Reply To: Kan en baddabilder bli längdhoppare?

Home Forums Dagböcker Kan en baddabilder bli längdhoppare? Reply To: Kan en baddabilder bli längdhoppare?

#218691

Mer bakgrund uppblandat med nya veckoanteckningar. Jag har inte än hittat något skäl att detta inte ska gå, det enda jag komma på är att jag inte är så bra som jag hoppas :D Men lever på hoppet tills jag testat detta.

Tio veckor på gymet och kroppen har tagit form. Folk på gymet stirrar. Vikten ligger kvar på 103.

2010-2011 hade jag illasinnat kompartmentsyndrom som gjorde att jag inte kunde träna tungt alls eftersom jag fick ont efteråt och det höll i sig en vecka, inte träningsvärk med stelhet alltså utan isande. Nu har detta kommit tillbaka i höger triceps eftersom jag styrkebyggt några månader men inte lika konstant smärta så jag antar att det får verka ut. Jag äter fortfarande massor av vitamin E och magnesium för bindväven. Bakgrunden är att jag var väldigt smal förut och har gått upp jättemycket i vikt.

Nu har det varit rätt viktigt för mig att träna hårt. Immunförsvaret har dock satt stopp vid 3 träningspass per vecka men det är ändå mycket bättre än förut.Samma där, äter kosttillskott för att det ska byggas upp (vit C och mangan). Jag tror att jag är över krönet när det gäller detta. Det är nä ligen väldigt bra för immunförsvaret med motion. Lymfsystemet är långsamt och hjälps av att man rör mycket på sig vilket är en anledniing att vissa läkare skriver ut motion på recept numera. Historiskt har det också funnits vissa läkare som inte behandlat folk som inte promenerar en timme om dagen. Detta är ungefär vad jag tänkt göra nu, började den här veckan. Tidigare har jag gått en halvtimme per gång ca 5 ggr i veckan under våren. Detta har faktiskt varit utmanande för vaderna på den här vikten men dom börjar komma ikapp nu.

Jag började med dieten 1 maj som tänkt och sprang (ja bokstavligt) till gymet hungrig igår. Det gick utmärkt att träna ändå men detta är ju första veckan :D Dieten jag tänkt mig den här gången går inte ut på att äta mindre utan mer :D Gräs typ. Frukt och grönsaker. Jag har ätit. Mycket äpplen sista året och alltid någon banan om dagen men den här gången ska det bli mer. Förra veckan åt jag två kilo broccoli och den här veckan har jag kommit upp i två kilo broccoli edan.

Det blev hårt för mina knäsenor att sprinta igår. Jag har haft problem där ända sedan 2005 pga de har inte hunnit justera sig till tyngre kroppsvikt, eller så är dom genetiskt underdimensionerade (dock ser det inte direkt ut så). Den här våren har det varit svårare än någonsin att få dom smärtfria men efter flera månader av regelbundna promenader har de varit de nu, tills jag sprang nästan full fart igår.

Ett knä är slitet efter flera knäböj på 110 och 120 häromdagen. Jag har tagit i så jag gjort illa mig flera gånger under våren, i magen, en handled och en axel.

På schemat är nu gymträning och långpromenad varje dag. Kanske upptäcker jag att det här inte är så kul som det verkar. Men inte på grund av viktnedgången, det har jag klarat varje gång jag bestämt mig för det. När jag vägde 96 var det under 90 på sommaren som gällde, nu är det 95. Men det som eventuellt inträffar är att längdhopp sliter på ett sätt. Småont har jag faktiskt inget emot men grejen är att jag har 30 år av skadefri träning bakom mig och jag vill fortsätta i den stilen. Det värsta som hänt är när jag sträckte ryggen på styrketräning i gymnasiet och fick ta det lugnt med den ett par månader. Vill inte slita något ledband som jag gjorde på fotbollsmatch i 10-årsåldern. Ok det var en idottsskada, knäet blev jättesvullet och jag fick halta fram. Det gör satans ont att få knäskador.. Men förhoppningsvis så tål jag hopp efter all gymträning.