Tröttnat på kyckling. (såstips)

Home Forums Matlagning och Recept Tröttnat på kyckling. (såstips)

  • This topic is empty.
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #49734
    #119866

    Någon som kan ge lite tips på goda ”dressingflaskor” med typ barbeque såser eller liknande som är goda.

    Eftersom jag äter ganska mycket varje dag vill jag ha de ganska enkelt med matlagningen. Brukar göra mängder med kyckling och frysa in, sedan plocka ut och värma ihop med ris och på med sås + sallad.

    Tips vore guld!!

    #119867

    Ken’s dressingar är goda :)

    Finns massa olika, min favorit är ”Ceasar”

    #119868

    Vart hittar man dessa?

    #119869

    Varför inte göra egen sås? Det är lättare än man kan tro.

    Persiljesås:
    250ml mini creme fraiche
    1/5 tärning grönsaksbuljong
    3-4msk fryst hackad persilja

    koka upp under omrörning – red med nån msk mjöl om du tycker den är för rinnig

    Kall proteinrik citronpepparsås:
    250mg kvarg/kesella
    citronpeppar
    citronkoncentrat

    rör ihop (hetta inte upp kvarg – den koagulerar och blir grynig)

    Det är nästintill omöjligt att misslyckas med sås baserad på creme fraiche. Bara koka upp och krydda den med det du tycker om. Vill du ha en kall sås till maten så kan du passa på att välja kvarg/kesella för det höga proteininnehållet. Bara rör ihop med någon smaksättning/krydda som du tycker om. Det finns en uppsjö med goda kryddblandningar och man kan variera i det oändliga!

    #119870

    Frugan gjorde en kall sås igår som var riktigt god. Denna passade bäst till fisk men tar man bort rommen funkar den säkert till kyckling också.

    250 gram lätt kesella
    1 st pressad vitlök
    Lite orange rom på burk
    Färsk klippt dill
    Pressad citron
    Cayennepeppar
    salt
    peppar
    en liten klick lättmajonäs.

    #119871

    Chili- röra, kanon till kyckling:

    250g lättkeso
    250 lätt kvarg
    halv burk med 3% fetaosttärningar, smulade.
    Kryddan ”Chili explosion” eller motsv chili
    Ngr stänk tabasco

    Rör ihop!

    #119872

    Följande sås äger till kyckling:

    Gräddfil
    Mango chutney
    Färskmalen svartpeppar
    Finhackad vitlök och gullök som förmarinerats i olivolja och balsamvinäger.

    Blanda ihop allt och njut.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.