- This topic is empty.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Kost och Näringslära › renfärs och älgfärs vs nöt?
Vilka skillnader finns mellan vilt köttet och nötköttet?
De positiva effekterna med vilt sägs ju vara många, skriva gärna ner några ni som har koll, stämmer det att det finns Omega 3 i vilt som gubbarna på jobbet säger?
köpte 10kg av varje igår så nu får man njuta av den magiska smaken ett bra tag iaf, färsen skulle tydligen vara noggrant slaktad, vissa av gubbarna gillar tydligen att mala ner en massa extra fett för smakens skull men inte den här slaktaren:emo-thumb
Ja kvoten omega-3 : omega-6 är jämnare när djur får beta fritt. Det behöver inte vara MER men jämnare fördelning än om de t.ex. enbart matats kraftfoder från havre, soja, majs etc.
tack för svaret, provade renfärsen igår, verkligen otroligt god, när man steker är pannan helt torr till skillnad från när man steker nötfärs så märks att fetthalten är väldigt låg.
Låter gott. Själv köpte jag älgkorv och renkorv på julmarknaden här i Uppsala i helgen.
Men den är tack och lov inte fettsnål, 18% fett i alla fall. Så den smakar gott och inte torrt.
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY