Reply To: Tävlingsförberedelser?

Home Forums Fitness Tävlingsförberedelser? Reply To: Tävlingsförberedelser?

#912083

Hanne sammanfattade det formella väldigt bra. Jag skulle vilja lägga till några punkter, som inte direkt står i reglerna, men som kan vara viktiga i alla fall.

Dräkterna ska även vara ”anständiga”, vad det nu är.

Exempelvis bör man inte tänka: ”Ju mindre tyg desto bättre, för då syns fysiken bättre/då sticker jag ut bättre.” För smalt där fram eller för liten överdel i förhållande till bystmått är inget som är bra för den bedömning ni får och kan till och med leda till att ni får gå ner på Domus och handla en bikini för att få tävla. Inte kul, skulle jag tro.
Baddräkten ska täcka större delen av framsidan. Alltså är en tråd mellan överdel och underdel ingen baddräkt, utan ett misslyckat försök till bikini.

Ta det lugnt med blinget. En dräkt blir inte alltid snyggare för att det är tretton miljoner paljetter eller stenar på den. Även juveler i öron och runt handleder kan vara mer ivägen än positivt. Ett tips är att allt fler domare, både nationellt och internationellt säger saker i stil med: ”Tänk att få se en tävlande som vågar komma in helt utan blingbling och bara vara – bra!”. Det kanske är det sätt man kan sticka ut på? Glittrar det för mycket syns inte fysiken. En domare som får ont i ögonen är en sur domare…

Fundera och experimentera mycket på hur skärningen vid höfterna ska se ut för att vara mest till din fördel. Förvånansvärt många har lågt skuren och/eller rak nederdel och det är förödande om man inte begåvats med ben som slutar strax nedanför axlarna. Detta är kanske den enskilda detalj som förstör mest och som är det vanligaste felet. Har man korta ben är det lätt att det ser ut som man gått fel till taxutställningen, men med lite trolleri med skärningen kan nästan vem som helst se ut att ha långa ben. Långa ben är något som de flesta anser vara snyggt och benen är ju en väldigt dominerande del av fysiken, inte minst i bf.