Reply To: Matbilder !

Home Forums Matlagning och Recept Matbilder ! Reply To: Matbilder !

#225015
faran wrote:
Gaaah! Har du recept på mazarintårtan?

Mazarinbotten
150 g mjukt smör
300 g mandelmassa
3 st ägg
0.5 dl vetemjöl
smör till formen
mandelspån till formen
2 dl vispgrädde
~1 l färska bär till garnering
florsocker att pudra på kakan vid servering

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör till sist i mjölet för hand.
4. Smörj och bröa en 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 20-25 minuter och låt svalna. Dela den därefter och bred på lemoncurd.

Lemoncurd
3 st citroner
1.5 dl strösocker
50 g smör
1 msk maizena
2 st ägg
2 st äggulor

1. Tvätta tre av citronerna noga och torka. Koka upp citronsaft från 2 av citronerna, rivet skal från tre, med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.
2. Blanda ut Maizenan med saften från den tredje citronen och rör ner detta i vätskan.
3. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar.
4. Häll över i en ren skål och låt krämen svalna.

Sen på med vispad grädde och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär och pudra över florsocker. Jag gjorde en vaniljkräm som blev alldeles för lös (dock supergod) men det går ju lika bra med bara vanlig vispad grädde :) Båda recepten från min favorit Leila, jag bara kombinerade dessa för att gotta till det ännu mer :D Man kan ju alltid servera utan krämen och bär på och bara ha det vid sidan om…

Vaniljkräm
1 st vaniljstång
6 st äggulor
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
3 dl grekisk yoghurt (10%)
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt. Vispa grädden fast och luftig. Blanda den med yoghurten och vänd till sist ner blandningen i äggsmeten.