Hälsosamma och nyttiga Smoothies!

Home Forums Kost och Näringslära Hälsosamma och nyttiga Smoothies!

 • This topic is empty.
Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
 • Author
  Posts
 • #50849
  #121961

  Smoothies är något som är populärt i många kök. Träningsintresserade kan leka med proteinrika smoothies som är både kolhydratsnåla och fettsnåla, men ändå innehåller än mer bra näringsämen än vanligt proteinpulver. Dessa spännande och intresseväckande drinkar kan göras på miljoner olika sätt. Bjud folk på lite recept och nya tankar kring smoothies!

  Här är mitt senaste recept: [http://vallentunafria.se/2012/02/26/lagkolhydratssmoothie-med-himelsk-smak/]

  #121962

  kesella, mjölk, is, bär, sötningsmedel, kanel

  #121963

  Kan bjuda på den jag gjorde för ett par timmar sen:

  85g Havregryn
  20g Solfrosfrön
  20g Jordnötssmör
  250g Kesella Vanilj
  250g Keso Naturell
  1 skopa Whey (valfri smak – jag hade päronsplit)
  3dl Mellanmjölk

  Cirka 1400kcal, 103g protein, och en massa kolhydrater :) (har för mig jag räknade ihop det till 117g ish ~).

  #121964

  Låter gott! Funkar det att köra Keso i en smoothie alltså? Aldrig testat. Antar att du har Bodyscience Whey 100%? Riktigt gott. Posta gärna fler smoothies!

  #121965

  Det blev inte dundergott men det funkade i alla fall, Japp det stämmer BS Whey 100. Kan också påpeka att det gjordes i en mixer ifall det inte var uppenbart :), havregrynen och solrosfröna mixade jag separat och hällde i det när smoothien var som blötast.

  #121966

  Härligt! Det är klart en av mina favoritsmaker. Jo, det var rätt uppenbart :). Vet inte om du kollade artikeln i toppen, men det är utan tvekan en riktigt god smoothie. Brukar leka runt rätt mycket med olika frukter och bär, har du testat på Spirulina?

  #121967

  Spirulina? Nepp faktiskt inte :b

  #121968

  Spirulina är en mikroalg som innehåller över 100 olika näringsämnen. Går inte att äta eller dricka utan att smaksätta ordentligt. Det innehåller klorofyll, så det ser lite läskigt grönt ut. Men rekomenderas starkt för de som är seriösa med sin kost och träning! :)

  #121969

  Spirulina dricker jag en skopa (8g) varje morgon ihop med en tesked korngräs. Smakar inge vidare och att ha det i goda smoothies tycker jag bara förstör (smaken) :p men att blanda ett glas och sen svälja ner bara för att funkar bättre. Har inte ens en rinnande näsa i dessa tider! Hur bra som helst. En bra morgonshot kan jag säga!

  Sen smoothietips: Avokado gör smoothien len och krämig. Raw kakaonibs i är gott och de är fullproppade med antioxidanter.

  Mjölk/vatten, chokladprotein (BS double chocolate), ½ avokado, kakao, raw kakaonibs, jordnötssmör och kanel. En smakresa!

  #121970

  Förstår att du håller dig frisk :) Riktigt bra grejer det. Härlig idé med avokado i smoothien! måste jag definitivt testa! Riktigt coolt recept.

  Kan hålla med om att spirulina förstör en del av smoothieupplevelsen.. brukar blanda det i juice ibland för att bara svälja det snabbt jag med :)

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.