Räknar ni med stekfettet in ert födointag?

Home Forums Kost och Näringslära Räknar ni med stekfettet in ert födointag?

  • This topic is empty.
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #60338
    #374603

    Själv gör jag inte det, men undrar om jag borde? Hur mycket sugs egentligen upp, om man t.ex. steker sin köttfärs i 50g smör? Hur gör ni?

    #374604

    Jag räknar inte in det exakt, men lägger på lite i det totala intaget.

    I mitt fall så dricker jag gärna kaffe med några skvättar mjölk, lite smör i pannan, några ärtor till fisken osv.

    Det brukar jag bara skriva in som 50 till 100 kcal i mitt kostschema.

    #374605

    Jag räknar aldrig kcal varken offseason eller under deff. Det finns roligare saker att fokusera på…..

    #374606

    Räknar inte, åtsidosätter 2-500 kcal om dagen till sås, ketchup, grönsaker och stekfett.

    #374607

    Rent kött släpper ofta ut mer fett än vad som absorberas, ju fetare desto mer fettförlust ut i stekpannan.

    I en köttfärssås bör du räkna in allt. Eller åtminstone varamedveten om absorbtionen, vad du sen väljer att räkna in beror ju på hur noga du vill vara.

    #374608
    Eddie Vedder wrote:
    Rent kött släpper ofta ut mer fett än vad som absorberas, ju fetare desto mer fettförlust ut i stekpannan.

    I en köttfärssås bör du räkna in allt. Eller åtminstone varamedveten om absorbtionen, vad du sen väljer att räkna in beror ju på hur noga du vill vara.

    Okej, det hade jag ingen aning om. Jag räknar inte neurotiskt, bara det stämmer någorlunda bra så är jag nöjd. Brukar höfta lite. ;)

    #374609
    Survivalist wrote:
    Okej, det hade jag ingen aning om.

    testa att steka en fet köttbit i en teflonpanna helt utan stekfett. Den är tom på fett när du börjar men du kan hälla ut en hel del när den är stekt.

    Eller om du t.ex. kokar köttfärs så ser du en rejäl hinna på vattnet så småningom. Det är också fett som frisatts ur färsen.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.