koncentrat eller isolat

Home Forums Kosttillskott koncentrat eller isolat

  • This topic is empty.
Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Author
    Posts
  • #59747
    #350584

    vad är skillnaden mellan vassle koncentrat och vassle isolat. fins det något av dem som är bättre.

    #350585

    jag är inte den bästa på sånt här men va jag hört så är isolat de bästa :)

    #350586

    [http://forum.body.se/showpost.php?p=520551&postcount=4]

    #350587

    Det finns lite olika typer av isolat men de flesta isolat har samma fördelning av proteinfraktioner och aminosyror som koncentrat. Man väljer isolat främst om man av någon anledning vill ha ett extra rent protein. Effektmässigt är det ingen märkbar, troligen inte ens mätbar skillnad. Plånboken bör få bestämma i första hand om det inte handlar om laktosintolerans för då är isolat mer eller mindre ett måste.

    #350588

    Tack för svaraet.

    #350589
    Henrik Eiselt wrote:
    Det finns lite olika typer av isolat men de flesta isolat har samma fördelning av proteinfraktioner och aminosyror som koncentrat. Man väljer isolat främst om man av någon anledning vill ha ett extra rent protein. Effektmässigt är det ingen märkbar, troligen inte ens mätbar skillnad. Plånboken bör få bestämma i första hand om det inte handlar om laktosintolerans för då är isolat mer eller mindre ett måste.

    Så länge man inte väljer ett isolate som är framtaget via ION-Exchange processen för där förstörs de viktiga och värdefulla glycomacropeptiderna. I övrigt instämmer jag!

    #350590
    Powerell wrote:
    Så länge man inte väljer ett isolate som är framtaget via ION-Exchange processen för där förstörs de viktiga och värdefulla glycomacropeptiderna. I övrigt instämmer jag!

    Och på vilket sätt är glykomakropeptiderna så värdefulla, sett ur en frisk styrketränandes perspektiv?

    #350591

    Är det nån som säkert vet om ett isolat stimulerar muskelproteinsyntesen mer/mindre än ett koncentrat ?
    Går muskelproteinsyntesen igång fortare av ett isolat pga det är ”renare” ?

    #350592

    Det är troligen ingen skillnad, men det är inte direkt studerat så vitt jag känner till. Jag tror inte det är någon som kommer studera det heller eftersom man inte förväntar sig någon skillnad, varken mätbar eller praktisk/klinisk.

    #350593
    Ola Wallengren wrote:
    Det är troligen ingen skillnad, men det är inte direkt studerat så vitt jag känner till. Jag tror inte det är någon som kommer studera det heller eftersom man inte förväntar sig någon skillnad, varken mätbar eller praktisk/klinisk.

    Så väljer folk att betala mer för ett isolat bara för att det har något mindre fett o kolhydrater och låglaktos ? Är det allt ?

    #350594

    Ja, det är ungefär de fördelar som finns. Lite laktos kan vara viktigt om man är intolerant. I övrigt så tror väl ”folk” att dyrare är bättre och att man får vad man betalar för, vilket kan vara sant till viss del men har inte så mycket med -isolat vs. -koncentrat att göra.

    #350595

    Betyder Whey 100% att det är isolat och 80% att det är koncentrat?
    Varför anser alla här isåfall att isolat alltid är bättre (förutom ur den ekonomiska aspekten)?

    Här står en del intressant om detta:
    [http://www.nutrivision.se/nutritionsinfo.htm]

    ”När man koncentrerar ett protein försvinner dels det man vill ha bort (laktos, natrium och fett), men dessvärre även vissa så kallade proteinfraktioner. … Nackdelen med vassleisolat är att det innehåller 70% beta-lactoglubulin, men bara drygt 10% alfa-lactalbumin som är den bästa fraktionen (human modersmjölk innehåller mycket alfa-lactalbumin och inget beta-lactoglobulin). Vidare försvinner en del proteaspeptoner, lactoferrin (modersmjöllk innehåller 17%) och glycomakropeptider när man försöker isolera proteinet för hårt. Sammantaget innehåller vasslekoncentrat ungefär dubbelt så mycket immunoglobuliner som vassleisolat.”

    ”Är du gravt laktosintolerant bör du välja vassleisolat framför vasslekoncentrat. Annars skall man välja ett instantiserat vasslekoncentrat som inhåller mer av de olika intressanta proteinfraktionerna.”

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.