Reply To: Tyngdlyftning, Akrobatik och Styrketräning kombinerat i en liten journa

Home Forums Seriösa träningsjournaler Tyngdlyftning, Akrobatik och Styrketräning kombinerat i en liten journa Reply To: Tyngdlyftning, Akrobatik och Styrketräning kombinerat i en liten journa

#217709
Kalle Korpela wrote:
Du flowar på som vanligt, starkt jobbat & grattis till pbn!
Funderade lite på vilka kurser på skolan jag ska välja när jag har en valbar termin. Är förmodligen som du intresserad av nutrition, funktionell anatomi osv. Så jag undrar om du har något tips på någon/några kurser som du tyckt varit givande/”nyttiga” för dig? :)

Anatomi I är ju lite av en grundpelare inom allt. Den måste du ju läsa innan du kan läsa Träningslära I och II samt Anatomi II osv…

Så grundkurserna Anatomi I och Nutrition hade jag nog valt, Humanfysiologi är sjukt intressant den med.

Ingen av dessa kurser är ju direkta kurser för att direkt förstå hur prestationen ska höjas. Men de ger grundkunskaper som sedan i sig hjälper dig i precis allt annat. Hux flux vet du var alla muskler sitter och hur de verkar vilket ger förståelse för rörelser. Sedan har du NUtritionen som ger grunden inom makronutrienterna, citronsyracykeln, hur allt metaboliseras i kroppen osv. Sedan ger Humanfysiologin alla grunder inom hur gasutbyte, blodbanan, det endokrina systemet osv osv fungerar i kroppen!

Så de 3 hade jag nog sagt som givande grundkurser! :emo-thumb

Måste slå ett slag för idrottspsykologin också som var fruktansvärt intressant! Läste allmän psykologi innan den och vet inte om det krävs. Men hur som helst så var den riktigt bra!