Reply To: Helvete Vilken Match

Home Forums Repan Helvete Vilken Match Reply To: Helvete Vilken Match

#586597
Andreas Guiance wrote:
Barcelona har inte nått upp i den standard man kan kräva den här säsongen. Förklaringen som jag kan se är väl att mycket av deras spel byggt kring kreativiteten hos Dinho och Messi som båda haft stora skadeproblem under året.
Men det är ändå märkligt att de inte spelar bättre när ersättarna heter Henry och Bojan.

Rent truppmässigt räknar jag dem fortfarande som världens bästa lag – strax före Man U. Men med tanke på hur spelet sett ut under säsongen måste ändå Man U gälla som knappa favoriter inför semifinalerna. Messi kommer dock vara tillbaka tills dess, vilket bör lyfta laget ett par snäpp. Det, plus Ronaldos tendens att sällan leverera i de allra största matcherna (han är alltid som bäst mot dåligt motstånd), ger ändå Barcelona en hyfsad chans i min bok.

Med värvningarna av Milito, Abidal och Yaya Toure så smällde ju såklart Henrys ankomst störst. Nu skulle Barca bli ostoppbara. Ronaldinho totalt ur form och värdelös när han väl har spelat (kanske hårt, men vilka förväntningar har man inte på honom med tanke på vad han presterat förut), Eto’o och Messi har varit borta, och Henry har iof jobbat och slitit, men enligt mitt tycke knappast övertygat. Bonus dock med Giovani och speciellt Bojan. Bojan kan man väl inte kräva så mycket mer av, däremot Henrys magi sen Arsenal är som bortblåst.
Det känns som att hela Barcelona är i gungning och att det var Ronaldinho som satte igång allting. För tillfället är han väl ”skadad så får se om han är med mot Man Utd. Blir även intressant att se Messi och vilken form han är i när han kommer tillbaka. Dock kan det nog vara psykologiskt viktigt för resten av truppen. Xavi och Iniesta har dock vart pålitliga och bra hela säsongen.

Självklart har Barca alltid haft lite halvtaskig defensiv, men det är ju inte så konstigt med tanke på hur dom vill spela, och vilken elva dom ställer upp med. Om dom hade varit i bra form som för något år sedan, då de ägde boll i största delen av matcherna plus att deras forwardstrio fortfarande hade roligt när de spelade skulle jag tro att de skulle vara knappa favoriter mot dagens United. Idag däremot med United som slår om som på en femöring till kontring, och taktiskt utnyttjar motståndarens misstag så tror jag inte Barca har en chans. United äger ju med största sannolikhet Barca i luftspelet också, trots att Rikjaard lirar med Thuram.

Men visst, Barca har ju materialet för att kunna slå vilket lag som helst. Dock syns ju inga tecken på att de skulle höja sig. Förutom att de möter United i en semi såklart.