Maria Tingbacke kavlar upp ärmarna och tar oss med till bakgården där hon tränar – och lär ut – Strong(wo)man. Hon tränar för styrka och har lämnat dieter och fitness bakom sig. Vi bjuds på fem specialare från Stronmanvärlden, som inte betas av i brådrasket. Det är bilar, enorma stenklot, gigantiska däck… ja, ni fattar. Robin Galczewski är mannen bakom kameran.

 

De är här för att stanna: Maria och Reza Charlie är båda veteraner i scenen. Nu vill de skapa ett nytt alternativ för alla tävlingssugna atleter -och det i form av Nordic Shape Open. Sarah-Ida Nyström har pratat med paret som vill leverera något nytt och fräscht, både för de tävlande och för deras anhöriga. Seth Janson stod bakom kameran.

 

Låt oss stanna upp några sidor och beundra en av de fetaste fysiker det här landet har att erbjuda. Vi möter Aran Hafid som lär oss några knep för hur vi breddar oss fysiskt – men kanske också mentalt. Chefredaktör Anders Eriksson är mannen med pennan i hand och Seth Janson står för bilderna.

 

Apropå Seth så har vi i detta numret valt att pumpa vår husguru tillika fotograf på yrkeshemligheterna som gör en dålig bild bra. Alla längtar väl efter att kunna knäppa en riktigt fet bild? Det gör i alla fall vi! Tolv käcka tips, illustrerade med foton från Seths tid som fotograf på BODY. Alltså: Lär dig ta de bästa fysikbilderna, av och med Seth Janson.

 

”Besitter de någon extra gen som gör dem predestinerade till att inte bara gå in i väggen utan dessutom krossa den och gå förbi?”, undrar Fredrik Age i denna krönika, med handfasta och konkreta tips på hur du lyckas med din tränings- och tävlingskarriär. Om du är rädd för att gå in i väggen: Läs detta först! Krönikan illustreras med Seth Jansons bilder med några av de mest dedikerade atleter vi känner.

 

Martin Brunnberg levererar i vanlig ordning lättläst och gedigen information om ämnen som relaterar till näring. I det här numret har han valt att fokusera på blodanalyser och går igenom vilka sammanhang de fungerar bäst i och hur du kan dra nytta av dem. Huruvida blodanalys är en bra väg att gå – eller inte – är ett debatterat ämne. I Martins text har du en vettig och oberoende hjälpreda på vägen.

 

Alströmerpokalen ligger bakom oss, men vi tycker ändå att dessa förstagångstävlare förtjänar det utrymme de tar upp! Här kommer bildregnet som kommer göra dig sugen på att själv gå upp på scen.Perra Axelsson, som fotograferar för BODY BILDBANK, står åter bakom förevigandet av superfysikernas livs bästa form.

 

Slutligen får ni, som vanligt, en drös sidor proppfulla med vetenskap, våra experter Anki Sundin, Abbe Benaouda, Helene Ahlson och Robin Anzengrubers svar på läsarfrågor, inblick i förbundet SBFFgenom Susanne Johansson, miniintervjuer samt ”Prylsidan” med tips på lite gott och blandat.

BODY 407, maj

På omslaget ser ni powerduon MADICE. Skribent Linda Ericson har pumpat Helene Ice Ahlson och Madeleine Vall Beijner på de sicksackiga vägar som nu lett fram till att dessa två kraftpaket från helt olika världar nu slagit sina skallar ihop. Seth Janson knäppte som vanligt skitsnygga bilder och det tackar vi för!

Inga armar kan bli för stora och det är Keivan Gomanian ett levande bevis på! SKURK studio följde med på några supersets som vi lovar att du sent ska glömma – om du nu vågar prova dem!

Vilma Olsson böjer garanterat mer än du! Anders Eriksson har pratat med junioresset, vars styrkelyftssiffror är så stora att vi knappt klarar av att tänka på det, med våra egna siffror gäckandes i bakskallen. Men vad är väl en bal på slottet, när styrkelyfts-VM går av stapeln här i Sverige? Vi har specialen som ger dig all info du behöver för att följa den fetaste och tyngsta tävlingen i år!

Better Bodies Challenge ligger en bit bakom oss, men vi tror ändå att högupplösta bilder med böljande muskler, blingbling och hårsvall, ackompanjerat av Fredrik Ages synpunkter, är hett stoff.

Så här tar du dig an dina klienter för att de ska få resultat. Martin Brunnberg ger oss i detta nummer en riktigt väljobbad guide för dig med PT-kunder. Den riktar sig både till dig som redan är etablerad med behöver en nytändning och till dig som är ny eller funderar på PT-banan. För alla vill ju i slutändan ha nöjda kunder, eller hur?

 

 

 

BODY 406, februari

På omslaget ser ni bröderna Ahmad: Ayoub, Ahmad, Jones och Josef. Chefredaktör Anders Eriksson styrde kosan mot syskonens butik i Malmö, där han fick sig en gedigen pratstund mer var och en av de framgångsrika bröderna. Vi på redaktionen undrade hur det ens är möjligt för fyra bröder att köra samma grej – och att samtidigt vara bra på det! Läs 4xAHMAD så får du fyra gånger livshistoria och bakgrunden till hur Ahmads blev Sveriges bästa brödraskara.

The Sky is the Limit har aldrig stämt bättre än när det kommer till Helena Falk. Här möter vår skribent Sarah-Ida Nyström ett krutpaket som verkar kunna bli typ bäst i världen på allt hon gör. Svensk mästare i Karate, Kung Fu, tyngdlyftning och boxning. Världstrea på CrossFit Games. Ja, ni hör ju själva. Vem vill inte veta mer om Helena?

Sveriges senaste och förmodligen bästa stjärnskott. Vi har träffat bodybuildern Jacob Anderssonsom faktiskt sopade mattan med alla medtävlande på alla tävlingar han ställde upp i i fjol. Nybörjare på scen, men redan ett proffs. Nästan i alla fall. Jacob Andersson ska fixa sitt proffskort i år och har siktet inställt på att bli bäst i världen. Vi på BODY tror honom.

Luciapokalen ligger en bit bakom oss, som alla vet. Men det tar inte bort det goa i att Fredrik Agehar lagt en ansenlig tid på att granska alla finalister i sömmarna och som vanligt ge oss kommentarerna som vi aldrig får höra någon annanstans. Finalister i samtliga grenar i hyfsat stort format. Frimärksbildseran har vi en gång för alla begravt.

100% kött. Vi möter bodybuildern och karnivoren Eva Birath som berättar om hur hon modellerat om sin kropp, fått bättre värden och gått till ett friskare liv genom att utesluta allt som inte har med kött att göra. Kött e gôtt! Och även om du av olika skäl inte håller med om det, så är det här mycket intressant läsning ändå. Om du vågar gå utanför din comfort zone, vill säga.

 

INNEHÅLLET I SIN HELHET:

8. LEDARE Ett sanningens ord från chefredaktören

9. REDAKTIONEN Fejs på alla medarbetare

10. FÖRBUNDET SBFF Möt den nya ordföranden

11. MÅNADENS INSTAGRAM Tagga oss så checkar vi in dig!

12. EXPERTERNA Griper sig an nya frågeställningar 

13. I KORTHET Senaste från forskningsvärlden

18. CBD – OLJA MED CANNABIDIOL Lagligt? Säkert? Effektivt?

20. INFLAMMATION, TRÄNING, KOST Martin Brunnberg om det du behöver veta

26. BRÖDERNA AHMAD Världens fyra bästa bodybuildingbröder?

40. 8 STRATEGIER FRÅN TÄVLINGSTRÄNING Kopiera de bästa för snabbare resultat

50. HELENA FALK Dominerar allt

64. LUCIAPOKALEN Flyttade in på mässan

76. EN DIET AV BARA KÖTT? Carnivore Diet under mikroskopet

86. FEM SPECIALARE Med The Future – Jacob Andersson

 

BODY 405, november

* Frida Paulsen Stern – ”Seriöst, men inte för seriöst”.

* 100% växter i tanken – Nutrition, recept och intervju med bodyfitnessatleten Eva Sederholm.

* Gustav Hedlund – Styrkelyftsjunioren som är starkast i världen.

* Listan – 150 år av visdom i nedbantad version.

* SM i backspegeln – Fredrik Age summerar årets SM och kommenterar på sedvanligt vis vinnarfysikerna.

* Jeanette Johansson – Fem specialare med nyblivna proffset i Women’s Physique.

* Styrka är inget kön – Transformer: Den transsexuella styrkelegenden.

* Kort om ketos – Allt du behöver veta om fat-fueled.

* Det senaste från forskningsvärlden – Vilka chins är bäst? Hur bygger vi upp för en maxetta? Och är Oreos verkligen lika beroendeframkallande som heroin?

* I korthet – Olov Attmarsson: ”Tänk på detta –innan du startar gym” och ”Våga ta en annan väg” med Amanda Larsson.

BODY 404, augusti 2018

Antoni Khadraoui – Team Alpha Omega – Lovisa Stenman – EM

* Antoni ”The Answer” Khadraoui – byggaren helt utan ursäkter.

* Uppdaterade recept – så blir din hamburgare lika bra som krogens!

* Team AlphaOmega – så tränar Yusuf Babar och Louise Gynnerstedt.

* Listan – så undviker du fallgroparna med att läsa vetenskap.

* EM i backspegeln – vi dröjer oss kvar vid sommarens fetaste mästerskap.

* Lovisa Stenman – benträningen som gjorde henne till en av våra bästa i Wellness Fitness.

* Nutrition – Kolesterol har omvärderats. Fram med äggkartongerna!

* Privat blodprovsanalys – därför ska du göra det. Därför ska du låta bli.

* Det senaste från forskningsvärlden – träningen som gör dig rik, attraktiv och får dig att sluta snarka. Hur tränar man med ländryggssmärta. Och gör sex verkligen benen svagare?

BODY 403, maj 2018

Christofer Nober – Angelica Enberg – Maximal pump – Better Bodies Challenge

* En ny sorts damatlet: Angelica Enberg
* Lista: 8 livsviktiga livsstilshacks
* Träning: Maximalt pump
* Christofer Nober: Och den hårda sanningen
* 200 kg i knäböj: Bella Von Weissenberg
* Nutrition: Sulforafan och myostatinhämning
* Better Bodies Challenge: vi utvecklar tävlingsreportagen

BODY nr 1, januari 2018

Omslagsmodellvinnarna – 30 övningar – Ove Rytter – Guldkavalkad

* Intro: Det senaste från träningsvärlden
* Ove Rytter: En kroppsbyggare i styrelserummet
* Träningsprogram: En klassisk byggarsplit med 30 övningar
* 8 kostråd: Grunden för att nå dina mål under 2018
* SweFit Expo: Ny mässa med tävlingen SweFit Open
* Giants Live: Svensk styrkas flaggskepp i Norrköping
* Decembercupen: Det årliga slagfältet i Lund
* Fitnessfestivalen: Mingel på Sveriges största träningsträff
* Luciapokalen: Röda rockar och klassisk fysik
* Expertpanelen svarar på dina frågor
* Jonas världsmat: Saffransrisotto med fisk & skaldjur
* Antonia proteinbakar: Mangofromage med passionsfrukt

BODY 401, december 2017

Julkul I Muskelverkstan – Rörlighet & Styrka – Byggarjulbord – Bålstyrka – Armträning

* Intro: Det senaste från träningsvärlden
* Ali Samet gillar att vinna: Framgången resultat av målvetenhet
* Core med Kristin Winnergård: Bålstyrka är förutsättningen för tunga lyft
* Utmaningar för resultat: Våga dig utanför din komfortzon
* 5 specialare: Anton Eurenius lär dig bygga bättre klubbor
* Kardio: Hjälpande eller stjälpande för byggare?
* Nordiska Mästerskapen: Nordens bästa korades i Alingsås
* Byggarjulbord: Superbränsle för biceps
* Träningsmetoder: Del 10 – New Age 2.0
* Julkul i muskelverkstan: Mjuka upp stela och strama muskler i jul
* Expertpanelen: Svarar på dina frågor
* Henrik lagar fitness: Kycklinggryta
* Jonas världsmat: Fläskkotlett med kryddstarka bönor
* Antonia proteinbakar: Saffransgifflar med mandelmassa
* Spaning: Future Fitness Lab
* Outside the box: Krönika av Anders Axklo

BODY Mat, Nummer 1, november 2017

BODY Mat sätter extra fokus på kosten som tar dig mot dina mål!

* I kylskåpet: 20 livsmedel för en bra bas
* Sanna Backman: Driven grundare av Tasty Health och Add Ice Cream
* Kostkoll: Apparna som hjälper dig nå målen
* Galen i gröt: Julia Cedenblad kan variera sina gryn!
* Muskler byggs i köket: Näringsämnen och livsmedel för bättre fysik
* Välj rätt kniv: Bli en mästerkock med varierad verktygslåda
* Så lyckas du med köttet: Martin Gilck guidar till perfekt resultat
* Tillagningsmetoder: Vad händer med näringen?
* Lunchlådor: 5 enkla recept signerade Emma Mohlin
* Få eller många måltider: Vad är optimalt?
* Att göra vad som krävs: Motivera dig till bra kost och träning
* Kostschema: Måltidsförslag måndag till söndag

BODY 400, november 2017

Tävlingsspecial – Bygg Booty – Styrkeprogression – Metabolic Cycling

* Ledaren: Lev, lär och utvecklas!
* Intro: Det senaste från träningsvärlden
* Vi hyllar oss själva & Arnold: Grattis till 400 utgåvor!
* BODYs omslagsmodelltävling: De tio finalisterna väntar på dina röster
* Arnolds drömfabrik: Vi besöker Arnold Classic i Barcelona
* Bygg breda bröst & Axklar: Tobias Kempe visar vägen till klassisk fysik
* Metabolic cycling: Cykla din diet med bulk och deff
* 5 specialare med Jackie Masete: Forma starka lår och gluteus
* Träningsmetoder: Del 9 – Styrkeprogression
* Strongman på Tyngre: Sveriges Starkaste Man
* Tyngre Classic VI: Fysiktävlingar i Solnahallen
* Svenska Mästerskapen: Mästarna korades i Västerås
* Träningsresor: Tio tunga gym att kolla in
* Expertpanelen svarar på dina frågor
* Henrik lagar fitnessmat: Flygande Jacob
* Jonas världsmat: Vietnamesisk nudelsallad
* Antonia Proteinbakar: Krispiga äppelrullar