Reply To: Intag innan träning. EAA-X+?

Home Forums Kosttillskott Intag innan träning. EAA-X+? Reply To: Intag innan träning. EAA-X+?

#514161
Nicky wrote:
Hej!

Jag har nu styrketränat flera månaders tid, men måste erkänna att jag verkligen inte är någon expert på allt som har med kosten i och med träning att göra. Inte själva träningen för den delen heller. Därför behöver jag lite hjälp hur jag ska äta innan för att optimera min träning.

3-4 timmar efter lunch drog jag i mig Vip-X (30 min innan träning) och precis innan och efter träning EAA-XX, sedan en rejäl måltid 20-60 min senare. Om det upplägget är att föredra har jag ingen aning om. Men jag har testat det ett tag i varje fall. Men problemet jag nu råkat ut för är att jag fick reda på att Kreatin spökar DHT och håravfallet så därför väljer jag nu att skippa Vip-x helt.

Finns det några andra alternativ med liknande effekter som jag kan använda istället? alltså utan kreatin. Jag är verkligen inte haj på det här. Kan jag rentav häva i mig lite Diet fuel innan träning istället? Eller är det inget bra att ta sånt innan träning kanske? Om så är fallet, ska jag dricka det 30 min innan då också? Jag förstår ju att det är olika produkter naturligtvis, men att det kanske skulle vara bättre än ingenting?

Så vad säger ni som har koll på sånt här, har ni några förslag?

Mvh Nicky

Hej Nicky!

Du avgör det själv hur du vill göra! men att kreatin bidrar till att man i någon större utsträckning tappar hår finner jag som ganska osannolikt.

Du kan äta din VIP-X eller andra sorter av kreatin med ganska gott samvete.

Jag tycker du kan fortsätta med Body Science EAA-XX före och efter träningen.

Sen om du avstår ifrån kreatin eller inte det avgör du själv.

Body Science Dietfuel kan du äta när det passar dig, tex som mellanmål frukost kvällsmål när det passar dig bäst..