långsamma/snabba protein

Home Forums Kosttillskott långsamma/snabba protein

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 22 total)
  • Author
    Posts
  • #847739

    Kan ni radda upp vilka matvaror som innehåller långsamma och snabba protein?

    #84482
    #847740

    Kasein är ett långsammt protein och finns i mjölk, keso och kesella. Vassle är ett snabbt protein

    #847741
    #847742

    Protein i kött, fisk och fågel är långsamt. Inte kaseinlångsamt, men långssamt.

    Sojaisolat är snabbt.

    #847743

    tackar tackar

    #847744
    King Grub wrote:
    Protein i kött, fisk och fågel är långsamt. Inte kaseinlångsamt, men långssamt.

    Sojaisolat är snabbt.

    Vilket protein är att föredraq före träning, alternativ när är det att föredra att ta sojaprotein på dygnet om jag lägger träningen på f.m. mellan frukost och lunch?

    #847745

    Tar du protein direkt före träningen skulle jag gissa att vassle är bäst, då det stimulerar proteinsyntesen och aminosyrorna når muskulaturen under passet.

    Sojaprotein skulle jag inte säga att det är att föredra vid något tillfälle. Timingen spelar nog mindre roll. Du kan använda det när du vill; till exempel att komplettera upp proteinmängden i en i övrigt proteinfattigt måltid.

    #847746
    King Grub wrote:
    Tar du protein direkt före träningen skulle jag gissa att vassle är bäst, då det stimulerar proteinsyntesen och aminosyrorna når muskulaturen under passet.

    Sojaprotein skulle jag inte säga att det är att föredra vid något tillfälle. Timingen spelar nog mindre roll. Du kan använda det när du vill; till exempel att komplettera upp proteinmängden i en i övrigt proteinfattigt måltid.

    Åh så bra att du svarade så snabbt ! :)
    Jag läste just en rekomendation av Paulun ang C.S att det kan vara av värde att blanda i sojaproteinpulver i vassleproteinet.. Kan tänka mej att det är bättre efter träning än innan?
    När du ändå verkar vara på tråden kan jag kanske få passa på att fråga om maltodextrin: Väger 1 tsk=5ml 5 g? Och hur mycket kolhydrater pr 100g?

    Är frågan på fel ställe får jag be moderator att modellera om den.

    #847747
    SheeBa wrote:
    Åh så bra att du svarade så snabbt ! :)
    Jag läste just en rekomendation av Paulun ang C.S att det kan vara av värde att blanda i sojaproteinpulver i vassleproteinet.. Kan tänka mej att det är bättre efter träning än innan?
    När du ändå verkar vara på tråden kan jag kanske få passa på att fråga om maltodextrin: Väger 1 tsk=5ml 5 g? Och hur mycket kolhydrater pr 100g?

    Är frågan på fel ställe får jag be moderator att modellera om den.

    en dl väger 60g(sen får du räkna ut själv:whistle: ) och det är 91-92g kolisar per 100g

    #847748
    StorPatrik wrote:
    en dl väger 60g(sen får du räkna ut själv:whistle: ) och det är 91-92g kolisar per 100g

    Tack för hjälpen..
    Jag testvägde 1dl och fick det till 50g.Antingen behöver jag ny våg eller något kraftigt nervlugnande.
    ;)

    *Förstår varför folk väljer P.T istället för att sköta allt själv*

    #847749

    Det kan användas i den pågående proteinsyntesen, men uppreglerar den inte över basnivåer, nej. Det gör snabbt protein, men snabbt reducerar i stället inte proteinnedbrytningen. Vilket långsamt gör.

    #847750

    [http://www.pnas.org/cgi/content/full/94/26/14930]

    [http://ajpendo.physiology.org/cgi/content/full/280/2/E340]

    [http://jn.nutrition.org/cgi/content/full/132/10/3228S]

    [http://jp.physoc.org/cgi/content/full/549/2/635]

    #847751

    Snabbt protein stimulerar proteinsyntesen, men minskar inte proteinnedbrytningen. Långsamt protein stimulerar inte proteinsyntesen, men minskar proteinnedbrytningen. I en jämförelse mellan proteinerna rakt av vid ett intag ger långsamt protein den bättre proteinbalansen.

    Rött kött har visat sig ge snabbt protein:

    [http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=2336620&postcount=20]

    #847752
    Kung Bruno wrote:
    Men stimulerar snabbt protein proteinsyntesen utan att jag tränar?

    Och kan långsamt protein användas i min proteinsyntes?

    Det svarade han ju på här.

    King Grub wrote:
    Det kan användas i den pågående proteinsyntesen, men uppreglerar den inte över basnivåer, nej. Det gör snabbt protein, men snabbt reducerar i stället inte proteinnedbrytningen. Vilket långsamt gör.

    Alltså snabbt protein stimulerar proteinsyntesen över basnivåer.

    Och långsamt protein används också i den pågående proteinsyntesen men stimulerar den inte över basnivåer.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 22 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.