Kesella på engelska/franska?

Home Forums Kost och Näringslära Kesella på engelska/franska?

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • Author
    Posts
  • #57270
    #288092

    Ja, det är en udda fråga. Jag befinner mig i Paris, och hittar banne mig inte kvarg! Det ”närmaste” jag hittar är Fromage Blanc, med 8g protein/ 100g.

    Finns det en upplyst själ här som råkar veta vad kvarg heter på franska, alternativt engelska?

    Huu, livet utan kvarg.

    #288093

    Vad är cottage cheese?

    #288094

    Inte kvarg :/
    (ligger på en ganska låg proteinnivå, i vart fall de cottage cheese-produkter som säljs i Paris).

    #288095

    Curd? Engelska.

    #288096

    quark tror jag =)

    #288097

    Fromage blanc, finns i alla affärer. Det är samma som kvarg fast med mer vätska i, godare med.

    #288098
    CiB wrote:
    Vad är cottage cheese?

    Keso

    #288099

    Quark.

    #288100

    quark är kvarg och cottage cheese är keso…

    #288101

    Jag misstänkte fromage blanc! Men den är 8g protein per 100g, till skillnad från kvarg med sina härliga 12 (mmmm). Jag testar Quark (får mig att tänka på fysik och små partiklar, hehe).

    #288102

    Sorry dubbelpost :(

    #288103

    Är det inte Fromage frais? eftersom kvarg är en färskost

    #288104

    Hehe, du hade rätt Erik! Det var fromage frais. För de nyfikna handlar jag nu märket ”Gervais”, 60g per paket … de brukar titta konstigt på mig vid kassan när jag dyker upp med 24 paket i famnen

    #288105

    Haha känner igen detta :) Damen är från Paris och deras äffärer har ganska lite man vill ha. Kanske kan ha tur o hitta en polsk affär med twarog. Annars light philadelphia om dom har i vanligare butiker

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.