Home › Forums › Kost och Näringslära › Facit på vad en pizza innehåller
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
22 juni, 2009 at 17:49 #377151Anonym anvandareMember
[img=http://myhallin.files.wordpress.com/2009/04/pizza1.jpg]Jag har haft den stora äran att få vara med en dag på [http://www.pizzerianiva.se/ Pizzeria Nivå] i Gamla Stan i Stockholm. Där har jag bla fått väga alla ingredienser de slänger på pizzorna. Hur kul som helst har det varit. Självklart delar jag med mig av vad jag kom fram till.
Jag utgick från baspizzan Vesuvio/Calzone och fick fram följande näringsvärden:
Kolhydrater 107g
Fett 49g
Protein 58g
Kcal 1115Ska ni äta en annan pizza får ni uppskatta vad champinjonerna eller liknande väger. Men det här är i alla fall en bra utgångspunkt.
Sen kan det se lite olika ut på olika pizzerior i form av mängd. Men min uppskattning är att det här är en medium pizza, inte störst och absolut inte minst.Vill ni dyka djupare i hur jag gick tillväga får ni kolla in bloggen -> [http://www.andreazengstrom.se/2009/06/hur-mycket-innehaller-en-pizza.html]
22 juni, 2009 at 17:49 #60862Anonym anvandareMember22 juni, 2009 at 18:55 #377152Anonym anvandareMemberKalas ju, tack så mycket för informationen. Faktiskt inte SÅ farligt som man trott .
22 juni, 2009 at 19:20 #377153Anonym anvandareMemberisterbuk wrote:Faktiskt inte SÅ farligt som man trott .Inte för att förstöra det roliga men när jag tar en titt på pizzerians hemsida förefaller den inte vara så värst representativ.
Liknande pizza på Mustaphas kebabkök är sannolikt mer kcalrik än så. Men kul initiativ Andreaz, det ger ju en hyfsad bild i alla fall. Man kan utgå från att en normalstor pizza utan de mest energirika ingredienserna på en ovanligt hälsoinriktad pizzeria överstiger 1100 kcal.:emo-thumb
22 juni, 2009 at 19:24 #377154Anonym anvandareMemberjag vill veta vad en flötig förorts/byhålle kebabpizza innehåller.. Lär ju vara mer än i en fin resturang där dom använder stenugn osv.. (?)
Om du får möjlighet, ta gärna reda på vad en kebabpizza innehåller om du ska va på den resturangen nån mer gång
22 juni, 2009 at 19:40 #377155Anonym anvandareMemberNu har jag tagit reda på lite mer info. Pizzorna vi utgår ifrån är 30-32cm i diameter. Pizzor brukar vara ifrån 28cm (små) till 45cm (bauta stora) pizzor.
Vissa pizzerior använder fetare ostar som är billigare i inköp och blandar med mager ost. Det är inte helt ovanligt att de blandar 3 olika sorters ost för att få ner priset.
Pizzeria Nivå använder sig som sagt av 33% ost, men det finns även att köpa ca 45% ost fick jag just höra.
22 juni, 2009 at 21:33 #377156Anonym anvandareMemberSom vanligt när man ser/hör siffrorna om fett & kolhydrater i pizzor brukar det inte smaka så gott med pizza på ett tag…det blir en känsla av avsmak för detta feta tingest.
….fast det skiter jag i…jag köper (nog) en ändå till helgen
Empirisk forskning, Andreaz! Bra jobbat! :emo-thumb
22 juni, 2009 at 23:31 #377157Anonym anvandareMemberCiB wrote:Som vanligt när man ser/hör siffrorna om fett & kolhydrater i pizzor brukar det inte smaka så gott med pizza på ett tag…det blir en känsla av avsmak för detta feta tingest.Det feta är ju det positiva! När jag äter pizza beställer jag in med extra ost och kött och skippar botten.
23 juni, 2009 at 01:59 #377158Anonym anvandareMembermikaelj wrote:Det feta är ju det positiva! När jag äter pizza beställer jag in med extra ost och kött och skippar botten.Pizza utan botten? Du äter mao något slags påläggssörja?
23 juni, 2009 at 05:58 #377159Anonym anvandareMembermikaelj wrote:Det feta är ju det positiva! När jag äter pizza beställer jag in med extra ost och kött och skippar botten.”Hej jag vill ha en Hawaii utan deg, tomat och ananas”
23 juni, 2009 at 08:44 #377160Anonym anvandareMemberJag känner igen det mikaelj skriver. Min polare beställer mexicana, en pizza med köttfärs, jalepeno, majs, paprika, salsa, gräddfil etc och alltid extra ost, sen skrapar han bort det översta lagret (pålägget), viker ihop och kastar degen, äter upp all ”tacofärs” till en massa pizzasallad. Fråga mig inte varför men han tycker inte om brödet (har inget med LCHF-diet eller vad det heter att göra).
23 juni, 2009 at 09:45 #377161Anonym anvandareMemberNiklas Sjöö wrote:Jag känner igen det mikaelj skriver. Min polare beställer mexicana, en pizza med köttfärs, jalepeno, majs, paprika, salsa, gräddfil etc och alltid extra ost, sen skrapar han bort det översta lagret (pålägget), viker ihop och kastar degen, äter upp all ”tacofärs” till en massa pizzasallad. Fråga mig inte varför men han tycker inte om brödet (har inget med LCHF-diet eller vad det heter att göra).Din kompis är en riktig gourmet!
Eddie Vedder wrote:”Hej jag vill ha en Hawaii utan deg, tomat och ananas””En kassler coming right up!”
Andreas Guiance wrote:Pizza utan botten? Du äter mao något slags påläggssörja?Jag beställer pizzan (oftast inbakad) som vanligt och använder pizzan som tallrik! Sedan mumsar jag i mig fyllningen/pålägget. Fast nu har jag inte ätit pizza sen i januari. Kanske dags igen.
23 juni, 2009 at 10:22 #377162Anonym anvandareMemberDet är brödet som gör en pizza så god
23 juni, 2009 at 10:36 #377163Anonym anvandareMemberCelox wrote:Det är brödet som gör en pizza så godDet är kombinationen bröd, tomatsås och smält ost som gör den magisk Men en pizza är inte en pizza utan bröd… så enkelt är det!
23 juni, 2009 at 11:10 #377164Anonym anvandareMemberräknade alltid min kebabpizza som 1500cal under deffen, så jag tror nog att jag prickade rätt bra ändå
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.