Går man upp i vikt utav proteinpulver?

Home Forums Kosttillskott Går man upp i vikt utav proteinpulver?

 • This topic is empty.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #51873
  #126147

  Min sambo har börjat träna seriöst och undrar om man lägger på sig vikt av proteinpulver(Hon tränar för att gå ner i vikt). Hon har en vän som tar det istället för frukost. Men jag anser att hon kan komplettera det som en del av frukosten?

  Har hennes kompis rätt som dricker som frukost eller ska hon dricka det som komplement?

  #126148

  Du går upp i vikt om du får i dig mer kalorier än du förbrukar. Om det är från proteinpulver eller inte spelar inte så stor roll.

  Jag använder proteinpulver som just tillskott. Alltså om jag kanske inte riktigt fått i mig nog proteiner under en dag så kan jag ta en shake. Eller direkt efter träning brukar jag ta en också.

  #126149

  Nykropp har helt rätt, är ju även som så att protein, så länge du inte ligger på kalori överskott, hjälper dig att träna och behålla så mycket som möjligt av muskelmassan när du går ner i kroppsvikt.

  Så med andra ord skadar det definitivt inte att din sambo håller uppe proteinhalten med hjälp av lite pulver. Det är tvärtom bara positivt.

  Huruvida hon sedan tar det som komplement till sin vanliga frukost eller nöjer sig med en proteindrink som frukost är upp till henne och vad hon tycker känns bäst. Vissa skulle dö av hunger medans andra kan tycka att det är ett rätt skönt sätt att börja dagen på.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.