Bli medlem på Body:s forum!
Här i BODYs forum ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver. Här gäller inte det utgivaransvar som finns på Body.se. Läs våra regler.
Titel
Registrerad 2010-06-22
Inlägg 69

Har en skada i rottaturcoffen, rätt säkert på att skadan ligger där. Hur ska jag göra nu när skadan redan är skedd för att rehabilitera så mycket som möjligt?

Jockefarmer
Titel
Registrerad 2008-12-10
Inlägg 348

Beskriv vilka rörelser det smärtar, och vart det smärtar. Behöver säkerligen inte vara rotator cuffen. Jag hade problem innan som jag var 100% säker på va rotatorcuffen, men det visade sig vara något helt annat.

Raderad
Titel
Registrerad 2018-09-22
Inlägg 0

Min erfarenhet av axelskador är att VILA hjälper bäst

Raderad
Titel
Registrerad 2018-09-22
Inlägg 0

mccarlsson skrev:
Min erfarenhet av axelskador är att VILA hjälper bäst


Det är nog olika från fall till fall.
Själv försökte jag vila bort en axelskada i två år och det blev inte bättre tills jag började träna väldans lätt med enkilos vikter för att öka blodgenomströmmningen och vips så var det borta på några månader.

Larsa
Titel
Registrerad 2008-11-26
Inlägg 158

Vila kan i värsta fall försämra din axel. Kolla runt lite på google. En utmärkt guide för att stärka cuffen hittar vi hos Axon: http://axon.blogg.se/2010/april/axons-muskelskola-6-rotatorcuffen.html

Raderad
Titel
Registrerad 2018-09-22
Inlägg 0

Hej! haft problem i axeln i flera år och försökt träna bort det själv (dumt nog) Trodde det var rotatorcuffen också. Gick tillslut till sjukgymnast i februari i år efter att jag vilat från träningen ett par veckor och smärtan tilltog. Hon trodde att det var just rotatorcuff och troligtvis även inflammation i bicepsfästet. Sjukgymnastik i tre månader för att öka blodgenomströmningen och stödja självläkning fungerade inte, smärtan gav aldrig med sig även om den avtog, skickades då till ortopedspecialist => magnetröntgen => absolut inget fel hittades! Lösningen blev kortisonspruta i hopp om att det är en inflammerad slemsäck. Dags för sjukgymnastik igen snart.

Så denna typ av problem kan verka vara rotatorcuff när det i själva verket är något annat, för visst hade problem i rotatorcuffen synts på en magnetröntgen? Läste detta http://specialist.se/kungenskurva_011.htmoch drog den slutsatsen men någon som vet?

Kortisonsprutan gjorde inte det minsta ont och jag var så chockad över det så jag mest skrattade och tackade läkaren en miljon gånger och glömde totalt bort att ställa de rätta frågorna ;o)

Raderad
Titel
Registrerad 2018-09-22
Inlägg 0

Tänkte ge en uppdatering gällande min problemaxel; efter kortisonsprutan vilade jag i ca 10 dagar innan jag besökte sjukgymnasten igen som gjorde lite tester på min rörlighet och kollade om jag hade ont i vissa lägen. Allt var bra och jag fick rådet att börja träna lite lätt i två veckor och sedan börja köra som vanligt igen. Fick lite tips på övningar jag kunde göra för att mjuka upp och stärka kontrollen av skuldorna då jag har en överrörlighet där. Det är så ofattbart skönt att inte ha ont längre, ni anar inte! Tänk att jag nu kan dra undan täcket på morgonen utan att det gör ont i axeln, fantastiskt, när kunde jag det sist? Minns inte! Jag hoppas nu bara att det inte kommer tillbaka så att jag kan få träna hårt igen =o)

Jag delar inte riktigt kraftnisses uppfattning om sjukgymnaster, å andra sidan har jag aldrig varit hos någon på VC utan bara varit på idrottsklinik. I och med att jag gått den vägen har jag fått specialistläkare som nu tittat på min axel, hade inte haft tillgång till den vården om jag inte gått den vägen. Dessutom har sjukgymnast hjälpt mig av med ett gammalt löparknä tidigare, tog honom 30 min att identifiera felet och jag har inte haft problem sedan dess. Jag tror att ett bra råd kan vara just att gå till någon som är specialiserad på idrottskador och har erfarenhet därav, gärna som själv utövande.

Att träna lätt är vad min sjukgymnast rekommenderade mig att göra men när även 1 kg hanteln och gummiband gör ont i axeln har man inte mycket att välja på, inflammationen lyckas helt enkelt inte att läka ut sig själv och då bör man söka hjälp, inte träna på själv. Sjukgymnasten håller då koll på var gränsen går och hur din utveckling bör se ut och skickar till läkare om det inte går åt rätt håll.

Mitt råd är; sök hjälp på en gång istället för att gå och ha ont!

Raderad
Titel
Registrerad 2018-09-22
Inlägg 0

En uppdatering från mig; jag var smärtfri i axeln i ganska exakt tre månader sen small det till igen. Jag vågade mig på att träna bröst för första gången sedan jag började rehab vilket nu är 10 månader sedan. Jag började med 3 x 8 armhävningar och det gick bra, ingen träningsvärk ens så två dagar senare körde jag bröstpress med två 4-kilos hantlar och sedan i smithen. Nästa dag hade jag ont i båda axlarna på exakt samma vis som innan. Högeraxeln var värst. Efter två veckor utan att träna något alls gick vänster axel över men höger blev bara värre. Axeln kändes svullen och minsta rörelse gjorde ont, kunde därför inte köra några rehabövningar alls. Ringde min sjukgymnast som bad mig fortsätta vila helt tills vi kunde se och diskutera alternativa behandlingar. Vi träffades i torsdags och kom överens att testa med akupunktur för att lindra smärtan. Idag var jag på min andra behandling och jag upplever att det känns mindre smärtsamt. Vi får se hur det går annars blir det nog en kortisonspruta till och att vi då ska lägga in lite mer töj i axeln eftersom jag upplever (innan jag fick återfall) att jag inte kan dra tillbaka den skadade axeln lika mycket som den andra - vi får se hur det går! Någon mer som haft liknande problem med återkommande smärta efter kortisonspruta?

Raderad
Titel
Registrerad 2018-09-22
Inlägg 0

*L.R* skrev:
Du kanske måste se över hur du tränar axeln. Tror inte din axelled gillar att utöva pressar i smithen. Du tvingar axeln in en rörelsebana, som inte är naturlig. Du behöver kommer till någon som kan analysera dina rörelsemönster och förklara hur du ska träna för att detta inte skall komma tillbaka.

För min var det som fungerande att skapa en naturlig pressrörelse med hela skuldran involverad. Istället för pressa med adducerade skuldror så kör jag enarmspressar och trycker fram skuldran hela vägen och nästan vrider upp mig. Jag kan absolut inte kör bänkpress i smithen med plan bänk. Nu säger jag inte att du ska göra som jag. (jag har inte ens berättat allt det jag har gjort för att kunna träna axlar.) Men du måste komma till någon som inte bara behandlar symptomen utan går till botten med varför det uppkommer.


Du har en väldigt bra poäng där! Att jag inte tänkt på det innan? Med sjukgymnasten har jag tränat mycket med skuldrorna eftersom de är "ute o flaxar" men det vi fokuserat på har ju varit rörelsen vid axelträning, inte bröstträning som är det jag är minst lika rädd för. Har inte gjort den övning du beskriver ovan men flera andra som skulle hjälpa mig med min rörelsebana som helt klart varit fel sett i från skuldrorna. Övningarna fokuserades på att stärka bröstryggen och skuldrorna. En övning var iofs armhävning-plus men jag fick inte till den riktigt och den kändes inte bra. När jag väl blir smärtfri ska jag ta upp detta med min sjukgymnast.

Får jag fråga hur du hanterat smärtan när du väl fått den, kortison?

Tack för ditt tips! Jag uppskattar det verkligen!

Patrik Sundvall
Titel
Registrerad 2006-03-18
Inlägg 808

*L.R* skrev:
Men det orättvist, vissa klarar av att köra bänk och militräpress från första gången dem provar medans andra inte har de anatomiska förutsättningarna.


+1
Nästan alla som kommit till mig och klagat på smärta i och runt axlarna vid pressövningar har haft posturala fel. Med en allt för dålig hållning runt bröstrygg/axlar/nacke, blir pressövningar som en rysk roulette. Fixar man hållningen så fixar man pressarna.

Titel
Registrerad 2010-11-16
Inlägg 168

Vilka rörelser är det som orsakar smärta? "Tvingas" kroppen att t.ex. fälla in armarna mot sidorna vid plana pressar? Gör pressar över huvudet ont? Var i rörelsen gör det som ondast?

Det första du bör göra är att undvika de övningar som ger smärta och utföra rehab för dina kuffar. Att få kuffen avslappnad med massage rekommenderar jag också, liniment kan också vara väldigt bra för att undvika smärta.

De övningar jag använt mig av som rehab för en dålig infraspinatus är inåt och utåtrotationer, "skulderresningar" där man ligger som i startläget i en bänkpress men bara trycker skuldrorna uppåt och neråt, samt min favorit som Arne P tipsar om. (Infogad som YT-klipp) Börja lite lättare och använd sedan dessa i lite tyngre träning.

Om inte detta hjälper så hade jag uppsökt en naprapat.

Raderad
Titel
Registrerad 2018-09-22
Inlägg 0

*L.R* skrev:
Jag tog ingenting mot smärtan. Den gick ändå att leva med i jämförelse med annan smärta.

För mig fungerade inte att träna specifika muskler. Utan försökte göra fungerande rörelser och såg över min hållning. För mig innefattade det ett antal nya bålövningar bl.a.

Men det orättvist, vissa klarar av att köra bänk och militräpress från första gången dem provar medans andra inte har de anatomiska förutsättningarna.


ok, jag väljer att åtgärda den akuta smärtan som jag har innan jag börjar med rehab igen. Var för övrigt på akupunktur idag och fick el i nålarna för första gången! Mycket underlig känsla, inte det minsta skönt, jag hoppas att det känns bättre imorgon =o)

Tog upp v rörande bänkpress i smith med sjukgymnasten idag och hon höll med om att det troligtvis var den övningen som pajade för mig denna gång. Bör hålla mig till helt fria vikter.

Intressant med att vi har olika förutsättningar att rent kroppsligt klara av vissa övningar. Känns förvisso orättvist men ändå skönt på något sätt. Jag har alltid varit noga med att träna rätt och att det ändå gör att jag får ont känns väldigt nedslående när andra rycker o sliter i vikter utan tanke utan att de påverkar dem.

Tack för din input!

Raderad
Titel
Registrerad 2018-09-22
Inlägg 0

Patrik Sundvall skrev:
+1
Nästan alla som kommit till mig och klagat på smärta i och runt axlarna vid pressövningar har haft posturala fel. Med en allt för dålig hållning runt bröstrygg/axlar/nacke, blir pressövningar som en rysk roulette. Fixar man hållningen så fixar man pressarna.


Och jag är inget undantag =o) Skulle du säga att det är vanligt med återfall i inflammerade slemsäckar efter kortison? Jag körde rehab i tre månader och fick kortison när inget hjälpte. Rehab i tre månader igen efter det och nu är jag tillbaka i träsket med problem att ta av mig kavajen efter jobbet. När det gäller att behandla inflammationen, vad skulle du rekommendera?

Raderad
Titel
Registrerad 2018-09-22
Inlägg 0

Gift Jr skrev:
Vilka rörelser är det som orsakar smärta? "Tvingas" kroppen att t.ex. fälla in armarna mot sidorna vid plana pressar? Gör pressar över huvudet ont? Var i rörelsen gör det som ondast?

Det första du bör göra är att undvika de övningar som ger smärta och utföra rehab för dina kuffar. Att få kuffen avslappnad med massage rekommenderar jag också, liniment kan också vara väldigt bra för att undvika smärta.

De övningar jag använt mig av som rehab för en dålig infraspinatus är inåt och utåtrotationer, "skulderresningar" där man ligger som i startläget i en bänkpress men bara trycker skuldrorna uppåt och neråt, samt min favorit som Arne P tipsar om. (Infogad som YT-klipp) Börja lite lättare och använd sedan dessa i lite tyngre träning.

Om inte detta hjälper så hade jag uppsökt en naprapat.just nu gör det mesta ont, även i vardagen, så därför tränar jag inget som påverkar detta. Hoppar tex även över benböj eftersom det är påfrestande att lyfta på vikterna på stången. När jag kunde träna så ingick utåtrotationer i rehab, inte så mycket inåt eftersom styrkan var mycket bättre där. Men det var många andra övningar. Det där klippet har jag sett på flera ställen och även testat vid några tillfällen, dock känns den inte bra för mig. Troligtvis har jag för dålig kontroll och stabilitet i axeln så jag får ingen kontakt och det känns obehagligt. Jag har istället satt mig vid en bänk och lagt överarmen på den och gått ner halvvägs om man jämför med klippet, enligt sjukgymnastens ordination.

En naprapat tror jag inte kan hjälpa mig med mina träningssvårigheter vilket är det som triggar smärtan. Blir mer behandling av symptom och manipulation än åtgärdande av orsaken tänker jag.

Patrik Sundvall
Titel
Registrerad 2006-03-18
Inlägg 808

KosttillskottDirekt skrev:
Och jag är inget undantag =o) Skulle du säga att det är vanligt med återfall i inflammerade slemsäckar efter kortison? Jag körde rehab i tre månader och fick kortison när inget hjälpte. Rehab i tre månader igen efter det och nu är jag tillbaka i träsket med problem att ta av mig kavajen efter jobbet. När det gäller att behandla inflammationen, vad skulle du rekommendera?


När det gäller kortison så kan jag inte uttala mig, jag är ingen sjukgymnast och hr ingen medicinsk utbildning.
Jag arbetar som PT och arbetar väldigt mycket med att åtgärda muskelobalanser hos mina klienter. Kortison tar man för att för att bli av med inflammationen, den gör inget för att åtgärda orsaken till den.

Vanligaste felet som folk gör är att dem ser utåtrotationer som lösningen på alla axelproblem. Det ä minst lika viktigt att fokusera på musklerna runt skulderbladen.

Inflammationerna kommer att komma tillbaka så länge orsaken till den finns kvar.
Hur inflammationen ska behandlas får en läkare bedömma. Jag tar som sagt bara bort orsakerna till dem :)

Raderad
Titel
Registrerad 2018-09-22
Inlägg 0

Patrik Sundvall skrev:
När det gäller kortison så kan jag inte uttala mig, jag är ingen sjukgymnast och hr ingen medicinsk utbildning.
Jag arbetar som PT och arbetar väldigt mycket med att åtgärda muskelobalanser hos mina klienter. Kortison tar man för att för att bli av med inflammationen, den gör inget för att åtgärda orsaken till den.

Vanligaste felet som folk gör är att dem ser utåtrotationer som lösningen på alla axelproblem. Det ä minst lika viktigt att fokusera på musklerna runt skulderbladen.

Inflammationerna kommer att komma tillbaka så länge orsaken till den finns kvar.
Hur inflammationen ska behandlas får en läkare bedömma. Jag tar som sagt bara bort orsakerna till dem :)


Precis, men man hör ju att man inte ska ta en massa kortison så jag kör en alternativ behandling nu för att undvika det men ändå bli av med smärtan så att jag kan fortsätt min rehab.

Tycker 90% rekommenderar utåtrotationer för rotatorcuffen så fort någon har ont i en axel. Och jag var helt övertygad om att det var lösningen på mitt problem men det har ju gått till att även bröstträningen är påverkad. Det är lite därför jag skriver här, kanske hjälper det någon med nya infallsvinklar och kanske motiverar det någon att söka hjälp istället för att försöka själv och möjligtvis göra saken värre. Det är mer komplicerat än så verkar det som ;)

Jag kommer ta hjälp av någon av dina branschkollegor när jag kan träna igen! Det är tydligt att jag behöver någon som håller koll på mig när jag tränar så att jag inte utför dem fel. Det är väldigt svårt att hålla koll på skulderbladen när man tränar, svårt att se dem liksom ;)

Patrik Sundvall
Titel
Registrerad 2006-03-18
Inlägg 808

KosttillskottDirekt skrev:
Precis, men man hör ju att man inte ska ta en massa kortison så jag kör en alternativ behandling nu för att undvika det men ändå bli av med smärtan så att jag kan fortsätt min rehab.

Tycker 90% rekommenderar utåtrotationer för rotatorcuffen så fort någon har ont i en axel. Och jag var helt övertygad om att det var lösningen på mitt problem men det har ju gått till att även bröstträningen är påverkad. Det är lite därför jag skriver här, kanske hjälper det någon med nya infallsvinklar och kanske motiverar det någon att söka hjälp istället för att försöka själv och möjligtvis göra saken värre. Det är mer komplicerat än så verkar det som ;)

Jag kommer ta hjälp av någon av dina branschkollegor när jag kan träna igen! Det är tydligt att jag behöver någon som håller koll på mig när jag tränar så att jag inte utför dem fel. Det är väldigt svårt att hålla koll på skulderbladen när man tränar, svårt att se dem liksom ;)


Det kan du göra, när det gäller din typ av axelproblem är PT dock sällan ett bra alternativ. Jag jobbar med det för att jag riktat in mig på just leder. Så se till att fråga ut PT'n innan du väljer.

Raderad
Titel
Registrerad 2018-09-22
Inlägg 0

*L.R* skrev:

Och jag vet vilken tid det tar. Men som sagt, vila gör det bättre, men när du börjar med samma rörelser igen kommer det tillbaka.


Inte; 'när jag börjar med samma rörelser igen', för det kommer jag inte att göra så länge jag vet vilka rörelser det är som orsakar detta :emo-thumb Nu vet jag att jag behöver hjälp även med bröstträningen så då får jag se till att få det också! Nu kan man tycka att jag borde insett detta tidigare men det är alltid lätt att vara efterklok.

Raderad
Titel
Registrerad 2018-09-22
Inlägg 0

Patrik Sundvall skrev:
Det kan du göra, när det gäller din typ av axelproblem är PT dock sällan ett bra alternativ. Jag jobbar med det för att jag riktat in mig på just leder. Så se till att fråga ut PT'n innan du väljer.


Ok, bra tips. Ska göra det! Tror att de har en sjukgymnast på gymmet jag tränar på oftast, kan ju vara en medelväg :up:

Raderad
Titel
Registrerad 2018-09-22
Inlägg 0

Jag har haft exakt samma problem som dig kosttillskottDirekt, har även kört akupunktur osv.
Jag har träffat ett antal sjukgymnaster och naprapater. Alla säger det att det är en skada i rotatorcuffen. Triggerpunkt syndrom. Har blivit behandlad på många olika sätt, men inget som riktigt fungerat.

För bara någon vecka sedan träffade jag en sportmassör i Motala med 30 års erfarenhet av axelskador. Vi gjorde en hel del tester för att kunna komma fram till vad det kan vara. Dålig hållning vet jag att jag har så det påverkar, men jag tror jag har fått dålig hållning pga skadan.
Sportmassören kom efter drygt en timmes behandling till att jag hade problem med revbenslederna, ett tecken på det var att jag var stel i större delen av bröstryggen inte bara runt rotatorcuffen och nacken utan även en bra bit ner i ryggen. Jag citerar "nu kommer jag trycka på en revbensled, så ska vi se om den kan vara inflamerad" när han tryckte så kändes det som tusen nålar gick genom ryggen, det gjorde sjukt ont, men bekräftade precis vad hon trodde var problemet.

Han föreslog genast att jag skulle träffa en kiropraktor som han kände. som kunde hjälpa mig att justera revbenslederna och därefter skulle jag få en speciellt rehab program som förvisso innehöll rotatorcuffövningar, men eftersom balansen och styrkan är alldelles för dålig i r-cuffen så behöver jag träna tillbaka axeln i rätt position! En annan spännande övning innehöll en tennisboll som man ska luta sig mot (mot en väg) och rulla upp och ner och stanna på de ställen där musklerna är spända i ett antal sekunder för att förbättra blod cirkulationen!

Jag uppdaterar så fort jag varit hos kiropraktorn!

Raderad
Titel
Registrerad 2018-09-22
Inlägg 0

Bam Bam Bosset skrev:
Jag har haft exakt samma problem som dig kosttillskottDirekt, har även kört akupunktur osv.
Jag har träffat ett antal sjukgymnaster och naprapater. Alla säger det att det är en skada i rotatorcuffen. Triggerpunkt syndrom. Har blivit behandlad på många olika sätt, men inget som riktigt fungerat.

För bara någon vecka sedan träffade jag en sportmassör i Motala med 30 års erfarenhet av axelskador. Vi gjorde en hel del tester för att kunna komma fram till vad det kan vara. Dålig hållning vet jag att jag har så det påverkar, men jag tror jag har fått dålig hållning pga skadan.
Sportmassören kom efter drygt en timmes behandling till att jag hade problem med revbenslederna, ett tecken på det var att jag var stel i större delen av bröstryggen inte bara runt rotatorcuffen och nacken utan även en bra bit ner i ryggen. Jag citerar "nu kommer jag trycka på en revbensled, så ska vi se om den kan vara inflamerad" när han tryckte så kändes det som tusen nålar gick genom ryggen, det gjorde sjukt ont, men bekräftade precis vad hon trodde var problemet.

Han föreslog genast att jag skulle träffa en kiropraktor som han kände. som kunde hjälpa mig att justera revbenslederna och därefter skulle jag få en speciellt rehab program som förvisso innehöll rotatorcuffövningar, men eftersom balansen och styrkan är alldelles för dålig i r-cuffen så behöver jag träna tillbaka axeln i rätt position! En annan spännande övning innehöll en tennisboll som man ska luta sig mot (mot en väg) och rulla upp och ner och stanna på de ställen där musklerna är spända i ett antal sekunder för att förbättra blod cirkulationen!

Jag uppdaterar så fort jag varit hos kiropraktorn!


Mycket intressant! Hur har det gått för dig? En sak tänker jag; "triggerpuntkt" jag tänker att det inte skulle ha hjälpt med en kortisonspruta om jag haft ngt sådant? Eller är kortison så pass smärtstillande så att den håller i i flera månader? Onekligen intressant då det låter som att vi samma problem med hållning och bröstrygg samt axel på lite fel ställe =o) Berätta gärna vad kiropraktorn sa att han/hon justerade på dig=o)

Raderad
Titel
Registrerad 2018-09-22
Inlägg 0

Yes har varit hos kiropraktorn. Problemen i bröstryggen låg i att mitt bäcken var snätt, därför har jag felbelastat hela ryggen och problemen har gått upp i nacken!
När det gällde axeln, var det ingen tvekan om att det var infraspinatus tendinit! Dvs, en av musklerna i rotatorcuffen som är inflamerad och ja "sönder".

För att förbättra mitt bäcken och hållningen, måste jag köra mycket bålstabilitet och speciella bäckenövningar!

För axeln finns flera speciella övn. för infraspinatus att göra. för att öka blodcirkulation, ta bort ärrvävnader och stärke muskeln!

Hoppas det är till någon hjälp iaf :)

Raderad
Titel
Registrerad 2018-09-22
Inlägg 0

Hej!
Det var verkligen jättelänge sen jag skrev här nu men jag blev lite inspirerad, fyra år sedan, jeeeez!
Ok, så hur har det gått för mig då? Jo då, jag har idag INGET ont i mina axlar, vägen dit har inte varit lätt och jag jobbar FORTFARANDE med mina skulderblad som vingar något fortfarande. Jag vill dock vara tydlig med att jag jobbar med detta varje gång jag är på gymmet vilket är ca 4-5 dagar i veckan. Jag måste vara ett av de värsta exemplen på dålig skulderbladskontroll i Sverge, haha. Min rygg är muskulös och fin tycker jag, kan göra flera chins nu för tiden och tar en hel del i mark och rodd men jag kan inte hålla inne skulderbladen när jag slappar av, hur vrickat är inte det?

Så hur blev jag friskt då? Så det var efter 2 kortisonsprutor, ytterligare ett återfall och följande 6 månader med akupunktur med el så kom jag en liten bit framåt, vi var hoppfulla min sjukgymnast och jag. Sen kom bakslaget i september 2011, smärtan kom tillbaka och när jag berättade det för min sjukgymnast riktigt kände jag hur hon gav upp. Och jag förstod henne! Hon var nästan lika frustrerad som jag! Så hon gav mig ett namn på en bra axelläkare för en second opinion. Nu gick det fort en månad senare var jag magnetröntgad igen och läkaren kunde inte säga så mycket, det var svullet men han såg inget. På de manuella testen trodde han att jag skadat bicepsenan, vi opererar och ser efter. Vad han också gjorde var att ge min sjukgymnast fantastisk beröm! Väldigt noggrann och grundlig! 3 veckor senare tittade han in i min axel, såg att det var för trångt därinne, fräste bort 0,5 cm ben och redan dagen efter jag kom hem kunde jag känna skillnad, trots svullnaden efter ingreppet.

Seeeen var det dags för rehab igen såklart! Nötte på i 6 månader, där någongång tröt min motivation och jag tog en paus. När jag väl kom igång igen efter 6 månader gick jag all in och fick problem med någon muskel som blev inflammerad, minns inte vad den heter, under nyckelbenet typ. Kom till en ny sjukgymnast som hjälpte mig massor (min förra var föräldraledig). Så nu är jag här, har inte alls ont men som sagt, kontrollen av mina skulderblad är fortfarande inte optimal och jag jobbar hårt på det. Haft problem med nacken en del vilket jag tror hänger ihop. Jag letar efter rörelsemönster som inte är likadana på höger och vänster och försöker rätta till det. Försöker träna där jag är svag vilket jag upplever fixat min nacke.

Jag är ganska säker på att om jag inte haft så taskig kontroll hade jag aldrig behövt operera mig men jag var så långt gången att det inte gick att göra något åt annat än via operation. Tänk på det om du precis fått ont, sök hjälp på en gång och håll inte på som jag!

Jag har aldrig varit så stark som jag är idag men resan har varit galet lång!

GE ALDRIG UPP!

Raderad
Titel
Registrerad 2018-09-22
Inlägg 0

Tja! Vet inte om detta kan vara till nytta för dig? De pratar inte direkt om rotatorkuffen, men just den övningen i andra videon har hjälpt mina axlar i allmänt...

http://www.kroppsviktstraning.se/uppvarmning-eller-rehab-for-axlarna/

Online just nu
Offline

Du är inte inloggad. Logga in för att få tillgång till fler funktioner.


Forumet modereras av Body Crew.
Har du synpunkter på modereringen, var vänlig kontakta oss.

Anmäl inlägg och trådar som bryter mot forumets regler.

Alla kan läsa det här forumet.
Inloggade användare kan skriva i det här forumet.

Just nu är 3 medlemmar online. 0 foruminlägg har postats idag.Det finns många tunga skäl att prenumerera

BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.

Varje månad i BODY

 • De bästa styrketräningstipsen
 • Nyheter från hela världen
 • Forskning om träning och kost
 • Frågor & svar
 • Tävlingar
 • Personporträtt med de som har lyckats
 • Kostråden för mer muskler och mindre fett
 • Skvaller från fitness- och bodybuildingvärlden

 • BODY 404, augusti

 • BODY 403, maj 2018

 • BODY nr 1 2018

 • BODY 401, december 2017

 • BODY Mat, Nummer 1

 • BODY 400, november 2017

 • BODY 399, oktober 2017