- This topic is empty.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Kosttillskott › Skillnaden på olika hydrolysat
Lurar lite på lite olika produkter att ta i samband med träningen, det ena innehåller (bla) hydrolyserat veteprotein, vad är skillnaden mot ex hydrolyserat vassleprotein?
Skillnaden ligger ju i proteinets uppbyggnad.
Det blir alltså en skillnad i aminosyrorna som är proteinet beståndsdelar.
Att proteinet är hydrolyserat är mest intressant om du är allergisk eller intolerant.
Att proteinet är hydrolyserat är mest intressant om du är allergisk eller intolerant.
ok, men är det ngn skillnad i kvalite, biotillgänglighet osv mellan vete och vassle? är upptagningsförmågan sämre, långsammare…?
Ja, vassle har ett högt biologiskt värde, tas upp snabbt och stimulerar muskelproteinsyntesen.
Vete är ett ”sämre” protein.
Tanken med att hydrolysera protein i kosttillskott är att det skall tas upp snabbare och att det ska ha en fördel. Om det stämmer eller inte tvistas det om, finns väl studier som visar båda.
Hydrolysat smakar inte så bra, så om man inte har allergi/intolerans tycker jag man kan strunta i hydrolyserat protein
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY