Reply To: Tyngdlyftning, Akrobatik och Styrketräning kombinerat i en liten journa

Home Forums Seriösa träningsjournaler Tyngdlyftning, Akrobatik och Styrketräning kombinerat i en liten journa Reply To: Tyngdlyftning, Akrobatik och Styrketräning kombinerat i en liten journa

#218542
RassK wrote:
Schpannend studie ni gör. Hur avgjorde ni hur någon var ”IF” eller inte? Får man gå på 8 veckors strikt IF innan studien när det ska göras på ”riktigt”? Det var väl bara en person som inte var IF i gruppen (christoffer) och han är ju alltid hungrig och grinig ändå :D Jävligt stora svängningar på hungerskalan annars. Kan ju ha rätt mycket att göra med psykologisk förberedelse av de som är vana vid IF och vill bevisa att det funkar också. Om de vet vad studien går ut på altså. Bara min tanke.

Yoga är för män som är väldigt säkra på sin sexualitet! :emo-thumb

Ja den är spännande! Vi hade ju inte för avsikt att jämföra IF-folk mot icke IF-folk egentligen så vi har ingen färdig metod för hur det ska se ut.
Dock kommer det undersökas i den riktiga studien (detta var ju bara en pilotstudie för att hitta felkällor och sånt). Metoden kommer vara lite bättre, folk kommer randomiseras och få reda på om man är i försöks- eller kontrollgruppen 15min innan testet startar.
Vi kommer eliminera alla ”time cues” så att deltagarna inte vet vad klockan är vilket kan påverka. Liksom att vi inte kommer berätta vilka värden de får under studiens gång då även det kan påverka. VAS-skalan kommer modifieras och ytterligare en skala kommer finnas.

Men din åsikt om att de som är vana vid IF väldigt gärna vill påpeka och bevisa att detta funkar har vi också tänkt på. Kan inte ge för många ledtrådar men metoden kommer utarbetas så att sådana faktorer inte ska påverka resultatet i för hög grad ;)

Men som sagt, i pilotstudien var det inte meningen att jämföra IF mot icke IF-folk och det visste deltagarna men de där resultaten kom fram ändå.

Du kan ju få vara med i vår studie när det är dags om du vill? ;)