Bli medlem på Body:s forum!
Här i BODYs forum ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.
Titel
Registrerad 2008-05-20
Inlägg 21

Ska jag väga min mat före eller efter tillagning? Eller ska jag rent väga kycklingen fryst? Näringsvärdet som står skrivet på en påse, är det i fryst eller färdiglagat tillstånd?

Anledningen till att jag frågar är att det skiljer nära på 20% på kyckling, och 20% extra kalorier kommer förstöra min deff rätt rejält :(

Emma Mohlin
Titel
Registrerad 2007-04-29
Inlägg 263

Väg alltid maten rå, dvs väg kycklingen innan du tillagar den.

Titel
Registrerad 2008-05-20
Inlägg 21

Äsch då, det kan ju förklara att min viktnedgång inte varit som beräknat :(

När jag snabbt fördelade om mina matlådor kom jag och tänka på en annan sak, finns det någon anledning till att man räknar dagligt intag istället för intag per vecka? Förlorar jag något på att tillexempel äta mer en dag och sedan lite mindre de andra dagarna men fortfarande ligga på -7000 kcal i veckan?

Danne.v
Titel
Registrerad 2007-08-21
Inlägg 1 268

Ne det tror jag inte själv skulle jag äta lite mer på tränings dagarna och lite mindre på vilodagarna.

Titel
Registrerad 2007-02-21
Inlägg 406

Är det fryst mat vi talar om ska du väga kycklingen tinad men otillagad. Ofta är den vattenglaserad i fryst tillstånd.

Tina, väg, laga, ät.

Eddie Vedder
Titel
Registrerad 2006-12-22
Inlägg 11 995

Sök.

Du är medlem #250 000 som ställer den frågan.

Titel
Registrerad 2008-04-21
Inlägg 84

Eddie Vedder skrev:
Sök.

Du är medlem #250 000 som ställer den frågan.


Han har ju fått svaret :D

Jon Larsson
Titel
Registrerad 2006-02-17
Inlägg 6 795

JakobP skrev:
Äsch då, det kan ju förklara att min viktnedgång inte varit som beräknat :(

När jag snabbt fördelade om mina matlådor kom jag och tänka på en annan sak, finns det någon anledning till att man räknar dagligt intag istället för intag per vecka? Förlorar jag något på att tillexempel äta mer en dag och sedan lite mindre de andra dagarna men fortfarande ligga på -7000 kcal i veckan?


Ju kortare mätperiod, desto ointressantare, citat King Grub.

Det är underskottet över en vecka/månad etc som är avgörande, inte huruvida du glider över underhållsintag någon dag i veckan.

I slutänden handlar det om att kalori ut måste överstiga kalori in, och gör det det så går du ner i vikt.

(Jag har själv dietat med hjälp av ett cykliskt dietupplägg några månader och jag äter runt underhåll/strax över på träningsdagarna och går ändå ner i vikt som planerat.)

Feldt
Titel
Registrerad 2006-09-07
Inlägg 22

pieceofme skrev:
Väg alltid maten rå, dvs väg kycklingen innan du tillagar den.


Vadå man äter ju kycklingen när den är tillagad i ugnen då massa vatten redan avdunstat slår, ett fast slag för att man skall väga den tillagad då det är den mängden man äter och inte mer!!!

Titel
Registrerad 2005-09-13
Inlägg 5 064

Feldt skrev:
Vadå man äter ju kycklingen när den är tillagad i ugnen då massa vatten redan avdunstat slår, ett fast slag för att man skall väga den tillagad då det är den mängden man äter och inte mer!!!


Visst får du väga den då, men värdena i tabellerna anger otillagad vara (om annat inte anges). Alltså blir din vägning värdelös, när du jämför med ett sådant värde. Det är du som får rätta sig efter tabellerna, inte tvärtom.

Feldt
Titel
Registrerad 2006-09-07
Inlägg 22

King Grub skrev:
Visst får du väga den då, men värdena i tabellerna anger otillagad vara (om annat inte anges). Alltså blir din vägning värdelös, när du jämför med ett sådant värde. Det är du som får rätta sig efter tabellerna, inte tvärtom.


Ok, jag förstår får väl till att tänka om!!!

Feldt
Titel
Registrerad 2006-09-07
Inlägg 22

King Grub skrev:
Visst får du väga den då, men värdena i tabellerna anger otillagad vara (om annat inte anges). Alltså blir din vägning värdelös, när du jämför med ett sådant värde. Det är du som får rätta sig efter tabellerna, inte tvärtom.


Undra bara över en sak grub, om en tinad kycklingfilé väger 200g och man har lagt in den i ugnen, när den sedan är klar säger vi att den väger 150g skall man då gå efter värdena på den tinade kycklingfilén eller på den färdiga??

Makes no sense att man skall gå efter den tinade då den färdiga produkten är mycket mindre.

Titel
Registrerad 2007-01-11
Inlägg 7 270

Jag tar Kronfågelns kyckling som exempel, den innehåller 120 kcal/100 g.
Jag väger alltid min kyckling fryst, och väger den t. ex 300 g räknar jag på att jag sedan får i mig 360 kcal när jag äter den. Jag väger den rå, och räknar på det innehållsvärdet som står angivet på påsen. (Vet förresten inte i hur många trådar detta ämne blivit behandlat förut).

Titel
Registrerad 2005-10-09
Inlägg 978

Feldt skrev:
Undra bara över en sak grub, om en tinad kycklingfilé väger 200g och man har lagt in den i ugnen, när den sedan är klar säger vi att den väger 150g skall man då gå efter värdena på den tinade kycklingfilén eller på den färdiga??

Makes no sense att man skall gå efter den tinade då den färdiga produkten är mycket mindre.


Varför det? Hur mycket vätska som filén tappar beror på hur hårt man steker den eller hur länge man har den i ugnen

Jon Larsson
Titel
Registrerad 2006-02-17
Inlägg 6 795

Feldt skrev:
Undra bara över en sak grub, om en tinad kycklingfilé väger 200g och man har lagt in den i ugnen, när den sedan är klar säger vi att den väger 150g skall man då gå efter värdena på den tinade kycklingfilén eller på den färdiga??

Makes no sense att man skall gå efter den tinade då den färdiga produkten är mycket mindre.


Läste du vad han skrev överhuvudtaget?


Att du tycker det verkar "vettigare" att gå efter den tillagade vikten har ju noll betydelse eftersom alla beräkningar baserar sig på otillagad vara.

Med andra ord förstår jag inte vad som är problemet? Väg kycklingen otillagad och fundera inte mer över saken.

Titel
Registrerad 2007-01-11
Inlägg 7 270

Jon Larsson skrev:


Väg kycklingen otillagad och fundera inte mer över saken.


Äntligen

Online just nu
Offline

Du är inte inloggad. Logga in för att få tillgång till fler funktioner.


Forumet modereras av Body Crew.
Har du synpunkter på modereringen, var vänlig kontakta oss.

Anmäl inlägg och trådar som bryter mot forumets regler.

Alla kan läsa det här forumet.
Inloggade användare kan skriva i det här forumet.

Just nu är 5 medlemmar online. 1 foruminlägg har postats idag.



Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

  • De bästa styrketräningstipsen
  • Nyheter från hela världen
  • Forskning om träning och kost
  • Frågor & svar
  • Tävlingar
  • Personporträtt med de som har lyckats
  • Kostråden för mer muskler och mindre fett
  • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden
  • BODY 364, november 2014

  • BODY 363, oktober 2014

  • BODY 362, september 2014

  • BODY 361, augusti 2014

  • BODY 360, juli 2014

  • BODY 359, juni 2014

  • BODY 358, maj 2014