Home › Forums › Kost och Näringslära › några funderingar
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
3 maj, 2009 at 18:05 #63993Anonym anvandareMember3 maj, 2009 at 18:05 #432777Anonym anvandareMember
har par funderingar… Hur mycket kalorier innehåller kaffe? Kan man dricka kaffe för att starta förbränningen på morgonen? Kan man dricka hur mycket som helst?
Sedan tänkte jag ang, ägg. Bör man äta ägg när man deffar?
3 maj, 2009 at 18:10 #432778Anonym anvandareMember[http://192.121.81.11/livsmedelsok/?epslanguage=SV] där kan du kolla hur mycket kalorier kaffet innehåller. Om du kan dricka hur mycket som helst är väl mest upp till dig, koffein i FÖR stora mängder lär ju inte vara så optimalt.
Sen angående ägg, du måste inte äta ägg under deff om du inte vill. Gulan i ägget är dock ganska energirikt, medan vitan innehåller nästan bara proteiner. Så det är upp till dig hur du vill lägga upp ditt energibehov, men du bör ha i åtanke att gulan, som sagt, är energirik men nyttig.
3 maj, 2009 at 18:27 #432779Anonym anvandareMembertack så mycket
3 maj, 2009 at 19:40 #432780Anonym anvandareMemberMajkyMan wrote:Sedan tänkte jag ang, ägg. Bör man äta ägg när man deffar?En näringsbomb och dessutom mättande. Studier där ägg ingår i en bantningsdiet har visat sig ge bättre resultat på mättnad och aptitreglering. FInns ingen anledning att skippa gulan, de kalorierna kan du plocka bort någon annanstans.
Quote:CONCLUSIONS: The egg breakfast enhances weight loss, when combined with an energy-deficit diet, but does not induce weight loss in a free-living condition. The inclusion of eggs in a weight management program may offer a nutritious supplement to enhance weight loss.[http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18679412]
Quote:RESULTS: During the pre-lunch period, participants had greater feelings of satiety after the egg breakfast, and consumed significantly less energy (kJ; 2405.6 +/- 550.0 vs 3091.3 +/- 445.5, Egg vs Bagel breakfasts, p < 0.0001), grams of protein (16.8 +/- 4.2 vs 22.3 +/- 3.4, Egg vs Bagel breakfasts, p < 0.0001), carbohydrate 83.1 +/- 20.2 vs 110.9 +/- 18.7, Egg vs Bagel breakfasts, p < 0.0001), and fat 19.4 +/- 5.1 vs 22.8 +/- 3.2, Egg vs Bagel breakfasts, p < 0.0001) for lunch. Energy intake following the egg breakfast remained lower for the entire day (p < 0.05) as well as for the next 36 hours (p < 0.001). CONCLUSIONS: Compared to an isocaloric, equal weight bagel-based breakfast, the egg-breakfast induced greater satiety and significantly reduced short-term food intake. The potential role of a routine egg breakfast in producing a sustained caloric deficit and consequent weight loss, should be determined.[http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16373948?ordinalpos=2&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum]
Hälsosamt för blodfetter är det också:
Quote:All subjects irrespective of their assigned group had reduced body weight and waist circumference (P < 0.0001). Similarly, the plasma TG concentration was reduced from 1.34 +/- 0.66 to 0.83 +/- 0.30 mmol/L after 12 wk (P < 0.001) in all subjects. The plasma LDL-C concentration, as well as the LDL-C:HDL-C ratio, did not change during the intervention. In contrast, plasma HDL-C concentration increased in the EGG group from 1.23 +/- 0.39 to 1.47 +/- 0.38 mmol/L (P < 0.01), whereas HDL-C did not change in the SUB group. Plasma glucose concentrations in fasting subjects did not change. Eighteen subjects were classified as having the metabolic syndrome (MetS) at the beginning of the study, whereas 3 subjects had that classification at the end. These results suggest that including eggs in a CRD results in increased HDL-C while decreasing the risk factors associated with MetS.[http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18203890?ordinalpos=12&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum]
Att dricka kaffe kan mycket väl innebära att koffeinet ger en mer termogen effekt än den mängden kcal som kaffet ger.
3 maj, 2009 at 19:46 #432781Anonym anvandareMemberQuote:The plasma LDL-C concentration, as well as the LDL-C:HDL-C ratio, did not change during the intervention.Hur går oförändrad ratio ihop med att HDL-C ökade?
4 maj, 2009 at 09:02 #432782Anonym anvandareMemberIntressant. Tycker att det i regel känns svårt att gå ner i vikt. Jag försöker äta ett relativt normalt mål mat om dagen sedan bara knäckebröd och andra nyttigheter. Då med räknad kolhydrat konsumption. Ena dagen kan jag förlora 1 kg för att sedan gå upp 1. Har det med vätska att göra eller?
4 maj, 2009 at 15:43 #432783Anonym anvandareMemberMajkyMan wrote:Intressant. Tycker att det i regel känns svårt att gå ner i vikt. Jag försöker äta ett relativt normalt mål mat om dagen sedan bara knäckebröd och andra nyttigheter. Då med räknad kolhydrat konsumption. Ena dagen kan jag förlora 1 kg för att sedan gå upp 1. Har det med vätska att göra eller?Vad innebär ”ett relativt normalt mål mat”?
Vad innebär ”knäckebröd och andra nyttigheter”?Hur ofta äter du? Hur ser din vardag och din träningsrutin ut?
Generaliseringen säger precis som flessa säger, energi in vs energi ut, gör du av med mer än du stoppar i dig kommer du gå ner i vikt. Men som sagt, ju mer information du postar, desto enklare är det att hjälpa dig. -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.