irriterande axel!

Home Forums Skador och rehabilitering irriterande axel!

 • This topic is empty.
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • Author
  Posts
 • #84666
  #851518

  Hallå.
  har haft problem med min axel nu i 1.5 år.. Har inte kunnat köra nån bröst, axel träning alls utan att det känns obehagligt. Det går att köra lätt ca 50% av vad jag brukar i hantelpress, lyft åt sidan och flyes men med lite obehag. Men alla övningar för baksida gör ont.. Har också problem med rygg/triceps övn typ latsdrag och rodd där armarna är i axelhöjd.

  Har varit hos en sjukgymnast som ville att jag skulle köra med gummiband men det hjälpte inte.
  har varit hos ortoped och gjort magnetröntgen men den visade inget. fick en kortisonspruta och voltaren men känner ingen skillnad..
  senast jag var där så sa han att det inte kunde vara nått fel på den eftersom jag har rörligheten kvar… :frust:

  Ska dit nu igen på Tis så undrar om nån kan vara snäll och hjälpa mig med vad det kan vara!! klara inte av att krympa mer nu:(

  #851519

  Helt omöjligt att försöka lista ut vad det kan vara med så lite information. Det första man måste veta är vad man menar med ”axel” (många tror att axeln är trapezius i vilket fall problemet troligen kommer från nacken). Den vanligaste orsaken till axelbesvär är supraspinatustendinopatier, men även infraspinatus eller subscapularis kan ge liknande besvär. Sen finns det också några slemsäckar som kan ge problem och som kan vara rätt luriga att diagnostisera. Har du full rörlighet kan man iaf utesluta att själva leden är orsaken till besvären. I slutändan krävs dock att man gör en noggrann klinisk undersökning för att kunna ställa en säker diagnos.

  #851520

  tack för svaret Haskan!
  Förstår att det kan vara lite knivigt att bedömma bara sådär men allt ortopeden gör är att låta mig dra ut armarna längs sidan och helt utsträckta framåt.. så det känns helt meningslöst att vara där överhuvudtaget..
  Haskan tycker du att det skulle vara en bättre idè att gå till sjukgymnast istället eller kiropraktor kanske??

  #851521
  hulken6 wrote:
  Haskan tycker du att det skulle vara en bättre idè att gå till sjukgymnast istället eller kiropraktor kanske??

  Vad du behöver är att komma till någon som kan ställa en säker diagnos och ge dig behandlingsalternativ. Om det sen är en läkare eller sjukgymnast eller möjligen en naprapat är inte det intressanta. Som lekman är det inte lätt att veta vilka som har den kompetens som behövs för att få hjälp. Även för mig som sjukgymnast specialiserad i ortopedisk medicin kan det vara lurigt. Fortsätt söka hjälp tills någon kan ge klara besked och du får behandling som fungerar. Har du möjlighet kan du PM:a mig så ska jag försöka ta reda på om jag känner till någon där du bor.

  #851522

  Har varit hos ortopeden nu och fick diagnosen rotarcuffsyndrom.. samt att jag hade en minimal signalförändring på supraspinatussenan ( :| )
  Fick en kortisonspruta.
  Nån som har något förslag på hur jag ska träna för att bli av med problemen så skulle jag vara tacksam..

  #851523

  Har du fått en kortisonspruta ska du vila axeln så mycket du kan en vecka först. Sedan kan du påbörja rehab. Supraspinatus abducerar i axelleden så det är ffa sådana rörelser man brukar använda, men det är bättre om du tar kontakt med t.ex en sjukgymnast så du kan få ett individualiserat träningsprogram.

  #851524

  tack Haskan!!

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.