Havregrynspalt

Home Forums Kost och Näringslära Havregrynspalt

  • This topic is empty.
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #57870
    #324536

    Hej

    Jag älskar Palt men vanlig palt innehåller tydligen ganska mycket snabba kolhydrater men jag fann detta recept så jag tänkte höra vad era åsikter är ang detta recept på havregrynspalt.

    Ingredienser

    6 dl fiberhavregryn
    12 dl vatten
    1 msk salt
    7dl kornmjöl
    2dl Vetemjöl
    1 paket fläsk

    Blir ca: 12-14 paltar

    #324537

    GI kommer bli marginellt lägre men paltarna kommer bli markant mindre goda. Palt med massa bark är inget jag vill äta. Då tycker jag det är bättre att öka andelen fläsk.

    #324538

    Havregrynen blötlägger man några timmar innan, åt dem igår faktiskt ganska goda och går mycket fortare att göra. Dom blir faktiskt mycket lika vanlig palt i konsistenten. Men du anser att kolhydratnivån i havregrynspalt och vanlig palt är marginellt? men om man ser till typen av kolhydrater då? snabba vs långsamma?

    Tacksam för svar / Robert

    #324539
    RobbanH wrote:
    men om man ser till typen av kolhydrater då? snabba vs långsamma?

    Känns i mina ögon oväsentligt. Vill man minska andel kolhydrater föreslår jag som sagt grundrecept men mer fläsk.

    #324540

    Snabba/långsamma kolhydrater känns som helt förlegat att tala om.

    Med det resonemanget är ju socker hyffsat ok som näring men riskakor är en katastrof.

    I slutänden är det mängden kolhydrat, protein och fett i måltiden som avgör hur kroppen reagerar. Sättet att mäta GI är inte representativt för dom flesta människors vardag.

    Ät det som är godast

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.