Reply To: tänk vid upplägg av helkroppspass

Home Forums Allmänt om gymträning tänk vid upplägg av helkroppspass Reply To: tänk vid upplägg av helkroppspass

#585723

tjenna! har tänkt försöka slänga ihopp ett eget helkropps schema ( eller snarare 3 olika) vet ungefär vilka övningar jag vill ha med men inte exakt hur många jag ska ha och lite andra smågrejer. men här kommer sjävla stommen i det jag tänkt.

varje pass ska ha

1 bicepsövning
1 tricepsövning (dom här 2 kommer gå i superset och bestå av vanliga övningar såsom olika curls för biceps och Smal bänkpress, Liggande tricepspress och dips för trcieps

1-2 bröst
1-2 övrerygg superset ( här är jag lite osäker om man behöver 2 övningar för dom här muskelgrupperna(får gärna säga vad ni tycker om det), har tänk att ha olika pressar med hantlar och stång för bröst och rod, latsdrag o chins för rygg)

1 axlar (axelpress med stång och hantlar, dock kommer ett av passen att ha 2 axelövningar som kommer vara Hantellyft åt sidan och Framåtlutande hantellyft)

2 ben (en framsida och en baksida ben, framsida kommer bestå av knäböj benpress mm, på baksidaben behöver jag dock lite hjälp tycker lårcurl är grym. många säger att stelamarklyft är bra med men pga dåligt strechad lyckas jag inte får kontakt i den, så vill gärna ha förslag på bra övningar för baksidalår eller räcker det med övningarna från framsida då dom tar en del på backsidan?)

1 nedrerygg ( marklyft och Hypersträck)

1 vader ( kommer vara 2 stående och en sitanade press under veckan)

1 mage ( övningarna som kommer användas är cable crunches, situps och benlyft)

vill gärna ha komentarar på allting, på frågorna jag stält och om det är något helt annat. sedan är det väll bara för mig att sätta ihopp dom till 3 bra pass.

tack på förhand/gustav