Vassleprotein eller Nötköttsprotein

Home Forums Kosttillskott Vassleprotein eller Nötköttsprotein

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • Author
    Posts
  • #57512
    #304604

    Hej
    Funderar om det kan vara värt att köra på Nötköttsprotein då min mage ballar ur av typ whey80?

    Eller tror ni att Whey 100 skulle fungera bättre på känsliga magar?

    Har IBS och ”tror” jag reagerar på just vassle men inte säker.
    (Tål keso men inte kvarg. vet inte varför)

    Kör Gainer nu och det fungerar bra och min mage blir inte allt för upprörd. Men ska skala ned på kolhydrater nu. Därför jag vill köra på protein.

    #304605

    whey 100 av vilket märke? finns 10000 olika ”whey 100” där ute

    kvarg är ju kasein

    testa ägg- eller sojaprotein?

    #304606

    Det jag kollat på är Star Nutrition Whey-100. Men kom gärna med tipps på andra som ni tycker är ok.

    Okej. är det samma typ av protein i Keso?

    Har testat Soja men det kämpade jag med ett bra tag och kunde knappt dricka det pga. smaka skit. Ägg är det sämsta jag kan äta för min mage, reagerar på någon timma bara.

    #304607

    om det är Star Nutrition du kollar på så är whey-100 bättre anpassad för för laktosintoleranta (stavning) vilket kanske hjälper dig på något vis, vet ej om du laktosintolerant eller har bara känslig mage?

    #304608
    Oska_r wrote:
    Det jag kollat på är Star Nutrition Whey-100. Men kom gärna med tipps på andra som ni tycker är ok.

    Okej. är det samma typ av protein i Keso?

    Nej – båda är mjölkproteiner, men proteinet i keso är främst kaseinprotein.

    #304609

    Min mage tål varken Koffein eller Maltodextrin, tar jag dom i kombination lär jag vända hemmåt igen nästan halvvägs till gymmet och springa på toa.. Ännu värre är Dextrosol pulver! Så snabba Kolhydrater och Koffein är ialf det jag undviker, synd då passen blir 1 000 gånger bättre av Koffein och snabba kolisar innan passet.

    #304610

    Ok, ska beställa en Star Nutrition Whey-100 och kolla hur jag reagerar. Hoppas det fungerar. Annars blir det att köra på med Gainer och mycket kyckling/kött.

    Konstigt att jag pallar keso men inte kvarg är det något annat som skiljer de två? Har inte hitta någon stor skillnad förutom konsistensen.

    #304611

    Äter mestadels laktosfritt då jag är känslig så det låter bra.

    #304612
    Oska_r wrote:
    Ok, ska beställa en Star Nutrition Whey-100 och kolla hur jag reagerar. Hoppas det fungerar. Annars blir det att köra på med Gainer och mycket kyckling/kött.

    Konstigt att jag pallar keso men inte kvarg är det något annat som skiljer de två? Har inte hitta någon stor skillnad förutom konsistensen.

    Aminosyror som EAA eller BCAA eller Whey 100 låter bra. :) Är du som mig så är det dom snabba Kolisarna och Koffein som sabbar magen.

    #304613
    Oska_r wrote:
    Äter mestadels laktosfritt då jag är känslig så det låter bra.

    testa EAA?

    #304614

    Vad är EAA och BSAA bra för, ger de bra effterkt? fördel för magen?

    Reagerar inte så mycket på de snabba kolhydraterna. Testar dock nu att dra ner på de för att kolla om det blir bättre.

    #304615
    Oska_r wrote:
    Vad är EAA och BSAA bra för, ger de bra effterkt? fördel för magen?

    Reagerar inte så mycket på de snabba kolhydraterna. Testar dock nu att dra ner på de för att kolla om det blir bättre.

    EAA, BCAA är essentiell aminosyror som är framställda rent kemiskt och gör samma ”jobb” som vassle, dvs stimulerar proteinsyntesen

    de bör vara helt ok för dig då de inte innehåller massa annat ”krafts” som kan reta din mage.

    Testa vettja.

    #304616

    Åh låter kanon. Ska testa whey 100 först. Om det inte fungerar så blir dessa nästa steg.

    #304617
    Oska_r wrote:
    Åh låter kanon. Ska testa whey 100 först. Om det inte fungerar så blir dessa nästa steg.

    ja gör det, lycka till! :)

    å andra sidan är en ”dos” EAA billigare än vassleisolat (som tex whey-100 från gymgrossisten)

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.