Reply To: Hur lång tid klarar ni utan sötsaker eller skräpmat?

Home Forums Deff och fettminskning Hur lång tid klarar ni utan sötsaker eller skräpmat? Reply To: Hur lång tid klarar ni utan sötsaker eller skräpmat?

#218730

Sedan kan man ju fråga sig hur nyttigt det är att äta dieter som är baserade på söta måltidsersättare och godisbars. Sedan skriver de också i diskussionen att suget minskar på lågkalori-dieter och med tanke på att VLCD-gruppen bara åt kring 100 g kolisar om dagen, jämfört med omkring 150 g i den andra gruppen blir ju skillnaden i kolhydratintag väsentlig också.

Dessutom kom LCD-gruppen upp i minst 80 gram protein (beroende på om de valde en bar till per dag då proteinet kanske blev högre, vilket vi inte vet för de står inte barens innehåll) och VLCD-gruppen enbart i c:a 60 gram protein (20% av 1200 kcal).

Med andra ord har du en situation där gruppen som presterade bäst i sammanhanget åt mer protein (minst 80 vs. 60 g/dag), minst kolhydrater (100 g vs 150 g /dag) och fiberinnehåll etc känner vi inte till. Hur som helst kan man fråga sig om resultaten berodde på att det var sötade måltidsersättare/bars, eller variationen av makronutrient-intaget. Faktum kvarstår att det var mindre kolhydrater totalt i den sötare dieten, på en nivå som börjar närma sig lågkolhydrat på riktigt.

Och sötsug verkar ju inte minska på kolhydratrika dieter, t ex i studien jag postade. Det var stora skillnaden i upplevt sug mellan grupperna. Har du några fler studier?