- This topic is empty.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
PROTEIN I VEGETABILIER
Proteinhalten i olika livsmedel kan mätas i energiprocent (E%). E% är den procentuella delen av energin som kommer från en energigivare, i detta fall protein. För kroppsbyggning tycker jag att 15 – 20 E% protein fungerar bra. Som du ser i tabellerna finns det vegetabilier som ligger både under och över denna nivå.
[http://www.nyttgrepp.se/vegprotein.html]
Intressantare att se hur stor mängd ett livsmedel innehåller än just E% som bara talar om näringsfördelningen. Gurka innehåller ju inte direkt mkt protein men har ett förhållandevis högt protein E%.
Håller inte riktigt med dig där! Eftersom de flesta grönsaker o frukter ger väldigt lite protein i mängd, kan man lätt missledas till att inte äta grönsaker o frukt, vet man däremot vilka grönsaker som inte sänker den totala energiprocenten protein, så är det ett skäl till att äta sådana.
Sen mer proteinrika grönsaker som t.ex.torkade sojabönor som ger nästan dubbelt så mycket protein som kött, det säger ju inget om hur bra som proteinkälla de är, eftersom det är torrvara medans kött är våt vara.
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY