Reply To: varför gör många hantell axel höjning övning(Dumbbell Lateral Raise) med böjda armar?

Home Forums Allmänt om gymträning varför gör många hantell axel höjning övning(Dumbbell Lateral Raise) med böjda armar? Reply To: varför gör många hantell axel höjning övning(Dumbbell Lateral Raise) med böjda armar?

#514424

Jag tror man vinner mycket på att ta 2 hantlar på typ 2 kilo och träna på att hitta kontakten med rätt muskel samt att få in tekniken innan man ens tänker tanken på att öka i vikt.. Tänk gärna på den muskel somskall tränad.
Så är de med alla övningar tycker jag..Teknik och muskelkontakt går helt klart föra vikten.

Dock är det inte många killar som törs stå med 2 st 2 kilos hantlar och köra inför alla andra ”stora” starka killar inne på gymmet.
Pinsamt eller nåt i den stilen, vilket är så klart synd för som många här inne redan har sagt ,skadorna kommer som ett brev på posten när vikterna ökas utan att tekniken finns!

Jag kör bara på 4-5 kilo i dessa axel övningar jag skulle nog utan problem kunna klara av att lyfta upp ett par 15 kilos klumpar och slänga upp lite halvdant men förmodligen är de mitt sista axelpass på bra länge :(

Riktigt bra film dock du visade i början här i tråden fina kontrollerade övningar lugnt och fint, alltför många gånger ser man folk slänga upp och ner vikterna i 320. Nästan så man får tårar av vinddraget :D

Min träningsmetod går ut på att köra luuugnt och fint kontakt ,kontakt luuugnt och kontrollerat och med bra teknik.
Sedan har även jag fel och brister och vissa övningar har jag svårare för att få till tekniken.Men där ligger jag på väldigt låga vikter också tills tekniken sitter.

Det funkar iallafall på mig, jag har en frisk kropp som tycks tyka om denna metod iallafall!

Min kropp vill jag att den skall hålla mååååånga år till minst 50 iallafall och då måste man se till att ta hand om den också=)