsatser.

    #435396

    Nja, direkt *felaktiga* kunskaper får man väl inte? Vinklade förvisso, men det är ju en värderingsfråga.

    #435397

    Hur då menar du?

    En intressant debatt från hans sida med hygienprofessorn Marie-Louise Danielsson-Tham som försvarar tillsatser(DN ursprungligen):

    [http://aktavara.org/News.aspx?r_id=7199]

    #435398
    Eddie Vedder wrote:
    Men de skall självfallet inte läsas i syfte att få korrekta kunskaper om livsmedelstillsatser.

    Några särskilda böcker du rekommenderar?

    #435399
    Allan wrote:
    Några särskilda böcker du rekommenderar?

    Bump!

    Letar även efter böcker med mer konkret innehåll om detta ämne, har ej läst någon av hans böcker ännu.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.