Ont i fotvalvet

Home Forums Skador och rehabilitering Ont i fotvalvet

 • This topic is empty.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #52165
  #127359

  Hej Dr. Internet.

  Jag är på väg till att göra ortopediska inlägg med stöd för fotvalvet då det uppenbarligen ska vara ett sätt att reparera skadan (?), hursomhelst är jag nyfiken på er som har haft samma symptom och skada, och vad för erfarenheter ni har. Hur lång tid tog rehab? Varför fick ni det? Är ni 100% fria från det idag? När ska man börja med stärkande övningar? Går det bra att cykla och simma som alternativ träning?

  [http://imageshack.us/photo/my-images/109/8051aj.jpg/]

  Jag har ett slags molande värk i vänster fotvalv, på insidan, vilket påminner mycket om samma smärta man får när man trycker på ett blåmärke. Det kom för lite mer en vecka sen och smärtans intensitet har varit detsamma hela tiden. På senare tid, innan skadan, har jag sprungit 1 mil i veckan i ett mycket lugnt tempo, vilket jag knappast anser vara en direkt orsak till skadan då det inte är särskilt hardcore för mig. Däremot har jag haft hälinlägg i samtliga skor (mm, löparskorna också) ett längre tag vilket jag har tagit bort och går nu utan, och jag tror fan det var efter det som jag fick ont. Låter det troligt? Smärtan känns som värst på morgonen, men går man ett tag och får igång rörelseapparaten så försvinner en del av smärtan.

  Och nej, detta kan inte vara hälsporre. Jag har ingen som helst smärta relaterat till hälområdet utan det är verkligen där bilden visar. Läser man liknande trådar så verkar folk bombsäkra på att det är hälsporre/plantar fasciit, men sorry, det kan det inte vara.

  Tack för hjälpen.

  #127360

  Har också ont i fotvalvet. Särskilt i höger fot. Hjälpte lite när jag fick inlägg anpassade för mina fötter, dock inte sådana fancy som är gjutna utan enbart fått fötterna scannade på ett byggvaruhus och fick de inlägg som passade enligt scannern. Dom har hjälpt bra men är nu slitna och problemen har blivit värre.

  Ska gå och få mig ett par riktiga inlägg hade jag tänkt.

  #1074588

  Hej,

  Hittade detta inlägg då jag, precis som CaveMan har ont i fotvalvet på precis samma ställe i fotvalvet. Vad heter det? Funkar det med inlägg eller vad gör man?
  Bör man gå iväg och kolla detta eller är det något man kan stretcha, vila bort? Någon som vet eller har några bra tips?

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.