Bröd i mikro

Home Forums Kost och Näringslära Bröd i mikro

  • This topic is empty.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #58696
    #335541

    Jag har en fråga angående hur bröd påverkas om man värmer det några sekunder i mikro. har försökt sökt och läst men har ej hittat något bra svar :/

    Jag äter vanligtvis Polarbröd Extrem med ost, har provat att värma det i mikron några sekunder och voila så har det blivit mkt godare :)

    Försvinner det en del av näringen i brödet då eller är det bara att värma på?

    #335542

    En viss förlust utav näring försvinner alltid vid uppvärmning/nedkylning. Men några sekunder i micron är knappast något som kommer äventyra din hälsa.. :)

    Värm med gott samvete, det blir ju sjukt mycket godare! ;)

    #335543

    All uppvärmning påverkar värmekänsliga mikronutrienter men det handlar om småförändringar och inget du behöver oroa dig för.

    Att brödet blir godare beror på en strukturomvandling i brödets stärkelse. Den förändringen retrograderar sedan när brödet kallnar. Det är därför äldre bröd som hårdnat blir mjukt igen när du värmer det.

    Sök lite på ”uppvärmning”, ”tillagning”, ”micro” m.m. Finns massor med trådar om samma sak.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.