Reply To: hjälp mig med viktminskning! (4 veckor)

Home Forums Allmänt om gymträning hjälp mig med viktminskning! (4 veckor) Reply To: hjälp mig med viktminskning! (4 veckor)

#218783
fitnesserik wrote:
Hahahah det var ungefär så jag resonerade för ca ett år sedan när jag inte kunde någonting om kost och träning, bara att jag inte riktigt hade 10kg övervikt men nästan. För det första är frågan: vill du behålla dina muskler? Då är i stort sätt regelbunden styrketräning ett måste. Och även om du inte bryr dig om att behålla dina muskler har styrketräning så mycket fördelar även när det gäller deff. Skulle bli förvånad om det fanns ett enda argument i världen för att utesluta styrketräning. Ett vanligt fel är att människor på något sätt (precis som jag gjorde) tror att man inte bränner mycket kalorier på styrketräning och det stämmer att man inte bränner lika mycket som att t.ex. jogga om man går runt och tvekar och vilar mycket mer än vad man jobbar. Men intensiv styrketräning bränner väldigt mycket kalorier. Frågan är vill du ha en snygg, muskulös och rippad kropp eller vill du ha en smal och spinkig kropp(även om du kanske inte kommer få det efter en veckas deff precis). Glöm inte att det är ett kaloriunderskott som får dig att gå ner i vikt, vilket bl.a. styrketräning på många sätt kan bidra till men det viktigaste är kosten.

Kör styrketräning 2-4gånger i veckan kombinerat med så många morgonpromenader du kan, samt högintensiv intervallträning 1-3 gånger :)

jag har hårdtränat på gym 5-6 ggr i veckan samt motionerat och sprungit, men magpartiet har inte förändrats någonting, detta på 3 månader med bra kost, borde ju märkt skillnad på 3 månader med den intensiva träningen, kan de inte va olika från person till person hur kroppen svarar på träningen ? jag har ju blivit jävligt mycket starkare, men inte synligt