Maria Tingbacke kavlar upp ärmarna och tar oss med till bakgården där hon tränar – och lär ut – Strong(wo)man. Hon tränar för styrka och har lämnat dieter och fitness bakom sig. Vi bjuds på fem specialare från Stronmanvärlden, som inte betas av i brådrasket. Det är bilar, enorma stenklot, gigantiska däck… ja, ni fattar. Robin Galczewski är mannen bakom kameran.

 

De är här för att stanna: Maria och Reza Charlie är båda veteraner i scenen. Nu vill de skapa ett nytt alternativ för alla tävlingssugna atleter -och det i form av Nordic Shape Open. Sarah-Ida Nyström har pratat med paret som vill leverera något nytt och fräscht, både för de tävlande och för deras anhöriga. Seth Janson stod bakom kameran.

 

Låt oss stanna upp några sidor och beundra en av de fetaste fysiker det här landet har att erbjuda. Vi möter Aran Hafid som lär oss några knep för hur vi breddar oss fysiskt – men kanske också mentalt. Chefredaktör Anders Eriksson är mannen med pennan i hand och Seth Janson står för bilderna.

 

Apropå Seth så har vi i detta numret valt att pumpa vår husguru tillika fotograf på yrkeshemligheterna som gör en dålig bild bra. Alla längtar väl efter att kunna knäppa en riktigt fet bild? Det gör i alla fall vi! Tolv käcka tips, illustrerade med foton från Seths tid som fotograf på BODY. Alltså: Lär dig ta de bästa fysikbilderna, av och med Seth Janson.

 

”Besitter de någon extra gen som gör dem predestinerade till att inte bara gå in i väggen utan dessutom krossa den och gå förbi?”, undrar Fredrik Age i denna krönika, med handfasta och konkreta tips på hur du lyckas med din tränings- och tävlingskarriär. Om du är rädd för att gå in i väggen: Läs detta först! Krönikan illustreras med Seth Jansons bilder med några av de mest dedikerade atleter vi känner.

 

Martin Brunnberg levererar i vanlig ordning lättläst och gedigen information om ämnen som relaterar till näring. I det här numret har han valt att fokusera på blodanalyser och går igenom vilka sammanhang de fungerar bäst i och hur du kan dra nytta av dem. Huruvida blodanalys är en bra väg att gå – eller inte – är ett debatterat ämne. I Martins text har du en vettig och oberoende hjälpreda på vägen.

 

Alströmerpokalen ligger bakom oss, men vi tycker ändå att dessa förstagångstävlare förtjänar det utrymme de tar upp! Här kommer bildregnet som kommer göra dig sugen på att själv gå upp på scen.Perra Axelsson, som fotograferar för BODY BILDBANK, står åter bakom förevigandet av superfysikernas livs bästa form.

 

Slutligen får ni, som vanligt, en drös sidor proppfulla med vetenskap, våra experter Anki Sundin, Abbe Benaouda, Helene Ahlson och Robin Anzengrubers svar på läsarfrågor, inblick i förbundet SBFFgenom Susanne Johansson, miniintervjuer samt ”Prylsidan” med tips på lite gott och blandat.