- This topic is empty.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Kost och Näringslära › Kalorier i mat
Jag har börjat räkna kalorier lite smått för jag vill bränna bort min degiga mage. Jag har hittat massor av listor där antalet kcal står angivet för respektive ingrediens. Tyvärr är jag för lat för att väga allt och räkna på varje enskild ingrediens. Särskilt svårt är det när man exempelvis går ut på lunchen eller blir bjuden på middag. Jag vill inte följa kaloritabellerna slavsikt utan är mer ute efter att få ett humm om antalet i allt jag äter så jag vet om det blir för mycket eller för lite.
Finns det någon bra tabell där det står generella kcal-mängder i olika portioner mat?
T ex. en ostmacka, en 90-grammare med pommes, stekt kyckling med potatis, en grekisk sallad osv, osv?
Idag t ex fick jag en matlåda av en tjej på jobbet. Hon var sjuk idag och sa att jag kunde ta hennes mat i kylen. Det blev en hemlagad thai-gryta med kyckling, grönsaker och fullkornsris. Hur fasiken ska jag uppskatta kalorimängden i den? Det var en s.k ”lagom stor” portion. Vad fick jag i mig? 600 kcal? Eller kanske bara 300?
[http://www.ihv.uu.se/kokboken/]
[http://192.121.81.11/livsmedelsok/?epslanguage=SV]
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY