- This topic is empty.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Kost och Näringslära › Bröd i mikro
Jag har en fråga angående hur bröd påverkas om man värmer det några sekunder i mikro. har försökt sökt och läst men har ej hittat något bra svar
Jag äter vanligtvis Polarbröd Extrem med ost, har provat att värma det i mikron några sekunder och voila så har det blivit mkt godare
Försvinner det en del av näringen i brödet då eller är det bara att värma på?
En viss förlust utav näring försvinner alltid vid uppvärmning/nedkylning. Men några sekunder i micron är knappast något som kommer äventyra din hälsa..
Värm med gott samvete, det blir ju sjukt mycket godare!
All uppvärmning påverkar värmekänsliga mikronutrienter men det handlar om småförändringar och inget du behöver oroa dig för.
Att brödet blir godare beror på en strukturomvandling i brödets stärkelse. Den förändringen retrograderar sedan när brödet kallnar. Det är därför äldre bröd som hårdnat blir mjukt igen när du värmer det.
Sök lite på ”uppvärmning”, ”tillagning”, ”micro” m.m. Finns massor med trådar om samma sak.
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY