- This topic is empty.
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Kost och Näringslära › Åsikter om Mats-Eric Nilssons böcker?
Har ej läst böckerna ännu men finns ett utdrag ur matskribenten och journalistens hemsida här: [http://www.aktavara.org/pages.aspx?r_id=32202]
Någon som läst och har åsikter? Ganska tankeväckande läsning.
Oerhört intressanta, måste läsas.
Rekommenderar även Gary Taubes bok ”Good Calories, Bad Calories”.
Jag har båda men har bara hunnit läsa den första. Den är bra och läsvärd tycker jag.
Är man bara medveten om hur vinklad den är och att han ofta överdriver så är det en bra hyllning till god och naturlig mat och en intressant historiebeskrivning om hur färdigmat och tillsatser mer och mer ökat genom åren. Det började som rena ”jämlikhetsretoriken” där kvinnan nu både kunde ordna middag och göra karriär eftersom all mat nu kunde köpas färdig och sedan har det bara gått längre och längre till att ha blivit de med ”status” som snarare tar sig tid att faktiskt laga mat, baka bröd etc.
Men de skall självfallet inte läsas i syfte att få korrekta kunskaper om livsmedelstillsatser.
Nja, direkt *felaktiga* kunskaper får man väl inte? Vinklade förvisso, men det är ju en värderingsfråga.
Hur då menar du?
En intressant debatt från hans sida med hygienprofessorn Marie-Louise Danielsson-Tham som försvarar tillsatser(DN ursprungligen):
[http://aktavara.org/News.aspx?r_id=7199]
Några särskilda böcker du rekommenderar?
Bump!
Letar även efter böcker med mer konkret innehåll om detta ämne, har ej läst någon av hans böcker ännu.
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY