Franco Columbu avliden efter tragisk olycka

Tvåfaldige Mr. Olympia-vinnaren Franco Columbu har somnat in efter en drunkningsolycka på Sardinien under fredags eftermiddag.

Italienska tidningen La Nuova rapporterade under fredagen att Franco Columbu drunknat under ett besök till stranden i staden San Teodoro på Sardinien runt klockan två, lokal tid. Räddningstjänsten rusade Columbu till ett lokalt sjukhus men hans liv gick inte att rädda, och han konstaterades död.

Franco Columbu var tillsammans med Arnold Schwarzenegger och Lou Ferrigno ett av de största namnen i bodybuildingens totala historia. Columbu var även en av Schwarzeneggers närmaste vänner.

Columbu växte upp som på Sardinien där han som ungdom påbörjade en lovande karriär som amatörboxare och strongman. Under 60-talet flyttade han till München i Tyskland för att arbeta som hantverkare. Det var även under denna perioden han träffade Schwarzenegger och började satsa allt mer på bodybuilding.

Senare under 70-talet bestämde de sig båda för att lämna Europa för USA och Kalifornien för att förverkliga sina drömmar om att bli de främsta byggarna i världen. En dröm som även blev uppfylld för Italienaren genom bland annat Mr. Universe-titlar, och två vinster på Mr. Olympia, samt att han var en av de främsta profilerna i filmen ”Pumping Iron”.

Efter Columbus framgångsrika byggarkarriär så medverkade han i storfilmer med Arnold under 80-talet som “The Terminator,” “Conan the Barbarian,” och “The Running Man.” Han läste även till kiropraktor och nutritionist i Los Angeles och skrev flera böcker om kost och fitness som “Weight Training and Bodybuilding”, “A Complete Guide for Young Athletes.” Franco fick sin titel via Cleveland Chiropractic College 1977.

Avslutningsvis har Columbu betytt väldigt mycket för många fans runt internationellt, och kommer att fortsätta göra det under lång tid framöver.

Legenden efterlevs av frun, Deborah och deras dotter, Maria.

Franco Columbu blev 78 år gammal.