Reply To: Kan en baddabilder bli längdhoppare?

Home Forums Dagböcker Kan en baddabilder bli längdhoppare? Reply To: Kan en baddabilder bli längdhoppare?

#218693

Vecka 1.[/b] (1maj-veckan)

Strukturen

Mannen som ska försöka göra det här. Bild i maj 2012.
[img=http://a3.ec-images.myspacecdn.com/images02/53/c4ce63c6192f4bf78ed1cb8e49c0ed2e/l.jpg]Som ni ser är anklarna spinkiga men lederna är faktiskt överdimensionerade (vilket såg lustigt ut när hela jag var spinkig tidigare). Noterar att hopparen Christian Olsson skadat fotenigen vilket är synd.

Dieten
Den här gången gör jag en ny annorlunda variant: 1/3 frukt 1/3 grönsaker och 1/3 övrigt. Detta betyder i praktiken att jag åt 4 kilo broccoli första veckan, och 2 kilo äpplen. I stället för en-två bananer äter jag nu 3-5 per gång :D (Med eller utan mixer). I övrigt en mjukstart. Maj har aldrig varit någon bra dietmånad för mig och inte den gången heller. Jag har inte haft någon lust att skippa vetemjöl och även sötsaker. Morgnarna börjar jag oftast med en majskolv och kokar sedan havregröt. Äter 3 citroner i veckan. Citroner är ett väldigt speciellt livsmedel. Samtidigt som det innehåller citronsyra som lätt används som bränsle i cellerna, så har det en basbildande effekt (efter nedbrytning). Detta är ju bra om man som jag äter mycket syrabildande mat (som protein).

Styrketräning
-Första veckan någonsin jag var på gymet 5 gånger men var väl där både måndagen och söndagen vilket är ovanligt (har inga speciella gymdagar)
-Har börjat med frivändningar den här våren. Tror att jag skulle göra 100 kilo om jag lär mig tekniken med tanke på nyliga lyft
stångrodd (3*100)
marklyft (3*150 kanske)
knäböj (2*110)
bicepscurl (10*40)
Tror att det är en väldigt bra övning för explosivitet, kanske den bästa gymövningen för explosiv idrott.

Lågintensiv motion
5 timmar utöver de normala småpromenaderna

Vikten
103

Formen
-Ont i en axel får jag erkänna nu – ironiskt var det just rotatorkuffövningen som fick något att gå fel. Enda anledningen att göra rotationerna är ju för att slippa skador, det är inte det minsta kul. Kommer inte på vad det är heller, dragövningar går utmärkt (bättre än någonsin), pressövningar går inte.
-Knäet helt bra

Planer
-Ännu mer brutalism i gymet
-Längdhopp vid -100
-Behåller dieten i princip men verkar jag inte alls gå ner byter jag till ännu mer vegetariskt (typ kikärtor) för ”1/3 övrigt” – käkar iofs nästan aldrig animaliskt fett redan nu. Drar inte ner på mängden mat.