Sugen på att delta i Fitness Five i sommar? Då är det hög tid att börja specialträna nu!

Datum och orter för deltävlingarna 2011 i Fitness Five blev idag kända. Kvalturnén börjar i Umeå i slutet av maj, sedan fortsätter man till Kristianstad, Södertälje, Karlskrona och Göteborg. Allt avslutas med den stora finalen på stranden i Åhus den andra juli. Uppdaterat: Anmälningarna är nu öppna!

Fitness Five involverar knäböj, bänkpress, bicepscurl, dips och chins och ger vanliga gymtränande ett tydligt mål att sträva mot. De tävlande har 75 sekunder på sig per gren att göra så många repetitioner de orkar:

  1. I Bänkpress använder herrar 100 % och damer 60 % av kroppsvikten
  2. I Bicepscurl använder herrar 50 % och damer 30 % av kroppsvikten
  3. I Knäböj använder herrar 150 % och damer 100 % av kroppsvikten
  4. I Chins kör både herrar och damer på den egna kroppsvikten
  5. I Dips kör både herrar och damer på den egna kroppsvikten

 
Flest antal sammanlagda repetitioner vinner. Anmälan, info och regler finns på fitnessfive.se. Datum och orter för kvaltävlingarna innan finalen i Åhus som arrangeras den andra juli:

  • 28 maj: Umeå och Kristianstad
  • 2 juni: Södertälje
  • 11 juni: Karlskrona
  • 18 juni: Göteborg

 
I BODY 313 berättade vi hur du förbereder dig inför att tävla i Fitness Five (med bland annat ett komplett träningsprogram, tekniktips och hur du toppar formen). Artikeln finns nu online:

Ångrar du att du inte var med? Lugn. Du har ett tag på dig att förbereda dig till tävlingssäsongen, och med denna artikel i ryggen kan du då göra dig själv riktig rättvisa.

Entreprenören Adam Tell är den andra initiativtagaren till Fitness Five, och det fitnessklädföretag han startade är ständig huvudsponsor till tävlingen. Häromdagen skrev Kristianstadsbladet om en lokal filminspelning där ett antal träningsprofiler (Ako Rahim står i fokus i artikeln, men Denicé Lundevall och Said Alghifary får vara med på ett hörn) var på plats:

Dcore, det Kristianstadsbaseradeklädföretaget, gör en ny, unik satsning – och kommer att spela in webbfilm på varje enskilt plagg. Kunderna kan sedan se plaggen på video i webbutikerna.

I studion i Öllsjö har klassiska gymredskap som dipsställning, chinsstång, skivstång och roddmaskin satts upp. Tanken är att inzoomningen på plaggen ska blandas upp med korta sekvenser där man tränar i kläderna.

Produktionsbolaget har gjort en backstagevideo från inspelningen: