Home › Forums › Kost och Näringslära › Vad innehåller pizzan?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
1 maj, 2011 at 10:30 #381724Anonym anvandareMember
Den här har varit framme förut;
[http://andreazengstrom.blogspot.com/2009/06/hur-mycket-innehaller-en-pizza.html http://andreazengstrom.blogspot.com/2009/06/hur-mycket-innehaller-en-pizza.html%5D
Sen är det ju bara att addera oxfilé, kebabkött, dressing osv…1 maj, 2011 at 10:35 #381725Anonym anvandareMemberIstolig wrote:700 g kebab = 6000 kcal… Knappast!Hur räknar du nu ?
Kebabpizza enligt fineli 238 kcal / 100 gr
238 * 700 gr = ~1700 kcal
Kolehmainen22 wrote:men alltså, 160gr mjöl och 6gr olja på en pizza på ca 32cm i diameter? kan de vara relevant?Visst kan det vara relevant, troligtvis ligger mjölmängden dock i den lägre delen av intervallet jag skrev 120-160
Kolehmainen22 wrote:kan man ungefär gå på att en vesuvio på en pizzeria har ett näringsvärde på 200-220kcalper 100? sen får man ju gånga de med hur mycket den väger?men som sagt, vill veta oljan och mjölet ungefär i en 32cm diameter pizza ungefär, om ngn skulle kunna sitta på den informationen:D
Har redan skrivit ungefärlig mängd, vad är det du inte tror stämmer ?
1 maj, 2011 at 10:50 #381726Anonym anvandareMemberTörs du inte äta någonting utan att fråga BODY’s forummedlemmar om lov längre?
Måste vara en väldigt påfrestande stressfaktor i livet.
1 maj, 2011 at 10:50 #381727Anonym anvandareMemberSåg väldigt fel insåg jag..
1 maj, 2011 at 10:51 #381728Anonym anvandareMemberatt det bara är mellan 120-160g mjöl i en pizza på 32cm i diameter och 2-6gr olja;P
låter inte de lite väl lite eller har du erfarenhet från ngn pizzeria från tidigare dagar? bra i så fall:D
1 maj, 2011 at 10:56 #381729Anonym anvandareMemberIstolig wrote:Magnuzn, enligt den nämnda länken* så är det så. Jag visade min tvivel till den.*[http://www.kotipizza.fi/Pa_svenska/Naringsinformation/Normalstora_pizzor]
Var ser du den nämnda informationen ?
Den sidan du länkar till visar det totala kcalinnehållet för pizzan, ej per 100 gr.
Kolehmainen22 wrote:att det bara är mellan 120-160g mjöl i en pizza på 32cm i diameter och 2-6gr olja;Plåter inte de lite väl lite eller har du erfarenhet från ngn pizzeria från tidigare dagar? bra i så fall:D
Aldrig jobbat i en pizzeria. Men har gjort en hel del pizzor själv och det är den mängden jag använder själv och beroende på hur tjock / tunn jag vill ha degen så varierar det allt ifrån 120gr till 160gr.
Kan inte tänka mig att pizzeriornas mängd skiljer sig något markant ifrån det, snarare att dem ligger mer i underkant på intervallet eftersom dem är bättre på att baka ut degen och får den då tunnare = mindre mängd deg används.
1 maj, 2011 at 11:03 #381730Anonym anvandareMemberEfter läst artiklen som Tomas Tryffel skicka så stämmer det nog;P
Sen när jag tänker efter på vad du skriver MagnusN så kan din info stämma ganska bra..
alltså i de hela så är en pizza inte så onyttig beroende på vad man nu frossar på den och vad man väljer att hälla på den..
Men en vesuvio på 32cm diameter med mager ost borde ju endå vara ganska bra val;)
tack som bara den till alla som hjälpt mig komma fram till detta;) uppskattas till 110alltid
1 maj, 2011 at 11:03 #381731Anonym anvandareMemberJo vet, såg bara /100 g och inte klicka för att se:)
1 maj, 2011 at 13:19 #381732Anonym anvandareMemberMagnusN wrote:Var ser du den nämnda informationen ?Den sidan du länkar till visar det totala kcalinnehållet för pizzan, ej per 100 gr.
Aldrig jobbat i en pizzeria. Men har gjort en hel del pizzor själv och det är den mängden jag använder själv och beroende på hur tjock / tunn jag vill ha degen så varierar det allt ifrån 120gr till 160gr.
Kan inte tänka mig att pizzeriornas mängd skiljer sig något markant ifrån det, snarare att dem ligger mer i underkant på intervallet eftersom dem är bättre på att baka ut degen och får den då tunnare = mindre mängd deg används.
hur går du till väga när du gör din pizzadeg tills du rullar ut den till en botten? från sratch? uppskattas om du berättar:D
1 maj, 2011 at 13:47 #381733Anonym anvandareMemberKolehmainen22 wrote:hur går du till väga när du gör din pizzadeg tills du rullar ut den till en botten? från sratch? uppskattas om du berättar:DFör att göra det enkelt för mig själv
[http://pizzahemma.bloggplatsen.se/]
Ej min blogg, men är såhär jag gör när det står pizza på menyn.
1 maj, 2011 at 14:48 #381734Anonym anvandareMemberMagnusN wrote:För att göra det enkelt för mig själv[http://pizzahemma.bloggplatsen.se/]
Ej min blogg, men är såhär jag gör när det står pizza på menyn.
+1 på den hemsidan!
Blir pizza nästa helg1 maj, 2011 at 16:08 #381735Anonym anvandareMemberTack som bara den!
2 maj, 2011 at 09:06 #381736Anonym anvandareMemberEddie Vedder wrote:Törs du inte äta någonting utan att fråga BODY’s forummedlemmar om lov längre?Måste vara en väldigt påfrestande stressfaktor i livet.
Tänkte detsamma. Lugna ner dig lite med kaloriräkningen och ät och var glad, du packar nog få kilon till din längd redan.
Mvh,
2 maj, 2011 at 09:50 #381737Anonym anvandareMemberfår nog ta och göra de;) har en del kilon som måste till för min längd helt klart..
TACK:D
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.