Home › Forums › Kost och Näringslära › Irländsk köttfärs
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
12 februari, 2009 at 22:35 #71754Anonym anvandareMember12 februari, 2009 at 22:35 #566680Anonym anvandareMember
Köper du irländsk nötfärs, eller föredrar du svenskt kött? Kanske pga gamla skrönor, miljötänkande, eller annat? Jag har slösurfat lite på nätet om detta men jag vågar inte konstatera någonting som fakta innan jag frågat här på body
Vad jag läst så ges de irländska korna antibiotika (varför?), köttmjöl i fodret, och vem vet vad.
Däremot grönbetar de ”minst nio månader om året” medans svenska kor tydligen ges mest spannmål.
”Därför har irländskt kött en betydligt bättre sammansättning av fettsyror och är faktiskt ett betydligt nyttigare alternativ än våra egna inhemska kossor.”Jag tycker det är en intressant diskussion då den irländska färsen är cirka 8 kronor billigare kilot, och jag äter 500g dagligen. Är den dessutom nyttigare sett till fettsyror är det ju ännu bättre. Jag själv köper mest irländsk pga priset.
Sökte även runt lite på forumet efter ”irländsk köttfärs” och hittade ingen direkt tråd som tog upp ämnet.
MVH
Edit: Självklart handlar det om nötfärs och inte om blandfärs/grisfärs.
12 februari, 2009 at 22:43 #566681Anonym anvandareMemberEuroshopper slaskfärs brukar vara irländsk, så frågan är definitivt intressant!
I övrigt är det väl mer om att stödja lokalproducerat kött, kan jag tänka mig. (då får man se till att välja gräsbetat också)
13 februari, 2009 at 11:30 #566682Anonym anvandareMemberJag köper Svenskt,tycker att det smakar bättre.
13 februari, 2009 at 13:01 #566683Anonym anvandareMemberJag köper det som hittills är billigt, av svensk och irländsk nötfärs. Mestadels har det handlats av den irländska nötfärsen.
Rykten om vad som stoppas i de irländska nötkreaturen är däremot diffust & jag vet inte vad jag kan lita på.
Men hittills vet jag inte heller om jag kan märka några smakskillnader i svensk vs irländsk. Den största samt första skillnaden är enligt mig: Priset.13 februari, 2009 at 19:06 #566684Anonym anvandareMemberGratis är gott och jag gör så gott jag kan.
Priset avgör alltid.
13 februari, 2009 at 19:54 #566685Anonym anvandareMemberSvenskt kött ”biff kött” håller väl i regel låg kvalité i förhållande till pris.
Var ju om det på Tv om det med! ”Kött Restauranger” har svårt att få tag i bra Svenskt kött utan köper från utlandet pga att svenskt kött håller för låg kvalité tyvärr.
13 februari, 2009 at 19:56 #566686Anonym anvandareMemberVad det gäller nötfärs så har den ju olika fett % innehåll kan ju vara allt från 8-15%. Helst vill jag inte betala för fett, det får jag i mig ändå så det räcker
14 februari, 2009 at 00:31 #566687Anonym anvandareMemberKött magrare än 20% ser jag som ett nerköp eftersom jag då måste ha i extra smör
14 februari, 2009 at 01:16 #566688Anonym anvandareMembermikaelj wrote:Kött magrare än 20% ser jag som ett nerköp eftersom jag då måste ha i extra smörGå och lägg dig din tomte
14 februari, 2009 at 01:37 #566689Anonym anvandareMemberWillys/Scan nötfärs innehöll 10 % fett de senaste gångerna, jämfört med ICA/svensk-irländskt som innehåller 18 %. Behövdes verkligen inget smör för det sistnämnda.
För mig känns det bättre att betala för svensk betesmark än irländsk.14 februari, 2009 at 02:02 #566690Anonym anvandareMembersmettzig_lepzig wrote:Willys/Scan nötfärs innehöll 10 % fett de senaste gångerna, jämfört med ICA/svensk-irländskt som innehåller 18 %. Behövdes verkligen inget smör för det sistnämnda.
För mig känns det bättre att betala för svensk betesmark än irländsk.Jag har 4kg irländsk nötfärs markerat med 10%. Köpt på ICA
14 februari, 2009 at 05:18 #566691Anonym anvandareMemberBryr mig inte alls om var köttfärsen kommer från.
Riktigt kött däremot är ju att föredra om det inte är från Sverige eftersom det svenska köttet mer eller mindre kommer från skruttiga mjölkkor;)
14 februari, 2009 at 08:26 #566692Anonym anvandareMemberBuenos Aires… *torkar saliv från tangentbordet*
Och jag var ändå där under köttkrisen.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.