Varför fullkorn?

Home Forums Kost och Näringslära Varför fullkorn?

  • This topic is empty.
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #59450
    #348027

    Hej,

    Är skillnaden mellan fullkorn och ”vanlig” pasta exempelvis verkligen så stor som det vekar på alla?

    Som jag förstått är det mer vitaminer och mineraler i fullkornspasta än i vanlig? Om ja, hur mycket mer? Kan det vara en avgörande faktor på mina resultat utav träning + kost att föredra fullkorn framför vanlig pasta/ris/havregrynsgröt?

    #348028

    tänkte precis ställa frågan. Jag hatar fullkorn och tycker att smaken blir sjukt mycket sämre, är så trött på fullkornsskit. Inte jag som väljer det, måste bara ha ett bra argument för morsan så hon slutar köpa skiten.

    #348029

    Gillar man inte fullkorn finns inget mervärde i att välja det om man redan äter nyttigt.

    [http://traningslara.se/blogg/fullkorn-i-alla-lagen/]

    Vissa tycker mättnaden skiljer men inte jag. Fullkorn mätter lika dåligt som ”vitt” spannmål.

    #348030
    Eddie Vedder wrote:
    [http://traningslara.se/blogg/fullkorn-i-alla-lagen/]

    Bra skrivet! :up:
    Det fick mig absolut att veta varför man bör äta fullkorn. Och jag tror på ditt slutord där om att hitta en balans och inte bara äta fullkorn för att man ”måste”

    #348031
    Pierree wrote:
    Det fick mig absolut att veta varför man bör äta fullkorn.

    Eller varför man lika gärna kan skita i det om man äter en hälsosam kost som sagt.;)

    #348032

    är det inte mer protein i fullkornspasta?

    #348033
    Flessa wrote:
    En fullkornsprodukt brukar man ju äta tillsammans med något annat, vilket gör att proteinet oftast komplementerar varandra och på så sätt ändå blir fullvärdigt.

    Tilläggas kan ju att kroppen själv har förmågan att göra proteinet fullvärdig via endogena aminosyror.

    Dock är det ju bara positivt om proteinet som intas är fullvärdigt från start!

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.