Reply To: Glitter och Rosa

Home Forums Repan Glitter och Rosa Reply To: Glitter och Rosa

#912644
Sofia4_4 wrote:
Nu har jag varit medlem på detta forum ett tag och på exhale när det existerade och mitt mål med det förutom att fördriva tiden då och då och öva min sociala kompetens för att hålla mig mänsklig och fortsätta med datanördantet samtidigt, men det viktigaste – att kunna lära mig om träning och mat. Och att läsa hur, framför allt tjejer spenderar sin vardag när de försöker komma i form, vad får de för råd och kritik från de mer erfarna (ja, eftersom det är de jag har mest som referens till min egen träning).
Det som jag har märkt efter ett tag är att det blir för mycket gulli-gull i tejers journaler och för mycket tom-snack. De få tillfällen då nån träningsveteran har gett dem råd utat att smickra inlägget med massor av ”gumman” ”krammisar”, glitter hit och rosa dit, så har det blivit värsta uppståndet. Skillnaden med hur det ser ut i killarnas journaler är att det kan bli rätt roligt att läsa för att de kan lätt driva med varandra utan att nån som tar illa vid.
Jag som tjej blir ju upprörd av flera anledningar – först och främst därför att jag har det svårt att diskutera någonting med en stor del av mina tjejkompisar och då jag inte inkluderar så mycket smicker, blir jag uppfattat som aggresiv och hänsynslös. Den andra anledningen är för att killar få uppfattningen att tjejer är osmarta, för de flummar mycket med gulli-gull tjat, vilket i sig påverkar sättet på hur jag blir granskad vid första träffet på t.ex ett arbetsmöte och det tar längre tid för mig att bevisa att jag är värt tilliten än t.ex för en kille vid liknande omständigheter.

Så, min fråga är, varför måste tjejer hålla på med så mycket GLITTER OCH ROSA? Vad förväntar du dig när du säger till nån: ”Vad duktigt du är, gumman! Kör hårt lilla gumman! Visa dem vad du kan!” osv. Vill du att andra tjejer ska bete sig på samma sätt som dig? Har du svårt att ha distans till en diskution om det blir för ”hårt” , ”allvarligt”…eller om det innehåller sarkasm och/eller ironi.
Jag vill helt enkelt veta – vart kommer denna trenden ifrån? Är det för att tjejer ska vara mer mammiga? Är det en konsekvens av ett samhälle då kvinnorna var tvungna att vara ”rena”, uppföra sig, vara snälla mot alla?!

Som tur är så finns det tjejer av andra sorten med, men de vandrar i en kvinnovärld som ensamvargar och umgås mest med killar. Och jag känner, som tur är flera här på forumet.

:up: :worship: